Blog Tehnologia Softshell pentru imbracamintea de exterior

Tehnologia Softshell pentru imbracamintea de exterior

tehnologia softshellCe este tehnologia Softshell?

Softshell este termenul care descrie cea mai noua minune in materie de imbracaminte de exterior, dintr-o membrana respirabila, flexibila si confortabila, care a detronat suprematia pe piata de profil a articolelor de imbracaminte de exterior Gore-Tex (hardshell).

Jachetele Softshell  sunt fabricate dintr-un material elastic care se muleaza ca o manusa fara a strange, se intinde pe corp fara a opune rezistenta și care permite umezelii din interior să iasa, fără a-i permite să patrunda din afara. Articolele de imbracaminte SoftShell pot fi considerate ca fiind un eficient sistem de management al umezelii.

Jacheta Softshell combina beneficiile articolelor de exterior din materiale mai dure, impermeabile cu beneficiile articolelor din lana: te va proteja de vremea rea la fel ca o jacheta hardshell, dar iti va asigura o respirabilitate a pielii la fel ca lana. Asta inseamna ca nu vei mai transpira atat de tare in timpul drumetiilor tale, si ca vei putea sa iti reglezi temperatura  mai eficient, pentru a-ti pastra confortul in timpul activitatilor tale.

Comparativ cu materialul Gore-Tex, jachetele Softshell:

  • permit de 3 ori mai mult circulatia aerului
  • elasticitate mai mare
  • nu sunt la fel de impermeabile, dar ofera protectie buna in conditii de ninsoare usoara
  • protejeaza aprox. 90% impotriva vantului
  • cu mult mai confortabile in orice conditii, mai putin in conditii de vreme extrema

Comparativ cu lana, jachetele Softshell:

  • nu se cojesc
  • rezistente la apa, in timp ce lana actioneaza ca un burete
  • blocheaza vantul care intra direct prin lana
  • nu atrag parul de animale

In general, jachetele Softshell sunt foarte rezistente la vant si in general sunt mai calduroase fata de cele Hardshell impermeabile, deoarece au o tesatura ce capteaza aerul pentru a oferi izolatie, dar nu sunt la fel de calduroase ca si articolele de imbracaminte din lana. Pe scurt, softshell-urile sunt o punte între articolele din lana si cele impermeabile.

Jachetele Softshell sunt bune pentru toate tipurile de alpinism, schi, drumetii si in general pentru orice tip de activitate de exterior unde exista necesitatea protectiei impotriva vremii reci si a vantului.

Prin intermediul site-ului nostru, www.safetyone.ro, va punem la dispozitie o gama variata de jachete SoftShell, pentru care puteti opta in functie de necesitatile dvs.

 

 

SafetyOne
/