Blog Protejeaza-ti picioarele in anotimpul de iarna

Protejeaza-ti picioarele in anotimpul de iarna

Este adevarat ca nu acordam intotdeauna picioarelor noastre creditul meritat pentru toata sustinerea si munca lor grea de zi cu zi. Ne ajuta sa mergem zi de zi la munca, sa urcam scari, sa conducem si sa operam vehicule si utilaje grele si ne permit sa realizam tot ceea ce este necesar si esential pentru o treaba bine realizata.

Asadar, este esential ca picioarele noastre sa primeasca tot repectul si sa fie tratate corespunzator la locul de munca. Acest lucru este si mai important daca lucrezi intr-un mediu rece, cum ar fi un santier, aeroport, industria feroviara, etc. pe timp de iarna, sau intr-un depozit frigorific.

Stresul zilnic pe care frigul il exercita asupra picioarelor poate fi extrem si poate duce chiar la degeraturi, daca nu esti atent.

Daca ti-au inghetat vreodata picioarele la locul de munca, intelegi de ce o situatia ca acestea te poate impiedica sa-ti desfasori atributiile corespunzator si sa te faca sa iti doresti sa ajungi mai repede acasa. Nu trebuie sa luam in gluma inghetarea picioarelor, este ceva cat se poate de serios, si o situatia care poate degenera destul de rapid si conduce la ranirea grava a picioarelor daca nu avem o modalitate de a le incalzi.

Atunci cand lucrezi intr-un mediu rece, sangele nu circula la fel de usor in corp, iar asta inseamna ca organismul tau va incepe sa rationeze aportul de sange, trimitand mai mult catre organe vitale precum creierul, inima si plamanii. Acest sange suplimentar iti ajuta organele sa continue sa functioneze, dar inseamna si mai putina caldura pentru picioare, maini si fata. Atunci cand picioarele tale stau in frig prea mult timp fara protectia corecta, lipsa fluxului sanguin se poate transforma in ceva cu adevarat periculos, precum degeraturile. De aceea este extrem de important sa porti incaltaminte de protectie de iarna adecvata si sosete termice, care iti vor mentine picioarele uscate si calduroase.

Incaltaminte pentru iarna

Atunci cand vorbim in general de incaltaminte, este extrem de important de retinut ca cea mai buna si calitativa incaltaminte din lume nu face doi bani daca nu este marimea potrivita pentru tine. O pereche de ghete care nu ti se potrivesc corect, purtata mai multe ore pe zi, iti poate rani picioarele: circulatie proasta a sangelui, basici, etc., deci asigura-te ca alegi marimea corecta pentru tine.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand cumperi incaltaminte de lucru de iarna?

  • Izolatie realizata din materiale termoizolante si durabile precum Thinsulate™
  • Constructie durabila si robusta care foloseste materiale precum nailon sau piele
  • Suport pentru glezna si arcul piciorului pentru a preveni durerile si disconfortul
  • Talpa cu benzi antiderapante pentru suprafete alunecoase
  • Bombeu din otel sau material compozit pentru a proteja picioarele de impact
  • Design impermeabil

Sosete de iarna

Nu ignora sosetele de lucru de iarna atunci cand te echipezi pentru o zi de lucru in frig. Sosetele sunt cruciale pentru a avea picioarele confortabile si calde toata ziua si este posibil sa nu obtii performanta termica de care ai nevoie de la o pereche de sosete universale. Cei care lucreaza iarna in aer liber au nevoie de sosete special concepute pentru a le oferi protectia de care au nevoie.

Ce caracteristici trebuie sa aiba sosetele de iarna?

  • Combinatia potrivita de elasticitate si caldura
  • Design respirabil prin canale de circulatie care ajuta aerul sa circule in interiorul bocancilor
  • Tehnologii care mentin caldura corpului si nu retine transpiratia
  • Banda elastica pe talpa pentru ca soseta sa nu alunece
  • Intarituri in zona calcaiului si varful degetelor
  • Cusaturi confortabile care sa nu frece piciorul
  • Captuseala suplimentara in partea din spate a sosetei, pe picior
  • Materiale care sa asigure protectie la temperaturi extreme de -25 grade Celsius
  • Materiale care indeparteaza umezeala prin absorbtia transpiratiei pentru ca picioarele sa fie mereu uscate si confortabile

Ai grija de picioarele tale in aceasta iarna, cu produse de calitate de la producatori de top precum Portwest. Intra acum pe site-ul SafetyOne.ro si alege incaltamintea si sosetele de iarna de care ai nevoie.

 

 

SafetyOne
/