Blog Mic ghid de alegere a manusilor de protectie

Mic ghid de alegere a manusilor de protectie

Contactul cu pielea este o sursa potentiala de expunere la diferite materiale toxice. Pentru cei care lucreaza in medii potential periculoase, este important sa urmeze cativa pasi obligatorii pentru a preveni orice fel de contact cu materiale sau substante care le-ar putea periclita sanatatea sau chiar viata.

Majoritatea accidentelor la nivelul mainilor si bratelor pot fi clasificate in patru categorii principale de pericole: substante chimice, abraziune ,taiere , temperaturi foarte ridicate

Piata de profil va pune la dispozitie manusi concepute pentru a proteja muncitorul impotriva oricaruia dintre aceste pericolele individuale sau impotriva oricarei combinatii de pericole.

Atentie la modul corect de utilizare a manusilor de protectie!

  • Manusile de protectie trebuie inlocuite periodic, in functie de frecventa de utilizare si de gradul de permeabilitate la substantele manipulate. Manusile contaminate direct trebuie clatite din abundenta si apoi scoase cu atentie dupa utilizare.
  • Manusile de protectie trebuie purtate ori de cate ori este necesar a manipularea obiectelor cu margini ascutite si materialelor fierbinti sau foarte reci.
  • O atentie deosebita trebuie acordata protectie mainilor atunci cand lucrati cu unelte si masinarii. Uneltele si masinariile motorizate trebuie sa aiba instalate protectii care sa previna contactul mainilor cu punctul de operatie, cu grupul propulsor sau cu alte piese in miscare.

Important pentru a preveni ranirea mainilor datorita contactului cu piesele in miscare:

  • Asigurati-va ca aparatoarele sunt mereu la locul lor, si ca sunt utilizate
  • Blocati intotdeauna masinile sau uneltele, si deconectati alimentarea inainte de a efectua reparatii sau intretineri
  • Considerati masinariile fara aparatoare ca fiind inoperative; si
  • Nu purtati manusi in preajma masinariilor aflate in miscare, precum bormasina, concasorul, strungul si masina de slefuit.

Pentru o gama larga de articole si echipamente de protectie personala, distribuitorul Safety One va sta la dispozitie cu cele mai noi produse de pe piata de profil. Veti gasi aici si o gama variata de manusi de protectie, in functie de mediul si riscurile la care sunt supusi la locul de munca.

Ghidul celor mai intalnite tipuri de manusi de protectie, si pericolele impotriva carora ofera protectie:

  • Manusi de unica folosinta – fabricate de obicei dintr-un tip de plastic usor, pot proteja mainile impotriva riscurilor de iritatii usoare
  • Manusi textile – fabricate din bumbac sau combinatii de tesaturi, sunt in general utilizate pentru a imbunatati aderenta atunci cand muncitorul manipuleaza obiecte alunecoase. Ajuta de asemenea la izolarea mainilor impotriva caldurii sau frigului moderat.
  • Manusi din piele – utilizate pentru protectia impotriva ranilor provocate de scantei sau razuire de suprafete dure. Sunt utilizate si in combinatie cu o captuseala izolata atunci cand se lucreaza cu electricitate.
  • Manusi tratate cu aluminiu – fabricate din materiale tratate cu aluminiu, sunt concepute pentru a izola mainile impotriva caldurii intense. Acest tip de manusi sunt utilizate mai ales de persoanele care lucreaza cu materiale topite.

Alegeti tipul de manusi de protectie specifice pentru mediul in care lucrati, si in functie de pericolele si riscurile la care va sunt supuse mainile. Gradul de protectie oferit de manusile de protectie depinde foarte mult daca acestea sunt utilizate in mod corect si impotriva pericolelor pentru care au fost concepute.

SafetyOne
/