Blog Cum sa alegi corect hainele de lucru pentru vara

Cum sa alegi corect hainele de lucru pentru vara

Echipamentul de protectie personala pentru anotimpul de vara nu trebuie doar sa te protejeze la locul de munca, ci sa iti ofere si confort si libertate de miscare. Pentru a putea lucra la temperaturi foarte ridicate, trebuie sa te echipezi cu imbracaminte de lucru adecvata si alte accesorii care sa te ajute sa reglezi confortul termic al organismului pentru a evita supraincalzirea, care poate fi extrem de periculoasa.

SafetyOne iti ofera cateva sfaturi utile care sa te ajute sa alegi corect hainele de lucru pentru vara

  • Croiala - hainele de lucru pentru vara nu trebuie sa aiba croiala slim-fit stransa pe corp, pentru ca poate restrictiona libertarea de miscare si poate crea disconfort. Ideal ar fi ca imbracamintea de lucru pentru vara sa aiba o croiala generoasa, si sa fie confectionata din materiale de calitate, respirabile, care sa elimine in mod eficient transpiratia si care sa iti mentina corpul uscat si racoros.
  • Culoarea - culoare hainelor de lucru pentru vara at trebui sa joace un rol important atunci cand alegi haine de lucru. Opteaza pentru culori deschise, care resping lumina soarelui, in detrimentul hainelor inchise la culoare, care se stie ca absorb mai multa caldura de la soare, creand un disconfort termic foarte mare.
  • Materialul - desi tesatura ideala pentru hainele de vara este bumbacul pur, exista numeroase colectii de haine de lucru pentru vara realizate din tesaturi mixte precum PES (fibra de poliester) si bumbac. Asa numitele materiale functionale sunt extrem de populare in gamele de haine de lucru pentru ca absorb si elimina eficient transpiratia si ofera confort termic corpului datorita efectului de racire. Plasa este o tesatura compusa din ochiuri distantate uniform pentru ca imbracamintea sa fie mai usoara si mai respirabila. Materiale precum poliesterul sau nailonul, care au rezistenta la rupere si sunt usor de intretinut, sunt utilizate pentru a produce plasa.
  • Proprietatile reflectorizante - tricourile de lucru HiVis sunt ideale pentru sezonul cald, pentru ca iti ofera vizibilitatea de care ai nevoie pentru a fi protejat si in siguranta la locul de munca, iar proprietatile reflectorizante reflecta lumina soarelui, ceea ce inseamna ca nu absorb atat de multa caldura.

Ca un rezumat al celor de mai sus, pentru a obtine un confort termic vara, care sa iti permita sa lucrezi nestingherit, cauta haine de lucru din materiale respirabile si usoare, cu o croiala larga si care ideal, sunt prevazute cu orificii de ventilatie in zona axilelor sau cu panouri respirabile din plasa localizate pe spate (tricouri).

SafetyOne iti ofera o gama practica de imbracaminte de lucru pentru vara: tricouri, pantaloni scurti, veste HiVis, sepci precum si accesorii de racire, menite sa ajute la reglarea confortului termic.

Bineinteles, pentru o protectie corecta pe timp de vara, trebuie sa ai grija si la hidratarea corecta a organismului, trebuie sa iei pauze regulate la umbra si sa nu uiti de protectia solara!

SafetyOne
/