Blog 4 beneficii ale purtării jachetei de bucătar

4 beneficii ale purtării jachetei de bucătar

Jacheta de bucătar este fabricată din materiale de înaltă calitate, care de obicei sunt rezistente la foc și căldură.

Așa cum casca de protecție este o parte esențială a uniformei pentru lucrătorii din construcții, jacheta de bucătar este la fel de importantă pentru bucătari și bucătarii-șef. Acest articol de uniformă este unul dintre cele mai recunoscute în bucătărie, dar nu este vorba numai despre modă și aspect.

Siguranță

Unul dintre cele mai importante beneficii ale unei jachete de bucătar este siguranța pe care o oferă. Acestea sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, de obicei rezistente la foc și căldură. Întrucât bucătarii lucrează de multe ori deasupra unui foc deschis, ei sunt susceptibili la arsuri provocate de căldură, flăcări și stropiri. Mânecile lungi ale jachetei de bucătar acoperă brațele bucatarului și le protejează de abraziune, arsuri și alte răniri. Pentru că ritmul de lucru într-o bucătarie comercială este unul alert, este uneori dificil să eviți aceste pericole, dar purtarea jachetei de bucătar va reduce riscul de accidentare și rănire.

Curățenie

Distrugerile și stropirile sunt foarte des întâlnite în bucătărie. În timp ce gătește, este aproape imposibil ca bucătarul să nu se stropească sau murdărească cu mâncare. Astfel, purtarea unei jachete de bucătar în timpul serviciului în bucătarie vă asigură că hainele dvs. personale vor rămâne curate. La sfârșitul zilei, jacheta de bucătar murdară se dă jos, iar bucătarul poate participa la alte evenimente sau activități, fără a arăta ca abia ieșit din bucătarie. În plus, majoritatea bucătarilor au mai mult de o jachetă în dulapul lor. Le pot menține într-o rotație sau chiar pot avea mai multe jachete de schimb pentru o tură de lucru, pentru a se schimba în cazul în care o jachetă se murdărește prea tare.

Profesionalism

Bucătarul șef este cartea de vizită a unei bucătării. Ei sunt motivul pentru care un restaurant se bucură de apreciere în rândul clienților, și motivul pentru care aceștia se întorc iar și iar. Acest lucru face ca bucătarul șef să fie unul dintre reprezentanții de top ai restaurantului. Ținând cont de asta,  uniforma de bucătar este cea care îl deosebește de ceilalți lucrători din bucătărie, iar jacheta de bucătar este piesa de top a acestei uniforme. Multe restaurante chiar își imprimă sau brodează logo-ul sau denumirea în rever. Alți bucătari care nu lucrează în restaurante, dar care au propriile lor afaceri, își brodează de asemenea numele sau denumirea afacerii lor pe jacheta de bucătar.

Confort

Jacheta de bucătar este de obicei albă. În bucătăriile foarte aglomerate, unde este o atmosferă "încinsă" aproape tot timpul,  purtarea unei jachete de culoare albă este utilă pentru menținerea unei temperaturi normale a corpului. Jachetele de bucătar sunt de asemenea adesea confecționate din materiale care sporesc confortul și flexibilitatea în bucătărie. Deși sunt jachete, ele sunt suficient de ușoare pentru a asigura că bucătarul va rămâne confortabil în timpul serviciului.

Doriți să promovați o imagine curată și profesională afacerii dvs.? Apelați cu încredere la SafetyOne.ro pentru uniforme și jachete de bucătar din materiale de înaltă calitate, la prețuri corecte!

SafetyOne
/