Blog Alege sa faci o Schimbare Pozitiva: Transforma Taxa pentru Persoane cu Dizabilitati intr-o Investitie Strategica

Alege sa faci o Schimbare Pozitiva: Transforma Taxa pentru Persoane cu Dizabilitati intr-o Investitie Strategica

Conform dispozitiilor din Legea 448/2006, persoanele juridice cu cel putin 50 de angajati, dar care nu indeplinesc cerinta de angajare a persoanelor cu handicap intr-o proportie minima (4%) au posibilitatea sa aleaga o alternativa (perfect legala) in conformitate cu prevederile legale obligatorii. Aceasta implica achizitionarea de produse sau servicii realizate prin intermediul activitatii desfasurate de persoane cu handicap in cadrul unitatilor protejate autorizate (UAP), in cadrul unui parteneriat. Aceasta optiune presupune alocarea unei sume echivalente cu 50% din salariul de baza minim brut pe tara, inmultit cu numarul de locuri de munca in care angajatorul nu a indeplinit cerintele privind angajarea persoanelor cu handicap.

Aceasta dispozitie legala ofera persoanelor juridice o modalitate flexibila de a respecta obligatiile referitoare la angajarea persoanelor cu handicap, promovand in acelasi timp o colaborare activa cu unitatile protejate autorizate. Achizitionati echipamente de protectie prin Unitate protejata si aveti un dublu beneficiu: contribuiti la dezvoltarea economica și profesionala a persoanelor cu dizabilitatii si promovati un mediu de afaceri mai echitabil și mai inclusiv.

Cum functioneaza achizitiile prin Unitate protejata?

Achizitiile prin Unitate Protejata reprezinta un proces de procurare in care organizatiile sau companiile achizitioneaza bunuri (ex. incaltaminte de protectie) si servicii (ex. servicii de personalizare) prin Unitati Protejate, care sunt entitati speciale create pentru a sprijini si angaja persoane cu dizabilitati in procesul de munca. Aceste achizitii au loc in conformitate cu regulamentele si legile specifice din tara respectiva si sunt concepute pentru a promova integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu dizabilitati.

Aceasta abordare ofera angajatorilor posibilitatea de a lua decizii atat in interesul companiei, cat si al comunitatii, contribuind la crearea unui mediu de afaceri mai echitabil si incluziv. Este important ca fiecare angajator sa fie constient de optiunile legale disponibile si sa evalueze beneficiile si impactul deciziilor sale asupra persoanelor cu handicap si asupra societatii in ansamblu.

Cand numarul angajatilor depaseste 50, dar datorita domeniului de activitate este greu sa indepliniti cerinta legala privind angajarea persoanelor cu dizabilitati in proportie de minim 4%, te vei regasi in situatia de a plati o taxa de handicap catre stat, ceea ce poate parea un efort financiar semnificativ. Insa, ai posibilitatea de a transforma aceasta taxa intr-o oportunitate de investitie pentru dezvoltarea companiei tale!

Nu lasa ca aceasta taxa sa fie doar o cheltuiala obligatorie. Alege sa o transformi intr-o investitie strategica, care poate aduce beneficii multiple pe termen lung. In loc sa vezi aceasta suma drept o povara financiara, poti privi la ea ca la o investitie in dezvoltarea si cresterea afacerii tale, ajutand in acelasi timp la sprijinirea activitatii unitatilor protejate care au un rol important in promovarea egalitatii de sanse si a diversitatii la locul de munca, prin angajarea persoanelor cu handicap si dizabilitati. Deci, alege sa privesti aceasta taxa ca pe o oportunitate de a face o schimbare pozitiva si de a transforma obligatia intr-o initiativa constructiva.

SafetyOne vine in sprijinul tuturor companiilor cu peste 50 de angajati dar care din orice motive nu reusesc sa indeplineasca cerinta legala de angajati persoane cu dizabilitati in procentul minim obligatoriu, cu serviciul de Achizitii prin Unitate Protejata. Achizitionand de la noi tot ce tine de siguranta si protectia muncitorilor – de la imbracaminte si incaltaminte de lucru la echipamente de protectie personala si alte echipamente tehnice – puteti transforma in investitie proprie o parte din taxa lunara datorata pentru fondul de handicap.

SafetyOne
/