Blog Tricoul polo pentru barbati: noul clasic cu o eleganta informala

Tricoul polo pentru barbati: noul clasic cu o eleganta informala

Cand vine vorba de imbracaminte pentru barbati, termenii „clasic” si „iconic” sunt adesea folositi cu usurinta, dar in cazul tricourilor polo, niciun adjectiv nu ar fi mai potrivit. De fapt, foarte putine articole vestimentare pentru garderoba barbatilor au trecut printr-o prezenta si o evolutie atat de importanta. Sunt atemporale si o piatra de temelie a oricarei tinute bune de primavara sau de vara pentru barbati, dar si pentru femei.

Simbol al gentlemanului contemporan, era purtat in mod traditional la jocurile de polo, golf sau tenis. Designul sau esential si sportiv nu s-a schimbat de cand a fost conceput la inceputul secolului al XX-lea si chiar si astazi, pare sa nu aiba nicio intentie sa-si schimbe natura atemporala. Cu toate acestea, utilizarea acestei piese vestimentare super sic este in schimbare. Pentru a umple golul de formalitate dintre camasa clasica si tricoul simplu, tricoul polo este confirmat ca protagonistul principal al oricarei garderobe bune de primavara sau de vara, atat pentru tinute casual, cat si pentru tinute business-casual.

 Originea englezeasca a tricourilor polo

Originea istorica a tricoului polo nu este sigura, ceea ce stim este ca, fara indoiala, s-a nascut paralel cu jocul de polo, de la care isi ia numele. La sfarsitul secolului al XIX-lea, acest sport a devenit foarte raspandit in Anglia si jucatorii au inceput sa poarte o uniforma de joc adevarata. Incepand cu anii '50, datorita succesului creatiei lui René Lacost, termenul de polo a fost extins la toate tricourile folosite in jocul de tenis. In 1972, Ralph Lauren si-a inclus design-ul sau pentru „tricoul polo” ca parte importanta a noii sale linii de moda numita Polo, angajandu-se definitiv sa-si identifice numele-brandul cu acel tip de imbracaminte - tricouri polo.

Cand si cum se poarta tricoul polo?

Contele Luchino Visconti, regizor de film, opera si teatru, poarta tricoul polo intr-o fotografie celebra din 1960. Gianni Agnelli, presedintele Fiat din anul 1966, l-a purtat pe al lui la mare in timp ce o insotea pe Jackie Kennedy. Fara indoiala ca tricoul polo a fost intotdeauna sinonim cu eleganta casual si a devenit un punct central al tendintei atletic-casual in ultimii ani.

Pentru ca, desi tricourile polo sunt inca uniforma oficiala a jucatorilor de tenis si golf, este la fel de adevarat ca aceste piese foarte cochete - tricouri polo barbati - se regasesc chiar si in cele mai inteligente medii de lucru unde, mai ales in sezonul cald, caldura intensa ii determina pe toti sa le prefere in defavoarea camasilor.

Cele mai noi modele de tricouri polo sunt realizate din bumbac periat uni sau piqué. Combina confortul tesaturii cu eleganta gulerului unei camasi. Mai mult, unul dintre avantajele tricotajelor din bumbac piqué este binecunoscuta respirabilitate, ceea ce face ca tricourile polo sa fie vitale in sezonul estival.

Un rival sofisticat al tricoului simplu, tricoul polo este infrumusetat si poate fi purtat si la birou cu jachete cu un singur rand de nasturi, blazere destructurate (fara captuseala interioara) si pantaloni croiti din bumbac. Evident, doar daca politica companiei vizavi de stilul vestimentar permite aceasta abordare.

Pentru timpul liber, pe langa asortarea tricourilor polo cu pantaloni chino si mocasini, o alta optiune pe timpul verii este asocierea lor cu clasicele bermude (pantaloni scurti din bumbac) si mocasini. Dar nu doar atat. Tricoul polo este, de asemenea, extrem de potrivit pentru blugi si pantaloni khaki sau din panza pentru a te relaxa ziua.

Intrucat culorile solide creeaza un efect preppy rafinat, opteaza pentru tricouri polo in nuante solide de pentru a se evidentia excentric in contrast. Tricourile polo in nuante solide sunt alegeri clasice pentru un aspect preppy si rafinat. Aceste nuante simple si elegante, precum bleumarinul, albul, griul sau negrul, confera un aer sofisticat si atemporal tinutelor tale. Combinate cu un croi bine definit la pantaloni, aceste tricouri creeaza un look elegant si potrivit pentru diverse ocazii.

Versiunea in dungi a tricoului polo aduce un gust sofisticat, inspirat de stilul marinière (marinar), si poate fi completata perfect cu o pereche de pantaloni bleumarin. Aceasta combinatie creeaza o estetica marinareasca clasica, perfecta pentru o tinuta de vara rafinata si eleganta. Pantalonii bleumarin completeaza armonios tricoul polo in dungi, aducand echilibru si coerenta intregii tinute.

In concluzie, tricourile polo sunt piese versatile si pot fi integrate intr-o varietate de tinute, de la cele casual pana la cele mai elegante. Experimenteaza cu diferite stiluri si combinatii pentru a-ti gasi propriul stil unic si pentru a te simti mereu in tendinte! Te asteptam la SafetyOne cu o selectie variata de tricouri polo, de la tricouri pentru uz general la tricouri reflectorizante sau tricouri cu protectie antistatica. Alege dintr-o varietate de stiluri si o paleta de culori extrem de variata, de la brand-uri cu renume in domeniu, precum Portwest, Malfini sau Fruit of the Loom.

SafetyOne
/