Blog Genunchiere pentru protectia personala a lucratorului

Genunchiere pentru protectia personala a lucratorului

Importanta utilizarii genunchierelor de protectie

Genunchierele sunt in special folositoare pentru cei care al caror job presupune mult mai mult efort asupra genunchilor decat activitatile de zi cu zi. Acestea ajuta la incetinirea procesului „de uzura” a genunchilor supusi unui efort fizic intens, zi de zi, pe perioade mai lungi de timp. Rotula in sine, nu are decat 5,08 cm de la un capat la altul, si 2,54 cm grosime, astfel ca nu este de mirare ca de-a lungul vietii unei persoane, chiar si in timpul activitatilor obisnuite, genunchii se uzeaza, si in functie de persoana, pot aparea diferite probleme la nivelul acestora. In consecinta, atunci cand stam in genunchi, uzura se accentueaza si in timp, ne stricam genunchii.

Beneficiile genunchierelor

Purtarea genunchierelor de protectie atunci cand sunteti implicati in activitati care suprasolicita rotula, poate reduce aparitia unor leziuni precum: bursita, care este inflamares unor mici saci cu fluid care captusesc si lubrifica genunchiul; tendonita, cauzata de inflamarea, sau mici leziuni la nivelul tendoanelor; sindromul pica, care apare atunci cand ligamentele genunchiului se ingroasa; sindromul de durere patellofemurala, indicat prin localizarea durerii in partea din fata a genunchiului, respectiv la rotula; sau leziuni ale meniscului, cartilajele elastice care protejeaza articulatiile genunchiului. Aceste leziuni sunt serioase. In unele cazuri, unele pot necesita interventie chirugicala (ruptura de menisc).

SS-EN 14404:2004+A1:2010 Standardul suedez pentru echipamente de protectie personala a genunchilor pentru activitatile desfasurate in pozitia in genunchi

Acest document specifica cerintele pentru genunchiere; cerintele pentru fabricarea genunchierelor si informatiile ce urmeaza sa fie furnizate de producator. De asemenea, sunt descrise metodele de testare si sunt definite nivelurile de performanta.

Portwest KP30 – Genunchiere Super Gel

genunchiere super gel

Revolutionarele  pentru absorbtia si dispersia presiunii, ofera lucratorului posibilitatea de a lucra ore in sir in pozitia de ingenunchiere. Genunchierele KP30 marca Portwest sunt usoare, dar acoperite cu un strat din PVC rezistent la abraziune, pentru o uzura de durata. Concepute pentru a oferi confort purtatorului, suprafata anti-derapare este adecvata pentru toate mediile de lucru, iar cureaua ajustabila din neopren asigura si mentine o fixare buna. Genunchierele sunt livrate in ambalaje elegante.

Caracteristici:

  • Curea din neopren pentru ajustare
  • Design pentru o fixare confortabila
  • Capsule cu gel pentru rezistenta industriala
  • Carcasa PVC
  • Constructie din nailon
  • Spuma EVA

 

SafetyOne
/