Blog Cum alegem cea mai buna protectie pentru ochi?

Cum alegem cea mai buna protectie pentru ochi?

Stim cu totii ca protectia pentru zona ochilor trebuie utilizata oriunde si oricand exista pericole de accidentare pentru ochi, dar stiati ca o protectie gresita poate fi la fel de periculoasa ca atunci cand nu purtati protectie deloc?

Ca prim pas in selectarea celei mai bune protectii pentru ochi potrivita pentru locul dvs. de munca, trebuie sa efectuati o evaluare a riscurilor, pentru a stabili ce caracterisitici trebuie sa aiba ochelarii de protectie potriviti. Pericolele se impart in trei categorii de baza: impact, stropire si radiatie optica. Alegerea protectiei potrivite pentru fiecare dintre aceste pericole este critica, deoarece o alegere gresita poate duce la accidentari si raniri grave.

Riscul de impact

Riscurile de impact includ particule care zboara, explozii si alte pericole. Ochelarii de protectie cu lentile transparente sunt cea mai obisnuita alegere pentru protectia la impact.large_pw12455pw12clrcopy

  • Ochelari de protectie cu lentila normala: Atunci cand alegeti ochelari de protectie, fiti atenti sa aiba protectie laterala conform cerintelor OSHA 29 CFR-1910.133 "Protectie pentru ochi/Fata. O alta caracteristica este invelisul lentilelor. Producatori ofera diferite tipuri de invelisuri pentru lentile, care pot oferi rezistenta la abraziune, rezistenta la atac chimic, disipare chimica sau caracteristici anti-ceata.

  large_pw22463pw22clrcopy

  • Ochelari de protectie cu lentile panoramice: Optiunea potrivita atunci cand aveti nevoie de o protectie mai mare la impact. Ochelarii de protectie cu lentile panoramice sunt mai mari si acopera mai mult din zona orbitala a ochilor, astfel incat ofera mai multa protectie fata de ochelari cu lentila normala. Diferite tipuri de ochelari cu lentila panoramica includ modele flexibile, la care portiunea mastii sau invelisul este fabricata dintr-un PVC sau cauciuc moale si confortabil sau cu rama rigida. Daca trebuie sa purtati ochelari de protectie cu lentila panoramica peste ochelari de vedere, alegeti un model care acopera complet ochelarii dvs., fara a adauga presiune in exces.

 

Riscul de stropire

Stropirea poate fi descrisa ca o improscare sau pulverizare de lichid cald, rece sau periculos, de praf fin sau aburi. Majoritatea tipurilor de protectie la impact si ochelari de protectie nu sunt alegerea corecta pentru protectia impotriva pericolului de stropire sau praf. Ochelarii de protectie ofera acoperire si protectie limitata.

large_pw251789pw25clr

  • Ochelarii cu lentila panoramica pentru protectie impotriva stropirii: cea mai potrivita optiune de protectie sunt ochelarii cu lentila panoramica cu ventilatie indirecta, care permite schimbul de aer cu exteriorul, dar nu ofera cale directa pentru patruderea lichidelor prin procesul de stropire. Datorita ventilatiei limitate din interiorul ochelarilor cu protectie la stropire, alegeti niste lentile cu strat anti-ceata, pentru a ajuta la eliminarea condensului cauzat de umezeala, care ar putea obstructiona vederea.

Radiatia optica

Radiatia optica include in mod normal radiatia ultravioleta, vizibila si infrarosie. In cazul in care intensitatea oricareia dintre aceste trei depaseste nivelurile maxime de expunere pe care ochiul de poate suporta, pot avea loc leziuni oculare.

large_pw18459pw18skrcopyCheia pentru protectia impotriva acestor elemente este alegerea lentilelor de filtrare adecvate. Exista anumite lentile de filtrare disponibile pentru protectia ochilor impotriva majoritatii tipurilor de radiatii optice icare ar putea fi intalnite la locul de munca. Ochelarii de protectie si modelele cu lentile panoramice sunt de obicei suficiente, dar daca nivelurile de radiatii sunt suficient de periculoase pentru a provoca leziuni la nivelul fetei, trebuie sa purtati o masca de fata impreuna cu ochelarii de protectie.

 

Pentru o gama completa de echipamente de protectie vizitati www.safetyone.ro

SafetyOne
/