Blog Manusile de protectie

Manusile de protectie

masnusi de protectieFacand parte din categoria echipamentelor de protectie personala, manusile de protectie asigura protectia mainilor utilizatorului, impotriva riscurilor. Acestea pot fi riscuri ocupationale sau chiar recreationale, daca relaxarea inseamna pentru dvs., sa zicem, construirea unei colivii de pasari (lemn – ciocan – cuie = pericol)

Manusile de protectie sunt concepute pentru protectia incheieturii, mainii si degetelor improtriva unor conditii sau procese periculoase. Au aplicatii aproape nelimitate, fiind intrebuintate atat in pietele industriale cat si in cele comerciale.

Cum alegem tipul potrivit de manusi de protectie?

Manusile de protectie sunt evaluate si testate in functie de coeficientul de degradare, punctul de ruptura si de ratele de permeabilitate . Functionalitatea manusilor de protectie este determinata de materialul de fabricatie si de design-ul manusii.

Care sunt pericolele impotriva carora ne protejam mainile?

Pericolele la care va puteti supune mainile in fiecare zi, la locul de munca sau acasa, variaza de la chimicale periculoase, materiale biologice sau radioactive, obiecte ascutite, lichide criogenice, caldura sau frig extrem. De asemenea, luati in considerare perioada de timp de-a lungul careia pielea dvs. poate fi potential expusa pericolului.

Alegerea tipului corect de manusi de protectie in functie de aria de aplicabilitate (risc)

  • Pericol chimic

Alegeti o manusa care ofera cea mai buna rezistenta impotriva chimicalei la care sunteti expusi. Aceste manusi pot fi fabricate din cauciuc, neopren, alcool polivinilic sau vinil, etc. Manusile protejeaza impotriva agentilor corozivi, uleiurilor si solventilor. Atunci cand alegeti manusir de protectie pe uz chimic, consultati intotdeauna recomandarile producatorului, mai ales atunci cand jobul dvs. presupune scufundarea mainii in chimicala.

Atentie! Nu utilizati niciodata manusi de protectie din neopren pentru uz in mediile cu risc chimic. Latexul poate provoca alergii grave in unele cazuri. Proteina din latex (cauciuc natural) poate cauza reactii alergice persoanelor care sunt sensibile la aceasta. Simptomele variaza de la stranut la soc anafilactic. Alergia la latex poate fi dobandita si in timp, dupa purtarea manusilor de protectie din latex pe o perioada indelungata.

  • Pericol biologic

Protectia mainilor impotriva riscurilor biologice poate fi simpla sau complexa, in functie de situatie: materialul biologic este scufundat in alta solutie/substanta decat apa.

  • Pericol radioactiv

Manusile de protectie asigura o bariera de protectie personala si ajuta la prevenirea contaminarii prin imprastiere. Selectia manusii se face in functie de materialul purtator: apa, toluen, etc. Procedurile de radioiodurare necesita manusi duble.

  • Pericol obiecte ascutite

Manusi cu impletitura de zale. Aceste manusi sunt utilizate pentru protectie impotriva taieturilor zgarieturiloe accidentale. Utilizate mai ales de cei care lucreaza cu obiecte de taiat sau alte instrumente ascutite.

  • Pericol termic/sudura

Purtati manusi de protectie adecvate atunci cand manevrati aparate de sudura sau cand ridicati materiale sterilizate dintr-o autoclava fierbinte. Lucrul in preajma furnalelor sau cuptoarelor solicita purtea unor manusi de protectie specializate care previn arsurile. Materialul termoizolant aluminizat este conceput pentru a izola mainile de caldura extrema.

Manusile de protectie trebuies inlocuite periodic, in functie de frecventa de utilizare si de gradul de permeabilitate la substantele utilizate.

SafetyOne
/