Blog Ghidul uniformelor HoReCa. Partea 3 - Uniforme de hotel pentru cameriste

Ghidul uniformelor HoReCa. Partea 3 - Uniforme de hotel pentru cameriste

In continuarea seriei noastre Ghidul Uniformelor HoReCa, in acest ultim articol vom discuta despre uniformele pentru cameriste.

Uniformele pentru personalul din industria hoteliera sunt esentiale pentru a mentine un aspect profesionist si unitar in randul angajatilor. Meseria de camerista este esentiala in industria hoteliera, avand un rol important in asigurarea confortului si satisfactiei oaspetilor. Cameristele din industria hoteliera trebuie sa aiba un aspect ingrijit si profesional, deoarece interactioneaza direct cu oaspetii si reprezinta imaginea hotelului. Uniformele joaca un rol important in aceasta privinta, oferind un aspect uniform si curat care transmite profesionalism si respect fata de oaspeti.

Uniformele pentru cameriste trebuie sa fie confortabile la purtare, practice si nu foarte voluminoase. Motivul este ca personalul trebuie sa fie liber sa-si desfasoare activitatile fara obstacole si fara a se simti ingradite de imbracaminte (gandeste-te doar la miscarile necesare pentru a face paturile sau curatarea podelelor!). Uniformele pentru cameriste sunt concepute pentru a asigura confortul si libertatea de miscare necesare pentru a efectua sarcinile zilnice. Cu toate acestea, caracterul practic al pieselor vestimentare pentru uniforma cameristelor trebuie sa fie completat de atentia la aspectul estetic, deoarece intreg personalul angajat intr-un hotel contribuie la oferirea unei imagini de profesionalism.

Cameristele lucreaza in stransa legatura cu oaspetii hotelului, astfel incat uniformele lor ar trebui sa ofere un sentiment de ordine, curatenie si fiabilitate.

Modele de uniforme pentru cameriste

Uniformele pentru cameriste sunt de obicei formate din tunici Horeca sau rochii simple, cu o croiala lejera pentru a permite libertate de miscare. In cele mai rafinate hoteluri, uniforma de baza este clasicul halat confortabil, asortat sorturi Horeca, care are o functie pur estetica. Halatele se pot comanda cu sau fara guler, cu maneca scurta sau trei sferturi.

In satele de vacanta si hotelurile de categorie inferioara, caracterul practic este considerat mai important in detrimentul esteticii, asa ca se uniforma cameristelor este formata din sorturi in stil poncho.

Recent, un trend modern castiga teren in locul clasicelor halate pentru cameriste, acestea fiind inlocuite cu o uniforma formata din tunici si pantaloni, mult mai practica si se pare mult mai preferata de cameriste.

Materiale pentru uniforme cameriste

Asa cum se intampla si in cazul ospatarilor, si cameristele au tendinta de a-si pata uniformele datorita naturii sarcinilor zilnice de curatenie si a utilizarii produselor de curatenie si detergentilor, deci si in acest caz durabilitatea este un element foarte important al uniformei. Astfel, aceste uniforme sunt confectionate din materiale usoare si rezistente, precum bumbacul sau amestecuri de fibre sintetice, pentru a rezista uzurii zilnice si spalarilor frecvente. De asemenea, uniformele cameristelor trebuie sa fie realizate din materiale usoare si respirabile, care permit cameristelor sa lucreze in conditii de caldura sau umiditate fara a se simti inconfortabil.

  • Bumbacul, care are marele avantaj de a fi respirabil si non-alergenic, dar si „defectul” de a fi mai scump si supus deteriorarii mai rapide;
  • Amestecul de bumbac-poliester (50% bumbac si 50% poliester), un compromis excelent intre avantajele si dezavantajele bumbacului si cele ale unei tesaturi sintetice;
  • Polibumbacul, o tesatura cu 65% poliester si 35% bumbac, mai ieftina dar mai rezistenta la cicluri frecvente de spalare.

Culori uniforme cameriste

La fel ca in cazul uniformelor pentru hotel in general, culorile sobre sunt folosite pentru hoteluri de lux, iar culorile mai stralucitoare pentru satele de vacanta si hotelurile de clasa inferioara. Pana in urma cu cativa ani, negrul caracteriza uniforma pentru „Turndown Service” (serviciul de pregatire a patului seara) – o practica tipica hotelurilor de 5* in care camerele sunt din nou aranjate in timpul cinei – chiar daca in unele hoteluri de azi negrul este folosit si pentru serviciul zilnic.

In general, uniformele pentru cameriste sunt disponibile in nuante neutre si discrete, precum alb, bej, gri, albastru deschis. Culorile neutre si detaliile discrete ajuta la crearea unei imagini curate si profesioniste.

In schimb, tunicile si sorturile pentru cameriste in culori stralucitoare pot aduce un plus de energie si vivacitate uniformei, contrastand cu abordarea traditionala a culorilor neutre. Alegerea unor culori vii precum albastru, rosu, galben, turcoaz sau fuchsia poate aduce o nota de prospetime si modernitate uniformei, avand un impact pozitiv asupra atmosferei generale a hotelului. In plus, astfel de culori pot contribui la crearea unei identitati unice si memorabile pentru personalul de curatenie, ceea ce poate imbunatati perceptia oaspetilor despre serviciile hotelului. Totusi, este important ca alegerea culorilor sa fie in acord cu estetica generala a hotelului!

Indiferent de estetica hotelului si abordarea personala a uniformelor pentru cameriste, vestea buna este ca la SafetyOne avem tunici & halate Horeca si sorturi Horeca pentru toate gusturile. Descopera peste 45 de modele de tunici si halate HoReCa pentru dama, barbati si unisex, disponibile intr-o paleta atractiva de culori si marimi, in optiuni cu maneca scurta, lunga sau 3/4, de la producatori renumiti precum Portwest, Karlowsky, Egochef si Siggi, realizate din bumbac 100% sau tesaturi mixte poli-bumbac.

SafetyOne
/