Blog Imbracaminte de exterior si incaltaminte de protectie pentru lucrul in conditii de iarna

Imbracaminte de exterior si incaltaminte de protectie pentru lucrul in conditii de iarna

Imbracamintea de exterior precum jachetele, gecile si salopetele/combinezoanele nu trebuie doar sa protejeze lucratorii de frig. Trebuie de asemenea sa fie concepute astfel incat sa permita flexibilitate si libertate de miscare, astfel incat lucratorii sa-si poata indeplini cu usurinta sarcinile la locul de munca.

Materialele respirabile ii ajuta pe muncitori sa se simta confortabil chiar si atunci cand slujbele lor solicitante pot cauza aparitia transpiratiei in ciuda frigului.

Atunci cand alegem imbracaminte de protectie pentru iarna, ar trebui sa ne orientam catre jachete si geci cu caracteristici cum ar fi cusaturi sigilate pentru protectie impermeabila, protectii pentru gat pentru a nu permite patrunderea vantului si ploii si mansete la maini si la picioare, ajustabile cu snur sau scai, pentru a nu permite patrunderea frigului.

Un lucru stiut despre modul corect de a purta haine iarna, este faptul ca trebuie sa ne imbracam in mai multe straturi. Aerul este blocat intre straturile de imbracaminte si astfel corpul este incalzit mai bine decat atunci cand purtam un singur pulover mai gros si o jacheta de iarna groasa.

Mai multe straturi de imbracaminte ne ofera de asemenea optiunea de descheia sau a indeparta un strat inainte sa ne incalzim prea tare si sa incepem sa transpiram, sau de a adauga un strat atunci cand facem o pauza de la lucru.

Straturile exterioare succesive trebuie sa fie mai largi decat stratul interior, altfel, stratul exterior va comprima straturile interioare si va diminua proprietatile de izolare ale imbracamintei.

SafetyOne.ro, distribuitor de echipamente de protectie, va ofera o gama variata de imbracaminte de iarna, de inalta calitate de la cei mai renumiti producatori din industrie. Gasiti acum pe site si cele mai noi produse marca Portwest din gama Winter.

T740 Jacheta de iarna WX3 – Confectionata din 100% Nailon Taslan TPU 125g la exterior, captuseala 100% Poliester Tafetta 50g si umplutura 100% Poliester 190g, aceasta jacheta de iarna contemporana ofera protectie excelenta la apa si izolatie termica prin cusaturile sigilate. Este captusita si capitonata integral pentru a capta caldura si a creste nivelul de caldura oferit. Printre caracteristicile cheie se numara ornamentele segmentate reflectorizante, fermoarul cu dubla deschidere, gluga reglabila cu fermoar si o multime de buzunare pentru depozitare. Manseta tricotata cu uscare rapida pentru un confort sporit.

In ceea ce priveste incaltamintea de protective pentru iarna, se stie ca printre cele mai frecvente accidentari la locul de munca in timpul iernii se numara alunecarile si cazaturile, care pot avea consecinte destul de serioase: luxatii, entorse, sau chiar fracturi. Astfel, o caracteristica esentiala pentru incaltamintea de lucru in conditii de iarna, este talpa antiderapanta.

Multe tipuri de incaltaminte de protectie pentru iarna sunt disponibile din cauciuc natural. Deoarece se intinde, incaltamintea din cauciuc natural este mai usor de incaltat si indepartat - si ramane confortabila toata ziua. Cauciul se mentine suplu in lunile de iarna, deoarece se comporta foarte bine la temperaturi scazute.

Cizmele impermeabile ajuta la prevenirea degeraturilor in conditii de umezeala, o caracteristica absolut necesara mai ales pentru lucratorii care sunt nevoiti adesea sa lucreze in conditii de flescaiala. O talpa proiectata corespunzator, care ofera tractiune pe suprafete alunecoase, protejeaza lucratorii de cazaturi pe zapada si gheata. Bocanci/ghetele din piele, cu brant detasabil din pasla, sunt de asemenea o optiune excelenta pentru evaporarea transpiratiei, deoarece pielea este poroasa si permite picioarelor sa „respire”.

Pe SafetyOne.ro gasesti o gama variata de incaltaminte de protectie pentru iarna, de cea mai buna calitate, de la producatori de top in domeniu.

FW05 Bocanc de Protectie Steelite™ S3 CI, Captusit – Confectionati din piele spaltuita, talpa din PU/TPU, acesti bocanci inalti imblaniti sunt potriviti pentru activitatile in medii cu temperaturi sub zero grade Celsius. Ofera protectie maxima impotriva frigului datorita componentelor sale din compozit care retin caldura. Stratul superior rezistent la apa, mentine picioarele uscate si confortabile. Talpa exterioara rezistenta la alunecare (SRC), ajuta la prevenirea accidentelor provocate de alunecari.

SafetyOne
/