Blog Ținuta profesională pentru locul de muncă

Ținuta profesională pentru locul de muncă

Politica privind uniforma la locul de muncă este de obicei adoptată de companiile care asigură hainele care fac obiectul acestei politici, și care își ajută angajații să simtă că reprezintă afacerea pentru care lucrează și că promovează loialitatea față de afacere. Ca și patron, poți să te gândești că dacă angajații arată într-un mod profesional, atunci poate aceștia se și simt profesioniști și mai încrezători în munca lor.

Aspect consecvent

Crearea unui look consecvent la locul de muncă prin purtarea de cămăși office, pulovere și pantaloni office, este unul dintre principalele beneficii pe care o ținută profesională îl oferă. Funcționează atât pe bază individuală, cât și pe bază de grup.

La nivel de grup, poate ajuta la crearea unui aspect consecvent în rândul unui grup de angajați, un mediu în care toată lumea de simte egală și nici un angajat nu este îmbrăcat nici prea formal dar nici prea casual.

Pentru a diferenția totuși angajații, să zicem în funcție de poziția lor în cadrul firmei, puteți opta pentru o ierarhie a ținutelor profesionale în cadrul companiei, astfel, cei din conducere vor avea o ținută diferită față de restul angajaților, dar cel puțin cei din acea ierarhie vor fi îmbrăcați la fel.

La nivel individual, ajută la construirea unui aspect consecvent pentru cineva care întâmpină dificultăți atunci când trebuie să se îmbrace elegant sau când trebuie să aleagă cu ce să se îmbrace dimineața. Mai ales în rândul femeilor, ținuta profesională obligatorie la locul de muncă elimină acel haos de dimineață când nu știi cu ce să te îmbraci, și, implicit, elimină riscul de a întârzia la job din cauza timpului petrecut în garderoba pentru a alege cu ce să te îmbraci. Ținuta profesională elimină de asemenea orice risc ca un angajat să se îmbrace inadecvat la serviciu.

În afară de crearea unității în cadrul unui grup, purtarea unei ținute profesionale poate ajuta și la promovarea egalității, întrucât toată lumea va fi îmbrăcată la fel, iar angajații se vor simți egali între ei, consolidând din nou spiritul de echipă în cadrul companiei.

În majoritatea companiilor, ținuta profesională este reprezentată de combinația simplă cămașă-pantalon, pulover-pantalon, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Vă prezentăm mai jos câteva articole de îmbrăcăminte comercializate de Safetyone.ro cu care puteți realiza ținute profesionale pentru locul de muncă:

Camașă Oxford ML

Detalii

Cămașă office pentru damă, cu mânecă lungă,  confecționată din 70% bumbac și 30% poliester, cu guler clasic, nasturi din sidef (pentru culorile negru și bleumarin, nasturii sunt în culoarea produsului). Model care complimentează linia corpului, prin pensele aplicate în partea din față și spate, care subliniază armonios corpul. Manșetele sunt prevăzute cu 2 nasturi.

Cămașă Contrast Premium Oxford ML

Detalii

Cămașă office de bărbați, cu mânecă lungă, confecționată dintr-un amestec de 85% bumbac și 15% poliester. Ca design, gulerul topit și partea interioară a gulerului și a manșetelor în culoare contrastantă dau un aer tineresc purtătorului. Cămașa prezintă cusături laterale și mâneci cu cusături duble.

Pulover Arundel V-Neck

Detalii

Un pulover model unisex, confecționat dintr-un material rezistent din bumbac 50% și 50% acril, cusături netede și cusături laterale, guler în forma literei V și manşete şi finisări cu o strângere de 1x1

Pantaloni de Dama Elastici

Detalii

Pantaloni de damă confecționați din material Kingsmill 210g: 65% Poliester, 35% bumbac rezistent la uzură. Talia elastică din spate oferă mișcare fără restricții pe parcursul zilei dumneavoastră de lucru. Cutele cusute oferă articolului un aspect inteligent, fin si ajustat pe corp.

Pantaloni London

Detalii

Pantaloni de bărbați confecționați din poli- viscoza de calitate superioara 65% Poliester, 35% Vascoza 260g. Oferă confort, au un design stilat și eficient în același timp prin cele două buzunare laterale si un buzunar posterior cu nasture.

SafetyOne
/