Blog Alege-ti corect incaltamintea de protectie!

Alege-ti corect incaltamintea de protectie!

Alegerea incaltamintei de protectie adecvate poate fi cruciala pentru a pasi in siguranta si mai inteligent in timpul muncii. Inainte de a alege o incaltaminte de protectie, este important sa se ia in considerare cativa factori. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi incaltamintea de protectie adecvata:

Tipul de riscuri

Este important sa se identifice riscurile specifice pentru locul de munca, cum ar fi caderea obiectelor grele, expunerea la substante chimice, contactul cu materiale taioase etc. Daca lucrezi intr-un mediu cu risc ridicat de cazaturi sau perforari, alege pantofi de protectie care ofera protectie adecvata impotriva acestor riscuri. 

Confortul si mobilitatea

Este important sa se aleaga o incaltaminte de protectie care sa fie confortabila si sa permita o mobilitate adecvata, pentru a reduce riscul de accidente cauzate de disconfort sau imobilitate. 

Nivelul de protectie

Verifica eticheta de pe incaltaminte pentru a vedea nivelul de protectie oferit. De exemplu, unele modele de bocanci de protectie pot oferi protectie ridicata la impact sau perforare, in timp ce altele se concentreaza pe protectia impotriva descarcarilor electrostatice sau a substantelor chimice.Este important sa se aleaga o incaltaminte de protectie care ofera nivelul adecvat de protectie pentru riscurile specifice ale locului de munca.

Incaltaminte usoara

O pereche de pantofi de lucru din materiale usoare, poate ajuta la reducerea oboselii picioarelor si poate face mai usoara deplasarea in timpul lucrului.

Materialele utilizate

Asigura-te ca incaltamintea de protectie pentru care optezi este fabricata din materiale de calitate, care sunt durabile si pot rezista uzurii si deteriorarii.

Certificare conform normelor de siguranta

Este important sa alegi o incaltaminte de protectie care respecta normele de siguranta si care este certificata pentru utilizare in medii de lucru periculoase.

 

In general, incaltamintea de protectie poate fi aleasa in functie de categoria de siguranta specifica necesara. Incaltamintea de protectie poate fi clasificata in urmatoarele categorii:

Categoria S1: protectie impotriva caderii obiectelor, a comprimarii degetelor si talpa anti-derapanta.

Categoria S2: protectie impotriva tuturor riscurilor din categoria S1 si are in plus proprietati antistatice si ofera rezistenta la penetrare si protectie la absorbtia apei timp de o ora.

Categoria S3: protectie impotriva tuturor riscurilor din categoria S2 si ofera in plus rezistenta la penetrare.

Categoria S4: protectie tuturor riscurilor din categoria S2, plus protectie la absorbtia apei fara limita de timp.

Categoria S5: protectie impotriva tuturor riscurilor din categoria S4 si in plus protectie impotriva substantelor chimice si a uleiurilor.

 

Incaltamintea de protectie este foarte importanta pentru protejarea picioarelor si a sanatatii lucratorilor in medii de lucru cu riscuri ridicate de accidente si ar trebui sa fie o prioritate pentru toti cei care lucreaza in astfel de medii. Este important sa tineti cont de specificatiile si necesitatile fiecarui loc de munca in parte si sa va asigurati ca incaltamintea cumparata este adecvata pentru nevoile si pentru mediul dvs. de lucru.

Este important sa cumparati incaltaminte de protectie de la distribuitori de incredere, care ofera produse de calitate si in conformitate cu standardele de siguranta relevante. SafetyOne, distribuitor pentru o gama variata de echipamente de protectie, are o experienta de 10 ani in vanzarile online, si va pune la dispozitie o gama variata de incaltaminte de protectie, de la producatori de renume in domeniu, acoperind toate categoriile de siguranta pentru protectia picioarelor.

 

 

SafetyOne
/