Blog Anatomia incaltamintei de protectie

Anatomia incaltamintei de protectie

Majoritatea angajatorilor din ziua de azi sunt foarte constienti de faptul ca siguranta personalului la locul de munca este o chestiune vitala, si de aceea depun eforturi semnificative pentru a asigura muncitorilor echipamentele de protectie personala adecvate riscurilor si pericolelor implicate de locul si mediul de lucru. Picioarele muncitorilor sunt expuse zilnic unei multitudini de pericole fizice precum: obiecte in cadere, perforare datorita unor obiecte ascutite, temperature extreme, suprafete ude si alunecoase, expunere la material corozive, electricitate statica, etc. Incaltamintea de protectie purtata la locul de munca este conceputa pentru a proteja picioarele impotriva tuturor pericolelor enumerate mai sus, oferind in acelasi timp confort muncitorului, pentru ca acesta sa isi poate desfasoara activitatea in cele mai bune conditii, oferind o performanta optima.

Ce inseamna protectia picioarelor?

Protectia picioarelor implica protejarea degetelor, gleznei si labei piciorului impotriva accidentarilor. Credeti sau nu, 26 de oase si 38 de articulatii ajuta la suportul si miscarea fiecarui picior al dvs. Picioarele au de asemenea vase de sange, ligamente, muschi si nervi, fiind o parte critica din corpul uman, pe care le utilizati zilnic, si care zilnic sunt supuse unor eforturi uriase, de aceea trebuie sa le oferiti cea mai buna protectie.

Pentru a opta intotdeauna pentru cea mai buna protectie pentru picioare, exista cateva aspecte care trebuie stiute de muncitor, atunci cand isi cumpara singur o pereche de incaltaminte, sau de angajator atunci cand pune la dispozitia angajatilor echipamente de protectie a picioarelor:

Materialul talpei exterioare

Cauciucul autentic este cel mai frecvent utilizat material, motivul fiind unul simplu: cauciucul ofera performanta excelenta in ceea ce priveste calitatile anti-abrazive si anti-alunecare, care sunt absolut necesare pentru o gheata sau bocanc de protectie care este utilizat intr-un mediu unde durabilitatea si performanta sunt critice.

Principalul avantaj al materialelor mai nou aparute in industrie, precum poliuretanul termoplastic (TPU), poliuretanul (PU) si materialele din EVA (copolimer etilen-vinil-acetat) este ca acestea sunt mai usoare in greutate, mai flexibile, si, in cazul materialelor PU si EVA, ofera un grad mai mare de amortizare. Multe din modelele moderne de incaltaminte de protectie sunt confectionate din combinatii din aceste materiale sintetice si cauciuc.

Materialul partii superioare

Desi in urma cu 20 de ani nu ai fi gasit incaltaminte de protectie fabricata din materiale sintetice, inclinatia oamenilor inspre incaltaminte care sa ofere protectie dar care sa arate si bine, a dus la o „revolutie” in industria de profil, valoarea materialelor sintetice incepand sa conteste dominatia incaltamintei de protectie din piele. Fabricate dintr-o varietate de fibre si rasini artificiale, majoritatea materialelor sintetice, inclusiv pielea imbunatatita sintetic, sunt usoare, durabile si pot fi adaptate pentru impermeabilitate.

Cu toate acestea, in ciuda popularitatii in crestere a materialelor sintetice, pielea ramane materialul de baza pentru confectionarea partii superioare a numeroase modele de incaltaminte de protectie. Pielea este un material respirabil, calitate optima pentru cei care petrec foarte mult timp in picioare. De asemenea, pielea se muleaza pe picior, asigurand purtatorului o potrivire perfecta, este durabila, si permite tratarea cu compusi impermeabili, pentru mai multa performanta.

SafetyOne
/