Blog Ingrijirea corecta a echipamentelor de protectie HiVis

Ingrijirea corecta a echipamentelor de protectie HiVis

Echipamentul de protectie HiVis este menit sa va protejeze de pericolele unui mediu de lucru riscant, si sa va ofere vizibilitatea de care aveti nevoie pentru a fii mereu vizibil si in siguranta. Imbracamintea de inalta vizibilitate trebuie sa fie durabila, confectionata din materiale rezistente la pete si alte proprietati utile.

La fel ca si celelalte haine ale dumneavoastra, articolele reflectorizante, precum jachete HiVis necesita o buna ingrijire, mai ales daca doriti sa dureze. Iata mai jos cateva sfaturi de ingrijire a echipamentelor HiVis:

1. Cititi si urmati intotdeauna instructiunile producatorului

Unele articole hivis pot fi spalate la masina; altele nu. Cel mai bun mod de a sti daca vesta, jacheta, pantalonii sau orice alt articol de imbracaminte HiVis de siguranta poate fi spalata la masina este sa verificati eticheta. Cititi instructiunile de pe eticheta, care precizeaza in mod explicit daca puteti spala la masina, sau daca nu este recomandata. Producatorul specifica de asemenea temperatura apei, detergentul si alte instructiuni de ingrijire. Respectati intotdeauna aceste instructiuni pentru a preveni deteriorarea imbracamintei dvs. de lucru HiVis si in general orice haine de lucru specializate, precum imbracaminte ignifuga.

2. Atentie atunci cand spalati la masina

Daca echipamentul de siguranta poate fi spalat la masina, urmati instructiunile de pe eticheta. Daca nu exista reguli specifice, va recomandam sa spalati cu apa rece sau la o temperatura cat mai mica. Va recomandam de asemenea sa va spalati hainele pe dos. Desi nu trebuie sa spalati fiecare articol separat, cel mai bine ar fi sa spalati imbracamintea HiVis numai cu alte haine de lucru cu aceleasi culori, si niciodata cu hainele dvs. de casa si de iesit in oras.

3. Curatati imediat petele

Imediat ce ajungeti acasa, daca aveti posibilitatea, verificati daca exista pete pe imbracamintea dvs. de lucru HiVis. Incercati sa le indepartati cu un burete moale umed sau cu o carpa umeda imbibata cu detergent slab. Curatand petele cat mai curand posibil, ajuta la indepartarea murdariei si a petelor inainte ca acestea sa se intareasca sau sa patrunda in material, fiind astfel mai greu de scos.

4. Asigurati-va ca stiti sa curatati corect banda reflectorizanta

Imbracamintea speciala, inclusiv cele cu benzi reflectorizante si tesaturi unice, necesita ingrijire specifica. Fiti foarte precauti cand curatati si spalati imbracamintea de protectie HiVis care are caracteristici rezistente la foc. Inca o data, amintim importanta verificarii instructiunilor producatorului. Spalarea necorespunzatoare poate reduce drastic calitatile de protectie ale imbracamintei, ceea ce creste riscul pentru purtator.

5. Aveti grija la detergentul utilizat

Bunul simt va spune sa nu folositi inalbitor atunci cand spalati hainele de siguranta. Desi ar fi tentant pentru scoaterea petelor, nu utilizati niciodata inalbitor sau produse similare. De asemenea, evitati balsamul de rufe, care contine adesea ingrediente cu efect de luminozitate.

Cand vine vorba de detergentul de rufe potrivit pentru hainele HiVis, alegeti unul care este etichetat ca slab si biodegradabil. Detergentii lichizi sunt de preferat in locul detergentului praf care poate contine abrazivi. Este posibil ca unele dintre granule sa nu se dizolve corespunzator si pot deteriora imbracamintea.

Cat de des ar trebui sa speli imbracamintea de protectie HiVis?

Veti gasi adesea instructiuni care va spun sa va curatati in mod regulat hainele de inalta vizibilitate. Dar cat de des inseamna regulat? Nu trebuie sa va spalati hainele imediat dupa fiecare tura. Incercati sa spalati echipamentul de lucru HiVis o data sau de doua ori pe saptamana pentru a proteja caracteristicile speciale ale hainelor. De aceea, este important sa aveti alte articole de imbracaminte de schimb, astfel incat sa le puteti roti.

Pe SafetyOne.ro veti gasi o gama variata de imbracaminte reflectorizanta, adecvata pentru majoritatea mediilor de lucru: jachete HiVis, pantaloni HiVis, Veste HiVis, combinezoane HiVis, bluzoane si hanorace HiVis. Te asteptam sa descoperi intreaga colectie disponibila online.

 

 

SafetyOne
/