Blog 6 motive pentru care iubim softshell-urile

6 motive pentru care iubim softshell-urile

Imbracamintea de exterior din softshell - material format din trei straturi: termoactiv, izolant, si un material impermeabil -  este o alegere excelenta pentru o gama larga larga de activitati si sporturi in aer liber: alpinism, schi in conditii blande, ciclism si o multime de alte sporturi practice in anotimpul rece. Daca nu ai inca in garderoba ta un softshell, iata mai jos 6 motive care te vor convinge sa intri chiar azi pe SafetyOne.ro si sa-ti alegi modelul preferat de softshell :)

Softshell-ul este perfect pentru utilizare zilnica

Chiar daca am inceput discutia despre softshell-uri spunand ca sunt adecvate pentru sporturi in aer liber, sa stii ca o geaca softshell este la fel de grozava si ca piesa de zi cu zi in garderoba ta pentru toamna sau primavara. Datorita rezistentei la apa si vant, gecile softshell sunt perfecte pentru activitati simple, cum ar fi plimbarea cainelui, mersul in parc cu cei mici sau plimbarea zilnica prin cartier.

Softshell-ul este versatil

In primul rand, jachetele softshell sunt destinate activitatilor cu performanta ridicata, unde depui eforturi considerabile. Softshell-ul este realizat din nailon sau poliester tesut, care este elastic, foarte respirabil si cu o rezistenta decenta la intemperii. Aceste caracteristici fac softshell-ul ideal pentru o gama larga de job-uri in aer liber, si pentru multe sporturi in aer liber: alpinism, ciclism, schi off-piste, schi fond, drumetii, iar lista poate continua. In esenta, daca afara este racoare, nu foarte umed si depui efort din greu, un softshell este un strat exterior grozav pentru tine. Putem spune chiar ca softshell-ul este o piesa extrem de versatila care poate fi utilizata in toate cele patru sezoane.

Softshell-ul este rezistent la apa (sau chiar impermeabil)

Majoritatea modelelor de jachete softshell ofera o rezistenta decenta la apa care te poate mentine uscat in conditii de precipitatii usoare pana la moderate. Dar avem vesti bune: noile tehnologii softshell merg cu un pas mai departe, cu panouri din material hardshell impermeabil sau o membrana completa impermeabila/respirabila in spatele tesaturii softshell. Cu aceste modele noi de softshell-uri impermeabile, obtii tot ce este mai bun de la ambele tehnologii: protectie impotriva ploii si zapezii, dar si respirabilitate si mobilitate excelente.

Softshell-ul este rezistent la vant

Softshell-ul este o tesatura cu suprafata neteda, care este de obicei rezistenta la vant dar totusi suficient de poroasa pentru a permite un anumit flux de aer. Rezistenta la vant este moderata: suficienta pentru a nu simti o adiere rece usoara, dar insuficienta pentru o rafala puternica de vant. Dar trebuie sa stii ca nu vorbim de un minus aici - aceasta rezistenta partiala la vant este intentionata, deoarece iti permite sa elimini transpiratia atunci cand muncesti din greu.

Softshell-ul ofera elasticitate grozava pentru libertate de miscare de neoprit

Alaturi de respirabilitate, caracteristica noastra preferata a softshell-urilor este elasticitatea. Prin definitie, tesatura exterioara a unui softshell de performanta are elasticitate in 4 directii (intindere orizontala si verticala) pentru o libertate fantastica de miscare. Aceasta elasticitate si mobilitate de neegalat fac ca softshell-urile sa fie populare pentru o serie de job-uri active, sau diferite activitati sportive in aer liber: catarare, hiking, alpinism sau schi off-set, activitati care presupun contorsionarea corpului in diferite moduri.

Softshell-ul ofera mai multa caldura fata de o jacheta de ploaie sau un hardshell

Caldura oferita variaza in functie de grosimea si constructia jachetei, dar in general, softshell-urile ofera mai multa izolatie decat o jacheta de ploaie sau un hardshell. In timp ce jachetele de ploaie si hardshell-urile rigide sunt concepute doar pentru a tine umezeala de parte de corp, un softshell este mai gros si include adesea o captuseala interioara usoara. Cele mai calde jachete softshell sunt prevazute cu un fleece in interiorul jachetei, oferind aproape la fel de multa caldura ca o jacheta subtire de fleece. Avantajul termic oferit de o jacheta softshell cu fleece fata de hardshell este binevenit, daca vrei sa porti doar un strat de baza pe dedesubt la temperaturi scazute.

Speram ca ti-ai format deja o idee de baza despre avantajul purtarii un softshell. Pentru mai multe detalii despre materiale, modele, functionalitati si caracteristici, intra pe SafetyOne.ro si alegeti modelul favorit de softshell. Suntem siguri ca nu vei regreta alegerea facuta si ca va fi o investitie grozava pentru tine.

SafetyOne
/