Blog Pantalonii Anti-Taiere Chainsaw: ghid asupra Caracteristicilor esentiale si Claselor de Protectie

Pantalonii Anti-Taiere Chainsaw: ghid asupra Caracteristicilor esentiale si Claselor de Protectie

Pantalonii de protectie chainsaw pentru lucrul cu motofierastraie sunt un element esential al Echipamentului de Protectie Individuala (EPI) in industria forestiera. Utilizatorii de drujbe/motofierastraie se afla constant intr-un pericol ridicat de accidentare: terenul neuniform al padurii, solul alunecos, utilajele grele dimprejur – adesea lucratorii sunt la doar o fractiune de secunda distanta de alunecare sau cadere. Drujba in functiune devine apoi rapid incontrolabila. Prin urmare, muncitorii industria forestiera si silvicultura nu se pot descurca fara o protectie fiabila impotriva pericolelor de taiere, in orice circumstante.

Pantalonii chainsaw, cunoscuti si sub denumirea de pantaloni anti-taiere sau pantaloni de protectie pentru lucrul cu motofierastraie, sunt echipamente speciale de protectie concepute specific pentru a oferi o protectie ridicata impotriva riscurilor asociate utilizarii motofierastraielelor si altor instrumente de taiere.

Dar cum functioneaza pantalonii anti-taiere?!

Materiale tehnice speciale - Pantalonii anti-taiere sunt fabricati din materiale speciale care au proprietati de rezistenta la taiere. Aceste materiale pot include fibre sintetice, fibre de aramida (cum ar fi Kevlar), fibre de sticla sau alte materiale compozite. Aceste materiale sunt plasate in straturi sau in insertii strategice in pantaloni pentru a furniza o bariera fizica impotriva lantului de drujba in miscare.

Structura in straturi - Majoritatea pantalonilor anti-taiere sunt construiti in straturi multiple. Stratul exterior poate fi dintr-un material durabil pentru a rezista la abraziune si uzura, in timp ce straturile interioare sunt concepute pentru a absorbi si disipa energia cinetica a lantului de drujba in caz de contact.

Tehnologie de blocare a lantului - Pantalonii chainsaw includ insertii speciale sau tehnologii care blocheaza si opresc imediat lantul de drujba in caz de contact, reducand astfel riscul de taieri grave.

Ce trebuie sa stiti despre pantalonii anti-taiere / chainsaw

Etichetare si certificare - Pantalonii anti-taiere/chainsaw trebuie sa fie testati si certificati conform standardelor de siguranta, cum ar fi standardul european EN 381-5. Etichetele si marcarea corespunzatoare indica nivelul de protectie si calitatea produsului.

Potrivire ergonomica - Pantalonii anti-taiere sunt conceputi pentru a oferi potrivire confortabila si ergonomica, permitand utilizatorului sa se miste liber si sa lucreze eficient.

Intretinere regulata: Pentru a mentine nivelul de protectie, pantalonii anti-taiere trebuie sa fie verificati si intretinuti regulat. Orice deteriorare sau uzura semnificativa poate afecta eficacitatea lor, astefel ca pantalonii trebuie inlocuiti imediat.

Care sunt clasele de protectie pentru pantalonii anti-taiere?

Pentru pantalonii anti-taiere / chainsaw, exista mai multe clase de protectie, care sunt etichetate de obicei conform standardului european EN 381. Aceste clase de protectie indica nivelul de protectie la nivelul membrelor inferioare impotriva contactului accidental cu un motofierastrau. Clasele de protectie sunt notate cu litera "C" (Cut Protection) urmata de un numar care indica viteza maxima a lantului de drujba pana la care pot proteja pantalonii:

Clasa de protectie C (0 m/s): Pantalonii din aceasta clasa ofera o protectie minima impotriva taierii cu drujba si sunt potriviti pentru lucrarile care presupun un risc scazut de expunere la drujba sau in cazul in care se lucreaza in apropierea unor utilaje oprite.

Clasa de protectie C (16 m/s): Pantalonii din aceasta clasa ofera o protectie medie impotriva taierii cu drujba si sunt potriviti pentru lucrarile in care se utilizeaza motofierastraie care functioneaza la o viteza de pana la 16 metri pe secunda.

Clasa de protectie C (20 m/s): Pantalonii din aceasta clasa ofera o protectie ridicata impotriva taierii cu drujba impotriva unei viteze liniare a fierastraului de pana la 20 m/s.

Este important sa alegeti pantaloni anti-taiere cu nivelul potrivit de protectie in functie de tipul de lucrare pe care il efectuati si de viteza lantului de drujba la care veti lucra. La SafetyOne gasiti disponibila colectia antitaiere Oak Chainsaw de la Portwest, pantaloni, salopeta si jacheta Oak Chainsaw cu protectie certificata anti-taiere de pana la 20m/s.

 

SafetyOne
/