Blog 5 beneficii pentru a purta uniforma medicala

5 beneficii pentru a purta uniforma medicala

Uniformele medicale sunt considerate imbracamintea standard pentru personalul medical pe buna dreptate. In ziua de azi, doctorii, asistentele, personalul auxiliar pot fi vazuti imbracati in diferite culori si stiluri. Deci ce beneficii exista pentru purtarea uniformelor medicale?

1. Confort si libertate de miscare

Personalul medical isi petrece in picioare cea mai mare parte a timpului atunci cand sunt la serviciu. Spre deosebire de functionari, personalul medical nu petrec foarte mult timp la birouri. In timpul turelor de lucru acestia fac vizite medicale, preleva probe pentru laborator, insotesc pacienti catre diferite sectii, manipuleaza pacienti, opereaza s.a.m.d. De aceea este foarte important ca hainele lor de lucru sa fie de buna calitate si sa aiba o croiala confortabila care sa le permita sa se miste cu usurinta si confort. Uniformele medicale sunt compuse din pantaloni lungi cu talie elastica si tunici cu maneca scurta care permit libertate de miscare. Stilul uniformelor medicale a evoluat foarte mult, azi fiind disponibile pe piata de profil numeroase stiluri si cu o mare varietate de print-uri, astfel ca personalul medical isi poate indeplini cu succes munca, mentinandu-si in acelasi timp confortul dar si un aspect modern, elegant, atragator.

2. Echipamentele medicale fac si pacientii sa se simta confortabil!

S-au dus vremurile in care uniformele profesionistilor din domeniul medical erau de un alb stralucitor care ii facea cumva pe pacienti sa se simta mai putin confortabil. De asemenea, este nelinistitor sa vezi sange sau orice alt fluid pe o uniforma alba. In ziua de azi, uniformele medicale sunt foarte ofertante in materie de culori, imprimeuri stiluri. Si sunt mult mai linistitoare pentru pacienti. Sa luam doar exemplul copiilor, care sunt in general de doctori, pe care ii asociaza cu uniformele albe. O asistenta imbracata intr-o uniforma medicala cu imprimeu cu bufnite, va avea cu siguranta mai mult succes in a obtine colaborarea unui copil pentru o vizita medicala sau prelevare de analize. O uniforma medicala cu imprimeu cu inimioare sau floricele va smulge cu siguranta un zambet pacientilor.

3. Uniformele medicale mentin igiena corespunzatoare

Uniformele medicale nu sunt doar o imbracaminte pentru a acoperi corpul. Ele sunt de asemenea concepute pentru a proteja purtatorul de stropi de substante periculoase sau stropi de fluide corporale. De obicei, medicii imbraca uniforma medicala atunci cand se pregatesc de operatie sau imediat ce isi incep tura la spital. La sfarsitul turei sau dupa o operatie, ei sunt obligati sa dezbrace uniformele pentru a fi curatate sau spalate.

4. Uniformele medicale sunt rezistente

Personalul medical este mai mereu in miscare, asa ca trebuie sa aiba haine din materiale rezistente. De asemenea, materialele trebuie sa fie usor de curatat, ceea ce este foarte important intr-un domeniu in care igienizarea este o necesitate. Materialele robuste fac posibila curatarea riguroasa a uniformele medicale. Curatarea si spalarea uniformelor medicale trebuie sa fie efectuate la temperaturi ridicate pentru a ucide organismele infectioase precum bacteriile.

5. Uniformele medicale asigura un look "la moda" profesionistilor medicali

La inceputuri, uniformele medicale se regaseau doar in varianta alba, albastru deschis sau verde pal, culori nu foarte atractive pentru cei care vor sa arate si bine la locul de munca. Din fericire, uniformele medicale din zilele noastre sunt disponibile intr-o varietate de modele, culori si tipuri. Exista uniforme medicale de culoare inchisa pentru cei care sunt expusi riscului de stropiri cu lichide corporale sau diferite substante. Imprimeurile difera de la flori, personaje de desene animate, animalute, fructe, etc. astfel ca sigur exista un imprimeu pentru fiecare. Aceste stiluri pot inspira pacientii sau pur si simplu ii pot face sa se simta mai bine.

Daca sunteti in cautarea unor uniforme medicale de calitate si la preturi accesibile, vizitati pagina noastra Safetyone.ro unde veti descoperi o gama larga de uniforme medicale de la brand-uri de renume precum Palltex sau Egochef. 

SafetyOne
/