Blog CELE MAI IMPORTANTE CARACTERISTICI PENTRU MANUSILE DE PROTECTIE LA LOCUL DE MUNCA – PARTEA II

CELE MAI IMPORTANTE CARACTERISTICI PENTRU MANUSILE DE PROTECTIE LA LOCUL DE MUNCA – PARTEA II

Accidentele care implica ranirea mainilor la locul de munca sunt printre cele mai prevenibile, daca lucratorii poarta protectie corecta a mainilor, adica manusi de protectie certificate pentru riscurile specifice fiecarui loc de munca.

Continuam in acest articol descrierea celor mai importante caracteristici ale manusilor de protectie, pentru a va oferi un ghid complet care sa va ajute atunci cand trebuie sa alegeti protectia corecta pentru maini in functie de mediul de lucru in care lucrati.

Protectie impotriva microorganismelor

Protectia impotriva microorganismelor este o caracteristica care se regaseste la manusi de unica folosinta utilizate in principal in sectorul medical. Lucratorii pot fi expusi la diferite tipuri de microbi care pot transmite infectii si boli. Manusile de unica folosinta din nitril protejeaza de agentii patogeni transmisi prin sange, bacterii si alte microorganisme.

Protectie termica

Atunci cand se lucreaza in conditii de frig - iarna la exterior, depozite frigorifice, platforme in larg, etc. protectia mainilor este esentiala pentru a evita degeraturile. O pereche buna de manusi termice trebuie sa fie construita din mai multe straturi, trebuie sa gestioneze eficient umiditatea si sa mentina caldura chiar si la varful degetelor. Captuseala termica trebuie sa fie din lana, polipropilena sau tesatura tehnica ThinsulateTM - niciodata bumbac, intrucat se stie ca bumbacul absoarbe si retine umezeala.

Protectie ignifuga

Manusile cu protectie ignifuga ofera o protectie superioara impotriva proceselor industriale care implica aproprierea lucratorului de o flacara deschisa sau scantei. Manusile ignifuge nu sunt la fel de durabile ca manusile de protectie pentru pompieri, dar, in apararea lor, nu sunt supuse uzurii la fel de intens. Ele ofera si rezistenta suplimentara la perforare in sarcinile industriale. Pielea naturala, fibra de carbon, tesaturile tehnice precum Nomex® sau Goretex® sunt materiale comune pentru manusi cu protectie ignifuga.

Manusi pentru lucrari de precizie

Cu exceptia cazului in care munca ta implica manipularea unui ferastrau cu lant sau a unor obiecte extrem de fierbinti, probabil ca ai nevoie de manusi de lucru care nu doar ca iti vor proteja mainile de riscurile mecanice sau termice, dar iti vor permite sa iti faci treaba asa cum ti-ai facut-o intotdeauna. Manusile de protectie pentru lucrari de precizie sunt recomandate pentru aplicatiile care necesita protectie impotriva pericolelor mecanice, fara a compromite dexteritatea.

Lungimea mansetelor sau maneci separate

Bratele tale sunt de asemenea in pericol de arsuri, taieturi si abraziune? Daca raspunsul tau la aceasta intrebare este da, cu siguranta ai nevoie de manusi de protectie cu mansete lungi sau de o pereche de maneci de protectie separate.

Rezistenta la caldura

Manusile rezistente la caldura protejeaza mainile de temperaturile ridicate prin izolarea lor. Unele fibre, cum ar fi aramida, sunt in mod natural rezistente la caldura, in timp ce alte manusi includ protectie termica pentru a impiedica temperaturile ridicate sa se apropie de piele. Unele manusi rezistente la caldura sunt mai bune pentru caldura ambientala, iar altele sunt o protectie mai adecvata impotriva caldurii de contact.

 

Indiferent de mediul de lucru si de protectia specifica de care ai nevoie pentru a-ti proteja corespunzator mainile la locul de munca, suntem increzatori ca la SafetyOne vei gasi perechea potrivita pentru tine. Iti oferim o gama variata de protectii pentru maini, de la brand-uri de renume si care respecta standardele de siguranta de vigoare.

SafetyOne
/