Blog Top 4 caracteristici de siguranta pentru incaltamintea de protectie explicate

Top 4 caracteristici de siguranta pentru incaltamintea de protectie explicate

Atunci cand trebuie sa cumparam incaltaminte de protectie pentru un mediu de lucru, toate acele expresii, coduri si logo-uri care se regasesc in denumirea incaltamintei de protectie pot fi foarte confuze de cele mai multe ori. Etichetarea incaltamintei de protectie trebuie sa indice clar care sunt caracteristicile de siguranta si care este destinatia ei.

Ne-am propus in acest articol de blog sa va ajutam sa intelegeti mai bine cele mai importante caracteristici de siguranta ale unei perechi bune de incaltaminte de protectie. Cu cat intelegi mai bine la ce trebuie sa fii atent atunci cand alegi protectia de care ai nevoie in functie de mediul tau de lucru, cu atat vei fi sigur ca alegerea facuta iti va mentine picioarele in siguranta si iti va oferi protectia de care ai nevoie pentru a evita accidentele la locul de munca.

Ce este “bombeul de protectie” si cum functioneaza?

Bombeul de protectie este o carcasa rigida de protectie care se introduce pe interiorul unui pantof sau al unui bocanc, si care acopera degetele de la picioare pentru a proteja picioarele de impactul unor obiectele grele in cadere. Ca o cerinta de baza, incaltamintea de siguranta pentru lucrul pe santier trebuie sa fie prevazuta cu bombeu de protectie rezistent la un impact de 200 de jouli.  Bombeul de protectie poate fi din metal sau compozit/fibra de sticla. Desi in trecut bocancii de protectie cu bombeu din otel erau cel mai des intalniti pe santiere in materie de incaltaminte de protectie, protectie populare la pantofii de protectie , in ziua de azi, bombeul de protectie din compozit este din ce in ce mai des intalnit la incaltamintea de protectie, fiind adoptat de majoritatea brand-urile in domeniu, intrucat ofera acelasi nivel de siguranta ca si bombeul de protectie din metalic desi este considerabil mai usor.

Avantajele bombeurilor de siguranta din compozit se refera la faptul ca sunt construite din materiale nemetalice mai usoare, de obicei compuse din plastic, fibra de carbon sau fibra de sticla. Bocancii de protectie cu bombeu din compozit sunt mai confortabili atunci cand se lucreaza in conditii de temperaturi reci extreme la exterior, atunci cand otelul poate conduce frigul. De asemenea, bombeurile din compozit sunt mai usoare decat bombeurile din otelul, ceea ce inseamna o reducere considerabila a oboselii in timpul turelor lungi de la lucru.

Ce este "talpa antistatica" si cum functioneaza?

Talpa antistatica la incaltamintea de protectie, inseamna o talpa care previne acumularea de electricitate statica in incaltaminte, protejand utilizatorul de pericolul de explozie. Proprietatea antistatica a unor pantofi de siguranta se refera la faptul ca incaltamintea protejeaza echipamentele electrice prin trimiterea (conductia) sarcinilor electrice la pamant, prevenind socul static sau incarcaturile electrice. Incaltamintea de siguranta conductiva este adesea purtata in industriile in care un soc static poate fi problematic sau ar putea declansa un incendiu sau o explozie. Talpa antistatica la incaltamintea de protectie se refera la o talpa speciala care reduce sau elimina acumularea de energie statica in incaltaminte. Aceasta poate fi importanta in anumite medii de lucru, cum ar fi in industria chimica sau electronica, unde energia statica poate fi periculoasa sau poate afecta functionarea echipamentelor. Talpa antistatica poate fi realizata din diferite materiale, cum ar fi cauciuc sau spuma conductiva, si poate fi incorporata in diferite tipuri de incaltaminte de protectie, cum ar fi bocanci de protective sau pantofi de protectie.

Ce este  “talpa antialunecare” si cum functioneaza?

Talpa antialunecare la incaltamintea de protectie se refera la o talpa care ofera o aderenta crescuta si reduce riscul de alunecare sau de a cadea. O pereche buna de bocanci de protectie cu talpa antialunecare ofera o aderenta crescuta si reduce riscul de alunecare sau de a cadea la locul de munca. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea unor materiale speciale sau tehnologii care au proprietati antiderapante. Persoanele care lucreaza in servicii de alimentatie, catering, asistenta medicala, constructii, productie si multe altele beneficiaza de purtarea unor pantofi cu talpa antialunecare. Talpa antialunecare poate fi fabricata din cauciuc sau din alte materiale care au proprietati antiderapante, cum ar fi poliuretanul, care ofera o aderenta mai buna pe soluri umede sau uleioase.

Ce este “talpa antiperforatie” si cum functioneaza?

Talpa antiperforatie: O talpa care ofera protectie impotriva obiectelor ascutite care ar putea patrunde prin talpa. Incaltamintea de protectie cu talpa antiperforatii, este construita cu tip de talpa intermediara care ofera protectie impotriva perforarii sau a penetrarii obiectelor ascutite prin talpa. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea unor materiale sau tehnologii speciale, cum ar fi insertii din fibra de sticla, aramida sau otelul, care au proprietati de rezistenta la perforare. Incaltamintea cu talpa intermediara antiperforatie este utilizata in industrii unde exista riscul de a fi expus la obiecte ascutite sau perforante cum ar fi constructii, industria metalurgica, industria alimentara, transporturile sau logistica.

 

Alege sa te protejezi intotdeauna din cap pana în picioare cu cele mai performante si calitative echipamente de protectie - alege intotdeauna SafetyOne, partenerul tau de incredere care iti ofera solutii complete de protectie pentru o gama larga de industrii si medii de lucru. Suntem neobositi in a cauta mereu cele mai calitative si cele mai bune produse pentru imbracaminte de protectie, incaltaminte de protectie, accesorii, protectia capului, ochilor, mainilor si urechilor. sau protectie respiratorie.

 

 

SafetyOne
/