Blog Masca de protectie FFP2/KN95

Masca de protectie FFP2/KN95

Măștile de protecție FFP2 (EN 149: 2001) și KN95 (GB 2626-2006) sunt comparabile pentru contextul actual al pandemiei cu SARS-CoV-2. Aerosolul în cauză (SARS-CoV-2) este bine interceptat de ambele măști. Acestea protejează împotriva infectarii prin picaturi sau aerosoli, deoarece pot fi adaptate individual la forma feței persoanei care le poarta și au filtre integrate adecvate. În plus, aceste tipuri de masti acopera o mare parte a feței.

Definitia acronimelor din denumirea mastilor

FFP vine de la Filtering FacePiece (respiratoare) și numărul care urmează după acronim reprezintă nivelul de protecție oferit, 1 fiind cel mai slab nivel de protectie iar 3 cel mai ridicat nivel de protectie.

Europa folosește două standarde diferite. Acronimul FFP provine din standardul EN 149: 2001. Apoi, standardul EN 143 acoperă nivelurile P1 / P2 / P3. Ambele standarde sunt menținute de CEN (Comitetul European pentru Standardizare).

FFP2 este standardul folosit in Uniunea Europeana, avand drept echivalent standardul KN95 utilizat in China si standardul N95 utilizat in SUA. Capacitatea de filtrare a mastilor de protectie clasificate FFP2/KN95 este de 94%, respectiv 95% pentru N95.

Respiratoarele cu filtru de protecție FFP2/KN95 (N95) intercepteaza aerosoli, particule de praf, smog si polen, avand o capacitate de filtrare de până la 94% (N95 - 95%) pentru particule de 0,3 micrometri.

Organizația Mondială a Sănătății (WHO) recomanda protecția mastilor FFP2/KN95 ca standard minim de protecție.

Mastile respiratorii cu protectie FFP2/KN95 au o eficiență de 94% și 8% scurgere. Sunt folosite în construcții, agricultură, dar și în domeniul medical, in special in sezoanele cu epidemii (de orice natură).

Repiratoarele ofera o mai buna protectie fata de mastile de protectie, deoarece respiratoarele se fixeaza mult mai bine pe fata, fiind concepute pentru a crea un sigiliu facial.

Respiratoarele cu supapă facilitează expirarea aerului. Acest aspect le face mai confortabile de purtat și cantitatea de umiditate acumulata în interiorul respiratorului este semnificativ diminuata.

SafetyOne.ro comercializează o gama larga de masti de protectie si respiratoare, cu diferite grade de protectie. Nou sosita in magazinul nostru online este SO25 Masca cu Supapa FFP2/KN95 cu certificare CE.

 

SO25 Masca cu Supapa FFP2/KN95

este confectionata din polipropilena, are o forma flexibilă, care ii permite să fie pliata si este prevazuta cu curele elastice sudate cu ultrasunete. Masca cu Supapa FFP2/KN95 este ideal pentru utilizare zilnica, oferind o durata lunga de protectie, de pana la 8 ore.

Vezi produsul in magazinul nostru online

 

 

SafetyOne
/