Blog Alegerea manusilor potrivite pentru protectie: ghid pentru angajatori, partea 1

Alegerea manusilor potrivite pentru protectie: ghid pentru angajatori, partea 1

Atunci cand alegeti manusi de protectie, bazati-va alegerea in functie de locul de munca, persoana care le va poarta si mediul in care lucreaza. Trebuie sa luati in considerare urmatorii cinci factori:

  • Identificarea substantelor manipulate
  • Identificarea tuturor celorlate pericole
  • Tipul si durata contactului
  • Utilizatorul - marime si confort
  • Sarcina lucratorului

Identificarea substantelor manipulate

Manusile difera prin design, material si grosime. Niciun material nu va proteja impotriva tuturor substantelor si nicio manusa nu va proteja pentru totdeauna impotriva unei anumite substante.

Apa / "munca umeda"

Contactul prelungit sau frecvent cu apa, in special in combinatie cu sapunuri si detergenti poate cauza dermatita. "Munca umeda" este termenul utilizat pentru a descrie sarcinile la locul de munca care pot cauza acest lucru.

Pentru a proteja mainile impotriva "muncii umede", alegeti o manusa care sa indeplineasca Standardul European EN374-2. Acest standard indica faptul ca manusile sunt impermeabile.

 

A450 - Manusa Impermeabila HI VIS

Concepute pentru lucrul in cele mai solicitante conditii. Captuseala izolata si manseta tricotata mentin mainile calde si uscate. Stratul dublu intarit de PVC este rezistent la ulei, grasimi si apa.

manusa-impermeabila-hi-vis

Substante din produse, create prin procese de lucru si substante 'naturale'

Substante de produse - Unele produse pot contine substante care pot afecta pielea sau care pot patrunde in organism prin contactul cu pielea. Eticheta produsului sau fisa tehnica de siguranta a materialului ar trebui sa indice daca acesta este cazul. Aceasta ar putea de asemenea sa ofere informatii cu privire la ce manusi de protectie ar trebui utilizate.

Substantele create prin procese de lucru si substante 'naturale' - Nu toate substantele nocive vin in recipiente etichetate. Substantele pot fi generate in timpul activitatilor de lucru (ex.: praf de lemn de la slefuire, vapori de sudura). Tineti minte ca manipularea unor substante 'naturale' precum alimente si flori, poate cauza de asemenea probleme cu pielea.

 

A905Y - Manusi de Unica Folosinta Vinil, Nepudrate

Produs moale, placut la atingere, confectionat din clorura de polivinil.

Caracteristici: elasticitate, confort, suprafata netexturata. Nu contine latex. 100 buc per cutie.

manusi-de-unica-folosinta

 

Pentru a proteja mainile impotriva substantelor/chimicalelor, alegeti o manusa care sa indeplineasca Standardul European EN374-3. Dar asigurati-va ca materialul manusii pentru care optati, protejeaza impotriva substantelor pe care le manipulati.

 

A845 - Manusi Double Dipped PVC, 45 cm

Produs cu aderenta sporita in zona palmei si captuseala din tricot pentru confort sporit. Disponibil în trei lungimi: 27 cm, 35 cm si 45 cm. Tratare Actifresh pentru protectia antimicrobiana.

manus-double-dipped-pvc

 

Producatorii de manusi ofera de obicei diagrame pentru a indica gradul de protectie pe care il ofera manusile lor impotriva diferitelor substante. Producatorii utilizeaza trei termeni cheie: timpul de penetrare, coeficientul de permeabilitate si degradare.

  1. Timpul de penetrare este timpul de care un produs chimic are nevoie pentru a penetra materialul manusii si a patrunde in interior. Penetratia este un proces prin care un produs chimic poate trece printr-un material fara a trece prin pori sau gauri mici sau alte orificii vizibile. Acest factor va spune cat timp puteti utiliza un tip de manusa.
  2. Coeficientul de permeabilitate este cantitatea care penetreaza in interiorul manusii. Cu cat coeficientul este mai mare, cu atat mai multa substanta chimica va penetra prin manusa. Alegeti manusi cu un coeficient mic.
  3. Unele substante chimice pot distruge materialul manusii. Acesta se poate intari, inmuia sau se poate umfla. Degradarea indica deteriorarea materialului manusii la contactul cu o anumita substanta chimica. Alegeti manusi cu un coeficient de degradare excelent sau bun.
SafetyOne
/