Blog Cum ne imbracam corect in lunile reci de iarna?

Cum ne imbracam corect in lunile reci de iarna?

Nu lasa frigul sa te ia prin surprindere! Chiar daca vremea este inca blanda cu noi, suntem deja in noiembrie, luna lui brumar, iar vremea se poate deteriora brusc, temperaturile scazand dramatic. Si atunci de ce sa nu fii pregatit de sezonul rece? De ce sa nu stii cum sa te imbraci corect pentru a te bucura de confort termic si pentru a evita frigul, raceli sau chiar degeraturi?

In Romania nu exista vreo norma sau vreo directiva care sa stabileasca limite minime si maxime de temperaturi la locul de munca. Nu conteaza ca sunt -20 de grade iarna sau +41 grade vara, tu trebuie sa fii prezent la job, bine-mersi. Ca asa e legea. Daca tot trebuie sa ajungi la munca indiferent de frigul de afara, ca angajat, trebuie sa te poti baza pe imbracamintea de lucru/de protectie furnizata de angajator, pe care o porti zilnic la locul de munca.

Cu frigul nu e de joaca: perioadele prelungite de timp in conditii de frig pot scadea semnificativ sistemul imunitar al unui angajat, crescand probabilitatea de imbolnavire si concediu medical. In cazuri mai grave, lipsa imbracamintei de lucru adecvata conditiilor de frig, poate duce chiar la afectiuni precum hipotermie sau chiar degeraturi.

 Deci, care este imbracamintea de lucru adecvata sezonului de iarna?

In calitate de angajator, este de datoria dvs. sa cercetati bine piata si sa furnizati imbracaminte de lucru adecvata. Pentru a face acest lucru, trebuie sa cunoasteti cateva aspecte cheie atunci cand vine vorba de imbracamintea de lucru de iarna.

Principiul celor 3 straturi

Principiului celor trei straturi este o modalitate inteligenta si eficienta de a te mentine uscat si de a-ti pastra caldura corporala. Acesta este un sistem de stratificare a articolelor de imbracaminte format dintr-un strat de baza, un strat intermediar si un strat exterior, care atunci cand sunt combinate corect ofera un nivel optim de confort, caldura, respirabilitate, rezistenta la apa si rezistenta la vant.

  • Stratul 1 - Stratul de baza 

Acesta este stratul absorbant care tine umezeala departe de piele si ajuta la reglarea temperaturii corpului. Transpiratia trece prin urmatorul strat de imbracaminte, corpul ramanand astfel uscat. Stratul termic de baza nu trebuie sa lipseasca din echipamentul de lucru pentru iarna.

  • Stratul 2 - Stratul isolator 

Articolele de imbracaminte ca strate izolatoare au proprietati izolatoare care capteaza caldura pe care o genereaza corpul. Acest strat este purtat peste stratul de baza pentru a ajuta la mentinerea caldurii corpului, precum si pentru a elimina transpiratia de pe corp pentru a mentine purtatorul cald si uscat. In conditii mai blande, stratul intermediar, care poate fi o jacheta softshell, poate actiona si ca strat exterior, dar retineti ca aceste articole de imbracaminte nu sunt adesea concepute pentru a proteja impotriva ploii sau a vantului.

  • Stratul 3 - Stratul de protectie 

Acesta este stratul exterior care protejeaza impotriva influentelor externe si a conditiilor meteorologice: vant, ploaie, zapada. De exemplu, o jacheta impermeabila pentru ploaie sau o jacheta rezistenta la vant pentru protectie impotriva frigului.

 

Asigurati-va ca toate echipamentele individuale de protectie si imbracamintea de lucru pe care le-ati furnizat angajatilor sunt acceptabile pentru conditiile meteo de lucru - puneti intotdeauna accent pe calitate si standarde si nu pe atractia unui pret mic.

Va asteptam pe SafetyOne sa descoperiti colectia noastra de imbracaminte de lucru si imbracaminte de protectie pentru iarna. Modele variate, de la producatori de top in domeniu, pentru barbati si femei.

 

SafetyOne
/