Blog Protejeaza-te si fii vizibil cu imbracamintea Hi-Vis

Protejeaza-te si fii vizibil cu imbracamintea Hi-Vis

Imbracamintea de inalta vizibilitate, sau hi-vis, asa cum este mai cunoscuta, este o categorie de imbracaminte de protectie realizata din material fluorescent cu banda reflectorizanta sau panouri reflectorizante adaugate pentru vizibilitate suplimentara. Este utilizata pentru a face purtatorul mai vizibil pentru cei din jur.

De retinut atunci cand achizitionezi imbracaminte Hi-Vis

Pentru a fi eficienta, imbracamintea de lucru Hi-Vis trebuie sa aiba o culoare corecta care sa permita purtatorului sa iasa in evidenta in mediul de lucru si sa fie prevazuta cu cantitatea corecta de banda reflectorizanta. Standardul EN20471 prevede exact ce este necesar. Reglementarile se aplica utilizarii pe autostrazi si nu in mod specific pe aeroporturi, desi este probabil ca autoritatile sa utilizeze standardul EN20471 pentru a specifica imbracamintea de lucru necesara pe aeroporturi. De asemenea, imbracamintea Hi-Vis trebuie depozitata corect, pastrata curata, in stare buna si examinata la fiecare utilizare de catre o persoana competenta.

Cum functioneaza Hi-Vis-ul?

In esenta, razele UV ale soarelui reactioneaza cu culorile fluorescente ale materialului pentru a crea un aspect stralucitor. Efectul acestei straluciri este mai puternic in conditii de lumina slaba, cum ar fi in amurg si zori. Cu toate acestea, poate functiona si folosind lumina ultravioleta din alte surse, cum ar fi farurile auto.

Imbracamintea Hi-Vis se gaseste intr-o gama de culori, inclusiv rosu, roz, albastru si verde. Cu toate acestea, din motive de siguranta, cel mai adesea sunt utilizate cele mai eficiente culori fluorescente, cum ar fi galbenul si portocaliul.

Alegerea culorii pentru imbracamintea hi-vis este un factor important si poate avea un impact asupra eficientei sale. De exemplu, echipajele de pe barcile de salvare folosesc veste reflectorizante portocalii deoarece aceasta este cea mai vizibila culoare pe fundalul albastru inchis sau negru al marii.

Din ce este confectionata imbracamintea hi-vis?

Imbracamintea Hi-Vis este fabricata din materiale reflectorizante care ii confera proprietatile sale de reflectare a luminii. Exista doua materiale principale utilizate la confectionarea imbracamintei Hi-Vis - banda microprismatica si banda reflectorizanta din granule de sticla.

Banda microprismatica este realizata dintr-un tip special de vinil din plastic care contine un numar mare de prisme mici. Lumina loveste fiecare dintre cele trei suprafete ale microprismei inainte de a reveni la sursa. Microprisma ofera o suprafata reflectorizanta mai mare decat o granula de sticla si va reflecta cu pana la 250% mai multa lumina. Tehnologia microprismatica este mai des folosita pentru benzile reflectorizante utilizate pentru camioane, si pentru lucrul in conditii de ploaie sau pe mare.

Banda reflectorizanta din granula de sticla este tipul cel mai des intalnit si este materialul folosit pe benzile gri-argintii care sunt aplicate pe imbracamintea hi-vis comerciala. Este mai accesibila, dar reflecta lumina dintr-o sursa la un unghi mai larg, ceea ce inseamna ca lumina nu calatoreste atat de mult ca lumina reflectata de banda micro-prismatica. Tehnologia granulei de sticla difera de Tehnologia microprismatica prin faptul ca granulele de sticla reflectorizante variaza usor in dimensiune, astfel lumina nu se reflecta atat de uniform. Tehnologia benzii reflectorizante din granula de sticla este cea mai populara si eficienta economic pentru aplicatii, cum ar fi veste de siguranta, echipamente de lucru industriale, imbracaminte de lucru FR, echipamente pentru pompieri.

Asigura-ti protectia si fii vizibil la locul de munca cu cele mai noi articole in materie de imbracaminte de inalta vizibilitate pe care le gasesti pe site-ul nostru, SafetyOne.ro. Iti oferim tot ce ai nevoie in materie de inalta vizibilitate: geci si jachete Hi-Vis, pantaloni, salopete si combinezoane Hi-Vis, bluzoane, hanorace si tricouri Hi-Vis, sepci si fesuri Hi-Vis, veste Hi-Vis, etc.

 

SafetyOne
/