Blog 5 MOTIVE PENTRU CARE COMPANIA TA AR TREBUI SA INVESTEASCA IN IMBRACAMINTE DE PROTECTIE

5 MOTIVE PENTRU CARE COMPANIA TA AR TREBUI SA INVESTEASCA IN IMBRACAMINTE DE PROTECTIE

Imbracamintea de protectie poate fi o investitie excelenta pentru orice companie din mai multe motive. Companiile care asigura si solicita angajatilor sa foloseasca imbracaminte de protectie la locul de munca se bucura de efectele pozitive asupra profitului lor.

Iata cinci motive bune

CONFORMITATE

Multi sunt de parere ca imbracamintea de protectie este impusa doar de autoritatile in domeniu. Adevarul este ca din ce in ce mai multe companii din Romania solicita angajatilor lor sa poarte imbracaminte de siguranta in timp ce sunt la locul de munca. Aceasta cerinta provine adesea din regulile si reglementarile interne ale companiei sau din dorinta de a imbunatati siguranta angajatilor.

Pentru a fi in linie cu aceasta tendinta in ascensiune, toate companiile ar trebui sa solicite angajatilor sa poarte imbracaminte de lucru de protectie pentru evitarea accidentelor si ranilor care pot fi cauzate de imbracamintea de lucru neadecvata.

REDUCEREA RASPUNDERII

Imbracamintea de protectie a devenit este o cerinta legala pentru multi angajatori, dar te-ai gandit ca poate fi si o modalitate excelenta de a reduce raspunderea companiei fata de angajati?

Gandeste-te la asta: exista o multime de situatii in care imbracaminte de lucru necorespunzatoare poate provoca ranirea celui care o poarta, sau chiar a altui lucrator. Imbracamintea de protectie poate reduce sansele ca aceasta situatie sa devina realitate.

Imbracamintea de lucru de protectie, precum imbracamintea de protectie cu vizibilitate ridicata, poate ajuta la prevenirea accidentelor in conditii de iluminat slab.

Pe langa beneficiile legale si evitarea raspunderii, imbracamintea de protectie poate aduce beneficii si imaginii companiei tale per total.

PREVENIREA ACCIDENTELOR SI RANIRILOR

Cu siguranta cel mai important beneficiu - folosirea corecta a echipamentului de protectie: imbracaminte si incaltaminte de protectie adecvatea, ochelari de protectie si casti de protectie sau manusi de protectie, poate reduce dramatic riscul de ranire a lucratorilor tai.

Motivul principal pentru care companiile le cer angajatilor sa poarte imbracaminte de siguranta este pentru propria lor protectie si pentru protectia colegilor lor.

REDUCEREA CHELTUIELILOR

DA, punand la dispozitie si solicitand angajatilor tai sa poarte si sa foloseasca echipamente de protectie, compania ta poate reduce cheltuielile pe care le suporta cu angajatii de-a lungul timpului. 

Imbracamintea de lucru de siguranta este conceputa pentru durabilitate. In medie, durata de viata a imbracaminte si echipamentelor de protectie (vorbim aici despre cele de calitate, de la producatori specializati in acest domeniu) este intre 5.000 si 20.000 de ore. Asta inseamna ca angajatii tai vor purta echipamentele de protectie vreme indelungata inainte de a fi inlocuite.

IMBUNATATIREA PRODUCTIVITATII

Exista (inca) o conceptie comuna gresita ca purtarea imbracamintei de lucru de siguranta scade productivitatea muncitorilor. Adevarul este tocmai invers: purtarea imbracamintei de lucru de siguranta (din nou - de la producatori de renume in domeniu) poate creste eficient productivitatea, atata timp cat este confortabila si nu restrictiva in niciun fel. In special imbracamintea de siguranta cu vizibilitate ridicata este conceputa pentru a preveni accidentele, ceea ce cu siguranta duce la imbunatatirea productivitatii.

CONCLUZIE

Imbracamintea de lucru de siguranta POATE fi o investitie excelenta pentru orice companie din mai multe motive. Speram ca acest articol ti-a oferit cateva motive bune pentru a lua in considerare investitia in imbracaminte de lucru de protectie pentru angajatii tai.

Safetyone nu te ajuta doar cu sfaturi, dar ofera si o varietate larga de imbracaminte si incaltaminte de protectie si echipamente de protectie personala, pentru barbati si femei, de la producatori de top in domeniu (ne mandrim cu titlul de distribuitor Gold Portwest pe Romania).

Descopera lista noastra de produse azi!

SafetyOne
/