Blog Echipamente de protectie personala pentru siguranta sudorilor

Echipamente de protectie personala pentru siguranta sudorilor

Meseria de sudor este una dintre cele mai solicitante si periculoase meserii din lume. Riscurile sunt nenumarate si pot duce la raniri grave, asa ca siguranta si protectia sudorului la locul de munca este de cea mai mare importanta. Astfel ca un echipament de protectie personala este esential pentru a se proteja de accidente si raniri grave. Asa cum am spus deja, sudarea este in sine o actiune si o meserie periculoasa si uneori accidentele sunt inevitabile, dar utilizarea corecta a unui echipament de protectie complet reduce semnificativ riscul de raniri grave in timpul operatiilor de sudare.

Am detaliat mai jos cateva dintre elementele cheie ale unui echipament de protectie personala pentru sudori care ar trebui utilizate, precum si modul in care acestea va protejeaza si va pot salva de accidentari grave.

Jacheta rezistenta la caldura

Operatia de sudare implica expunere constanta la caldura si scantei, asa ca este important sa te protejezi pe tine si sa iti protejezi si hainele. Investitia intr-o jacheta de sudor din materiale rezistente la caldura si care nu iau foc - piele sau tesatura ignifuga - este o modalitate excelenta de a adauga un strat suplimentar de protectie.

Propunerea SafetyOne: FR55 Jacheta Bizflame Plus

Bocanci pentru sudori

O pereche de bocanci de protectie pentru sudori sunt o investitie grozava, pentru ca iti vor proteja picioarele daca scapi vreun obiect greu sau calci pe ceva ascutit, si in plus ofera rezistenta la curentii electrici si gestioneaza eficient caldura si riscurile lucrului intr-un atelier de sudura - scantei, stropiri cu metale incinse, etc.

Bocancii de lucru pentru sudori trebuie sa:

  • aiba talpa din cauciuc
  • sa fie comfectionati dintr-un material ignifug
  • sa aiba talpa rezistenta la alunecare
  • sa acopere glezna ca lungime
  • sa fie antistatici
  • sa aiba bombeu din compozit pentru protectie suplimentara

Propunerea SafetYOne: FW07 Bocanc Sudor Steelite™ S3 HRO

Manusi cu protectie la sudare

Desi manusile pentru sudori pot fi voluminoase si destul de greoaie la purtare, este incredibil de important sa purtati intotdeauna manusi in timpul lucrarilor de sudare. In doar o fractiune de secunda poti fi atins de scantei sau te poti arde cu metale topite incinse, astfel ca este imperativ pentru protectia mainilor tale sa porti manusi de calitate pentru sudori. Acestea trebuie sa fie atat izolate cat si rezistente la caldura si sa-ti acopere complet mainile si incheieturile. De asemenea trebuie sa se potriveasca bine peste mansetele jachetei, pentru o buna izolare si pentru a fii sigur ca nu exista piele expusa vizibil.

Propunerea SafetyOne: A540 Manusi Sudura Ultra

Casca de sudura cu protectie pentru ochi

Una dintre cele mai importante piese din echipamentul de protectie personala pentru sudori, este casca de sudura cu protectie pentru ochi. O casca cu protectie adecvata pentru sudori protejeaza fata, gatul si ochii, de o serie de pericole precum:

  • Zgura fierbinte
  • Scantei
  • Lumina orbitoare
  • Resturi
  • Radiatii

Investitia intr-o casca de sudura care ofera protectie pentru ochi este o modalitate excelenta de a te asigura ca esti protejat de la gat in sus.

Propunerea SafetyOne: PW65 Casca de Sudura Bizweld Plus

Indiferent de mediul si conditiile de lucru, este esential sa te protejezi cu un echipament de protectie individuala (EIP) adecvat pentru sudare!

Mai multe articole de protectie la sudura, aici: https://www.safetyone.ro/produse/sorturi-maneci-sudura

SafetyOne
/