Blog Ce echipamente de protectie personala iti trebuie pentru sezonul de iarna?

Ce echipamente de protectie personala iti trebuie pentru sezonul de iarna?

Cand vine sezonul rece si temperaturile coboara drastic, ajungand chiar si sub zero grade Celsius, lucratorii si managerii se confrunta cu asa numitul stres provocat de frig. Afectiunile legate de frig, cum ar fi hipotermia sau degeraturile pot deveni paralizante, avand riscuri foarte mari pentru sanatate - de aceea este absolut necesar sa se ia foarte in serios masurile de siguranta si protectie pentru cei care lucreaza mult timp expusi la temperaturi scazute sau negative.

Va prezentam mai jos cum echipamente de protectie personala pentru iarna adecvate va pot ajuta la reducerea riscurilor pentru sanatate si siguranta legate de temperaturile reci extreme.

Manusi de siguranta cu protectie termica

Degeraturile afecteaza zonele unde circulatia sanguina este limitata, cum ar fi degetele de la maini si de la picioare, nasul si urechile. Pentru a-ti proteja degetele de degeraturi, manusile de iarna sunt o parte esentiala a oricarui echipament de protectie pentru vreme rece. Ce inseamna manusi de siguranta cu protectie termica? Ei bine, acestea trebuie sa ofere un echilibru intre siguranta, protectie termica, flexibilitate si dexteritate - chiar si la temperaturi foarte scazute. Acestea sunt cateva dintre caracteristicile recomandate de specialisti pentru manusile de siguranta cu protectie impotriva frigului:

1. Captuseala termica care respecta standardul EN511 pentru medii cu temperaturi de pana la -20ºF

2. Tesaturi cu straturi multiple in zona palmei pentru protectie si aderenta

3. Protectia incheieturii mainii impotriva umezelii si impactului

4. Protectie pentru varful degetelor si pliul degetului mare

5. Tesatura care elimina umiditatea pentru gestionarea transpiratiei

6. Invelis exterior rezistent la taiere

Pentru conditiile meteo dificile, SafetyOne iti propune Manusile Nitril Vis-Tex Winter HR Cut - cu captuseala termica certificata EN 511si un strat exterior din nitril sablat flexibil pentru aderenta excelenta in conditii umede sau uscate

Protectie anti-UV pentru ochi

Stratul anti-aburire si protectia UV ar trebui incluse la toate modelele de ochelari de protectie pentru iarna. Nu subestimati radiatia solara in timpul lunilor de iarna, deoarece lumina stralucitoare reflectata de razele soarelui in zapada va poate afecta vederea si va poate pune in pericol la locul de munca. O pereche de ochelari de siguranta cu lentile argintii sunt o alegere excelenta, intrucat ofera protectie anti-orbire in conditii de lumina puternica a soarelui.

SafetyOne iti recomanda acesti Ochelari de protectie polarizati marca Portwest – cu lentile polarizate care elimina reflexiile orizontale si stralucirile orbitoare. Certificare CE. 99% protectie UV.

Vino pe SafetyOne si descopera intreaga noastra gama de protectie personala, precum si colectiile noastre de imbracaminte de iarna si incaltaminte de protectie. Indiferent de nevoile tale in materie de siguranta si protectie, suntem increzatori ca te putem ajuta. 

SafetyOne
/