Blog 5 sfaturi pentru alegerea celor mai bune echipamente de protecție personală pentru sudură

5 sfaturi pentru alegerea celor mai bune echipamente de protecție personală pentru sudură

Sudura este o activitate fierbinte și periculoasă, astfel că este esențial să facem alegerile corecte în ceea ce privește echipamentul de protecție personală pentru activitatea de sudură.

În meseria de sudor, muncitorii recunosc că Echipamentul de protecție personală este obligatoriu; totuși, confortul și potrivirea perfectă sunt importante pentru a avea un nivel de performanță optim toată ziua.

Iată câteva sfaturi pentru a alege cel mai bun PPE pentru activitatea de sudură:

 Protecția capului

Pentru meseria de sudor, protecția capului vine sub forma de cască, vizieră, scut pentru cap și față și/sau un scut de sudură pentru a asigura protecție împotriva radiațiilor UV, razelor infraroșii, stropilor de metal topit și impactului.

Aspecte importante de care trebuie ținut cont atunci când alegi echipamentul de protecție adecvat pentru cap sunt câmpul de vizibilitate și nivelul de protecție. Majoritatea protecțiilor pentru cap în activitatea de sudare asigură confort și pot avea o varietate de setări pentru schimbarea culorii (uneori întunecare automată) pentru protecție în timpul sudării cu gaz, împotriva micro-plasmei sau sudării cu arc electric.

Tipul protecției pentru cap de care aveți nevoie variază în funcție de industrie, dar asigurați-vă că scuturile și vizierele sunt aprobate conform reglementărilor EN 379, EN 175 și / sau EN 166 39B.

Casca de Sudura Bizweld Plus

Detalii

Casca de protectie lider al industriei ofera confort si protectie deosebita utilizatorului. Aceasta masca solara heliomata prezinta un timp de inchidere de 0.1 milisecunde de la lumina la intuneric si de asemenea prezinta reglajul manual al sensitivitatii. Material: Polietilena, Polipropilena, Nailon

Protecția ochilor

Chiar și atunci când poartă o vizieră sau o cască, sudorii au nevoie și de ochelari de protecție. Există ochelari de protecție care variază de la ochelari de soare simpli la protecție completă a ochilor. Majoritatea modelelor de protecție pentru ochi pot fi purtate peste ochelarii de vedere cu prescripție medicală. Majoritatea lentilelor au grad de protecție 5, iar unele oferă diferite câmpuri de vizibilitate. Unele sunt prevăzute cu rame din PVC moale. Majoritatea sunt rezistente la stropire.

Cea mai nouă tehnologie vine cu lentile de culoare gri pentru a oferi protecție fără a pierde culorile - nu veți mai avea parte de tradiționala vedere "verde". Lentile de culoare gri protejează împotriva strălucirii orbitoare a soarelui și a luminii de sudură. Toate protecțiile au diverse caracteristici de siguranță, variind de la rezistență la zgârieturi, anti-pâclă, anti-ceață, potrivire reglabilă, gramaj ușor și altele.

Asigurați-vă că ochelarii de protecție sau protecția purtată peste ochelarii de vedere sunt în conformitate cu aceste standarde europene de siguranță: EN 166 1F, EN 166, EN 176 și / sau EN 169.

Ecran Protector pentru Sudura

Detalii

Ochelari pentru Sudura Multiperpose Shade 5 cu lentile cu protectie laterala si brate ajustabile. Material: Policarbonat. Strat protector antizgarieturi

Protecția mâinilor

Mănușile de sudură trebuie să fie robuste și rezistente la uzură pentru o siguranță maximă. Mănușile trebuie să fie omologate conform standardelor BS EN 388: 1994, BS EN 407: 1994 și BS EN 12477. Mănuși de sudură sunt adesea confecționate din material Kevlar, piele de oaie sau din piele naturală. Unele modele sunt lungi pentru acoperi antebrațul, alte modele pot fi prevăzute cu garnituri de specialitate și au design fără cusături sau tighel Kevlar pentru protecție împotriva focului. Este recomandată dublă întăritură în zona palmei.

Manusa Reinforced Welding

Detalii

Produs de calitate superioara pentru sudura. Cusaturi Kevlar®, zona palmei si a degetului mare intarite pentru protectie sporita. Material: Piele bovina, Tighel Kevlar

Protecția corpului

Îmbrăcămintea pentru sudori variază în funcție de durata și scopul activității de sudare. Este esențial să acoperiți întreg corpul cu materiale ignifuge.

Îmbrăcămintea de protecție pentru sudori trebuie să respecte reglementarea EN ISO 11611: 2007, un standard pentru îmbrăcămintea de sudură. Îmbrăcămintea trebuie să fie antistatică. Cusăturile sunt de asemenea testate pentru protecția antistatică și răspândirea flacării, pentru o protecție maximă. Protecția pentru sudură este testată pentru a rezista spălărilor repetate (așa cum este precizat de fabricant) pentru a se asigura că asigură protecție de la prima purtare și până la cea de-a cincizecizecea spălare. Orice îmbrăcăminte care nu mai este sigură trebuie înlocuită imediat.

Protecția îmbrăcămintei variază de la stropiri ușoare - cum ar fi gazul, TIG, micro-plasma, lipire și sudură MMA - la stropire masivă - MMA cu electrod acoperit cu celuloză, MAG (CO2, mixt), MIG(curent de mare intensitate),  sudare (cu arc electric blindat) cu sârmă tubulară, tăiere cu plasmă, tăierea cu oxigen și tipurile de sudare prin pulverizare termică. Asigurați-vă că purtați îmbrăcămintea de protecție evaluată corect pentru utilizări specifice.

Îmbrăcămintea de protecție variază de la șorturi și jachete, la salopete și combinezoane.

Sort din Piele pentru Sudura

Detalii

Produs de calitate superioara, confectionat din piele spaltuita de bovina. Creat pentru a fi utilizat in medii de lucru grele. Cusaturi Kevlar®, curele ajustabile, catarama. Material: Piele Spaltuita de Bovina

Protecția picioarelor

Pentru protecția picioarelor, sudorii au nevoie de cizme de sudură și apărătoare opționale. Încălțămintea de protecție este importantă, deoarece înseamnă confort și protecție.

Toate încălțămintea de protecție trebuie să fie testată în conformitate cu standardele EN ISO 20345 și trebuie să aibă proprietăți antistatice, anti-șoc, amortizoare și să aibă proprietăți de rezistență la căldură. Ar trebui să reziste la temperaturi de până la 300°C. Alte caracteristici importante sunt respirabilitatea, tălpi din cauciuc cu dublă densitate și dispozitive de fixare cu eliberare rapidă. Acoperitorii din piele cromată confecționați pentru utilizare în medii de lucru grele pot fi purtați peste pantofii de lucru pentru a proteja împotriva stropirii.

Acoperitori Bocanci din Piele

Detalii

Acoperitori pentru bocanci confectionati din piele de bovina spaltuita. Materialul puternic protejeaza in timpul sudurii si este creat pentru a rezista in mediile de lucru cele mai dure. Material: Piele Vita Spaltuita

Vizitează site-ul Safetyone.ro pentru o gamă completă de echipamente de protecție personală pentru sudură, de la cei mai buni producători în domeniu.

 

SafetyOne
/