Blog Utilizarea echipamentelor de protectie individuala pentru reducerea riscurilor si promovarea sigurantei la locul de munca

Utilizarea echipamentelor de protectie individuala pentru reducerea riscurilor si promovarea sigurantei la locul de munca

Exista si in Romania, in ultimii ani, o tendinta in crestere de utilizare a echipamentelor de protectie individuala (PPE) la locul de munca. Tot mai multi angajati si angajatori pun mai mult accent pe siguranta si protectie la locul de munca.

De ce PPE este o componenta vitala a sigurantei la locul de munca?

Locuri de munca cum ar fi santierele de constructii, lucrul la inaltimi, lucrul pe platforme suspendate si multe alte joburi implica o serie de pericole care prezinta un potential de risc pentru locul de munca, compania si / sau organizatia dvs.

Multiplele functii ale PPE

Protectia corporala - a fetei, ochilor, urechilor, capului si extremitatilor - este un aspect foarte important al utilizarii echipamentului individual de protectie (PPE).

Orice lucrator ar trebui sa fie constient de diferitele tipuri de PPE disponibile si necesare pentru domeniul sau de lucru. Este vital ca fiecare angajat sa fie familiarizat cu modul de purtare corecta a PPE.

Diferitele tipuri de PPE

PPE este intr-adevar o denumire complexa pentru diferite tipuri de echipamente de protectie individuala. In functie de natura muncii si de locul de munca, un lucrator va necesita o varietate de PPE.

PPE pentru ochi si fata

Protejarea ochilor, urechilor si fetei este o componenta cruciala a sigurantei la locul de munca.

Ochelarii de protectie si protectia fetei sunt necesare atunci cand exista riscul de expunere la particule zburatoare, substante chimice, substante lichide, lumini puternice, praf, etc.

Tipul de protectie ales pentru ochi - ochelari de protectie, viziera -  trebuie sa se potriveasca corespunzator purtatorului, sau sa fie reglabila

Protectia pentru ochi si fata trebuie sa fie intotdeauna in stare buna de functionare; in caz de deteriorare, ar trebui inlocuita.

PPE pentru urechi

Protectoarele auditive sunt necesare pentru a preveni pierderea auzului indusa de zgomot. Dispozitivele de protectie auditiva reduc energia zgomotului care ajunge la urechi si provoaca daune urechii interne.

Castile fonice sau antifoanele sunt cele mai des utilizate PPE pentru protectia externa a urechilor, iar dopurile sunt cele mai frecvent utilizate pentru protectia interna.

PPE pentru protectia auzului este necesar pentru angajatii care sunt expusi la niveluri de zgomot egale sau mai mari de 85 decibeli in medie pe o perioada de opt ore.

PPE pentru cap

In afara de ochi si fata, protectia capului este cruciala.

Castile de protectie trebuie purtate in orice moment in zone periculoase.

Cerintele privind obligativitatea purtarii castilor de protectie se extind tuturor persoanelor aflate in aceste zone periculoase, inclusiv vizitatori, personal din conducere si colaboratori.

Inainte sa purtati o casca de protectie, trebuie sa va asigurati mereu ca aceasta este in stare buna de functionare si ca nu este deteriorata. Pentru a asigura o greutate scazuta si implicit comfort la purtate, si pentru a minimiza riscul de defectare, casca de protectie este formata din calota (partea vizibila, exterioara) si harnasamentul (suspensia) care permite absorbirea partiala a energiei unui impact. Suspensia este formata din banda si curele, astfel incat sa poata absorbi efectiv impactul.

PPE pentru picioare si maini

Multe locuri de munca implica expunerea la riscuri pentru picioare, brate, maini, degete si altele.

Angajatii trebuie sa poarte protectie care se fixeaza bine pentru picioare si maini, pentru a preveni leziuni ale mainilor si picioarelor datorate obiectelor sau substantelor periculoase.

In medii de lucru cu claburi si conexiuni, lucratorii trebuie sa poarte pantofi, ghete sau manusi neconductoare, fara insertii de metal.

Incaltamintea cu insertii de otel (bombeu din otel) trebuie purtata in zone in care nu exista risc de contact electric.

Personalul trebuie sa poarte incaltaminte sau manusi din cauciuc sau sintetice pentru a lucra cu substante chimice sau lichide periculoase.

Pentru o gama variata de protectii pentru corp, cap, fata, ochi, urechi, maini si picioare, intrati acum pe magazinul online SafetyOne.ro, distribuitor Portwest si nu numai, de echipamente de protectie inviduala de inalta performanta si cea mai buna calitate, la preturi avantajoase.

SafetyOne
/