Blog 3 sfaturi practice de tinut minte atunci cand alegi incaltaminte de protectie

3 sfaturi practice de tinut minte atunci cand alegi incaltaminte de protectie

Incaltamintea de protectie este o parte esentiala pentru orice echipament de protectie personala (EIP) in orice domeniu de munca. Uniforma de protectie a unui angajat nu este completa fara aceasta parte vitala - protectia picioarelor.

Incaltamintea de protectie profesionala - adica cea care respecta standardele de siguranta in vigoare - ofera lucratorului protectie si suport pentru intregul corp chiar si atunci cand lucreaza ore lungi in picioare.

Avand in vedere ca exista o „mare” de modele de incaltaminte de protectie disponibile pe piata, poate fi o adevarata provocare sa gasesti perechea „perfecta” pentru tine. Iata mai jos 3 sfaturi utile care sa te ajute sa alegi corect protectia picioarelor tale:

1. Tine cont de specificatiile privind caracteristicile de siguranta

Caracteristicile de siguranta specificate pentru fiecare model de bocanci de protectie, sunt printre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont. In functie de riscurile asociate job-ului tau, alege protectia specifica pentru tine:

  • I/75: grad de protectie la impact
  • C/75: grad de protectie la compresie
  • Mt/75: rating de protectie metatarsiana
  • CD: pantofi de protectie conductori
  • EH: rezistenta la pericol electric
  • PR: rezistenta la perforare
  • SD: disipare electrostatica
  • WR: Rezistenta la apa

2. Alege protectia corecta pentru degete

Protectia degetelor de la picioare este o caracteristica standard pentru aproape toate modelele de pantofi de protectie, bocanci de protectie si cizme de protectie de inalta calitate si adesea o cerinta pentru a avea acces pe santier.

Majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu bombeurile din otel. Dar bocancii de protectie cu bombeu din compozit capata din ce in ce mai multa popularitate.

  • Bombeu de protectie din otel: incaltamintea rezista la un impact de cadere 200 Joli si o forta de compresiune de15 kN, perforarea cu pistolul de cuie, taieturi cu ferastrau electric, coroziune si compresie la impact. SafetyOne iti ofera modele variate de bocanci de lucru cu bombeu din otel, de la producatori de top.
  • Bombeul de protectie din compozit: "prietenoasa" cu aeroporturile datorita continutului 100% non-metalic,, incaltamintea de protectie cu bombeu din compozit devine din ce in ce mai populara printre meseriasii care calatoresc des. Cizmele de protectie cu bombeu din compozit sunt non-conductoare, mult mai usoare si ofera aceeasi protectie impotriva impactului prin cadere ca si bombeurile din otel.

3. Alege materialul corect

Pielea ramane materialul de baza atunci cand vine vorba de incaltaminte de protectie. Pielea este preferata nu doar pentru estetica, ci si datorita faptului ca ofera flexibilitate de miscare si poate rezista si testului timpului. Cizmele de protectie din cauciuc, pe de alta parte, sunt populare daca exista riscul de electrocutare. Daca lucrezi in conditii de umezeala sau medii de lucru susceptibile la scurgeri de substante chimice sau de petrol, o pereche de cizme de protectie din PVC, cauciuc sau polimeri este cea mai buna optiune.

 

Gama SafetyOne de incaltaminte de protectie provine in mare parte de la producatori cu renume precum Portwest si Base, si acopera toate ratingurile de siguranta existente: SB, SBP, S1, S1P, S2, S3 si respecta standardele de testare: EN ISO 20345:2011 pentru Incaltaminte de siguranta; EN ISO 20346:2004 pentru Incaltaminte de protectie si EN ISO 20347:2004 pentru Incaltaminte de lucru.

 

 

SafetyOne
/