Blog Top 4 cele mai bune materiale pentru manusile cu protectie chimica

Top 4 cele mai bune materiale pentru manusile cu protectie chimica

Manusile cu protectie chimica care te protejeaza impotriva tuturor substanteloe chimice, care sunt flexibile si confortabile in acelasi timp, nu sunt, din pacate, inca disponibile.

Dar cum alegi manusile chimice potrivite?

Poate fi dificil sa stii de ce tip de manusa ai nevoie pentru o anumita aplicatie sau substanta chimica. Materialele din care sunt confectionate manusile cu protectie chimica au proprietati specifice care le fac foarte potrivite pentru un anumit mediu de lucru, dar mai putin pentru altul.

Sa vedem care sunt cele mai intalnite si mai eficiente materiale pentru protectia chimica a mainilor:

  1. PVC (Clorura de polivinil)

 PVC-ul este o alegere perfecta pentru diferite locuri de munca datorita raportului sau pret-calitate excelent. Manusile din PVC sunt foarte potrivite pentru lucrul cu acizi si alcaline si sunt ideale pentru lucrari de service si intretinere intr-un mediu umed. Sunt de asemenea o alegere buna pentru persoanele care lucreaza cu substante precum uleiul hidraulic, solventi aromatici sau alcool. Manusile din PVC asigura o aderenta foarte buna si sunt rezistente la abraziune.

Cu toate acestea, daca aveti nevoie de protectie impotriva solventilor organici, atunci ar fi mai bine sa nu optati pentru PVC. In plus, acesta nu este un material potrivit pentru mediile calde, din cauza rezistentei scazute la temperaturi ridicate.

     2. Latex

Manusile din latex pot fi folosite pentru a proteja impotriva diferitelor solutii chimice apoase:

  • Acid azotic
  • Acid sulfuric
  • Metanol
  • Formaldehida
  • Hidroxid de sodiu
  • Acid acetic

Latexul este un material extrem de suplu, si, prin urmare, foarte confortabil de purtat. De asemenea, ofera rezistenta ridicata la riscurile implicate de operatiunile de slefuire si taiere. Rezistenta la taiere si abraziune este mare, astfel incat manusile din latex sunt potrivite in special pentru angajatii care lucreaza cu obiecte ascutite in acelasi timp.

Cu toate acestea, unii oameni sunt alergici la latex. Ar fi bine sa verifici acest aspect inainte sa-ti comanzi aceste manusi.  Este important de retinut si ca manusile din latex sunt mai putin potrivite atunci cand se lucreaza cu solventi minerali sau uleiuri.

     3. Nitril

Nitrilul este perfect daca doresti sa combini avantajele latexului si ale PVC-ului. Manusile din nitril te vor proteja de perforatii si abraziuni. Nitrilul este foarte potrivit daca ai nevoie de protectie impotriva solventilor, bazelor, diluantilor si esterilor. Aceste manusi sunt recomandate pentru lucrari precum pregatirea si aplicarea vopselei si lacului sau tratarea si finisarea lemnului. Nitrilul este utilizat pe scara larga in industria alimentara pentru manipularea in siguranta a diferitelor alimente.

Dezavantajul nitrilului este ca poate fi mai putin flexibil. Unii oameni sufera si de alergie la nitril, dar procentul este semnificativ mai mic fata de latex.

    4. Neopren

Daca jobul tau implica des lucrul cu produse pe baza de petrol, grasimi sau combustibil, atunci manusile din neopren sunt alegerea adecvata pentru protectia chimica a mainilor tale. Neoprenul ofera de asemenea o protectie excelenta impotriva acizilor si alcalinelor. Este un material neted, rezistent la abraziune si taiere, cu proprietati rezistente la caldura.

Are insa un mare dezavantaj: atunci cand neoprenul se uda sau se umezeste, isi pierde aderenta.

Aplicatii si industrii adecvate:

  • Curatenie industriala
  • Tratarea chimica a metalelor

 

 

 

SafetyOne
/