Achizitii prin Unitate Protejata

Achizitii prin Unitate Protejata

Distribuitor echipamente de protectie individuala specifice industriei. Vindem si prin Unitate Protejata

Aveti peste 50 de angajati si nu atingeti numarul obligatoriu legal de salariati cu dizabilitati?
Atunci puteti achizitiona de la noi echipamente de protectie prin Unitate Protejata si astfel folositi in folosul propriu taxa pentru persoane cu handicap datorata lunar statului!

Ce este o unitate protejata?

O unitate protejata este o entitate economica sau organizatie care ofera locuri de munca si servicii pentru persoanele cu dizabilitati. Scopul principal al unitatilor protejate este de a facilita incluziunea sociala si profesionala a persoanelor cu dizabilitati, oferindu-le oportunitati de angajare si dezvoltare intr-un mediu adaptat nevoilor lor specifice.

Conform dispozitiilor Art. 78 din Legea 448/2006, persoanele juridice cu cel putin 50 de angajati, dar care nu indeplinesc cerinta de angajare a persoanelor cu handicap intr-o proportie minima de 4%, au posibilitatea sa aleaga o alternativa in conformitate cu prevederile legale. Aceasta implica achizitionarea de produse sau servicii realizate prin intermediul activitatii desfasurate de persoane cu handicap in cadrul unitatilor protejate autorizate (UAP), in cadrul unui parteneriat. Aceasta optiune presupune alocarea unei sume echivalente cu 50% din salariul de baza minim brut pe tara, inmultit cu numarul de locuri de munca in care angajatorul nu a indeplinit cerintele privind angajarea persoanelor cu handicap. Aceasta abordare ofera angajatorilor posibilitatea de a lua decizii atat in interesul companiei, cat si al comunitatii, contribuind la crearea unui mediu de afaceri mai echitabil si incluziv.

Pentru a oferi un exemplu concret, sa presupunem ca o firma are o echipa formata din 100 de angajati si nu are in prezent persoane cu dizabilitati in randul acestora, din cauza specificului activitatii. Avand in vedere ca incepand cu 1 ianuarie 2022, salariul minim pe economie pentru persoanele fara studii superioare este de 2550 lei conform prevederilor Legii 448/2006, aceasta companie va fi obligata sa calculeze si sa plateasca lunar o taxa conform Articolului 78 alineatul (2).

Calculul acestei taxe se realizeaza astfel: 100 de angajati * 4% * 2550 lei/salariat = 10200 lei. Din aceasta suma, o parte (50%) poate fi directionata pentru achizitionarea de produse si servicii prin Unitati Protejate, cum ar fi achizitia de echipamente de protectie de la SafetyOne prin intermediul serviciului de achizitii prin unitate protejata!

Sustineti-va in mod activ business-ul investind in propria companie facand achizitii prin Unitate Protejata! Contribuiti la crearea unui mediu de afaceri mai echitabil si incluziv, sprijinind in acelasi timp dezvoltarea economica si profesionala a persoanelor cu dizabilitati.

Informatii cu privire la Registrul unitatilor protejate sunt publicate pe site-ul andpdca.gov.ro.

Ne puteti contacta prin intermediul formularului de mai jos. Un agent SafetyOne o sa va contacteze in cel mai scurt timp

SafetyOne
/