Blog Ce sunt antifoanele externe, cum funcționează și de ce avem nevoie de ele?

Ce sunt antifoanele externe, cum funcționează și de ce avem nevoie de ele?

Protectoarele pentru urechi (întâlnite și sub denumirea de căști de protecție, mufe pentru urechi, căști fonice) sau antifoanele externe fac parte din echipamentul individual de protecție (PPE), concepute să protejeze purtătorul împotriva zgomotelor extreme.

Lama de fixare pe cap și învelișul exterior sunt de obicei realizate dintr-un material termoplastic dur sau din metal. Protecția provine, de obicei, de la spumă acustică - aceasta absoarbe undele sonore prin creșterea rezistenței la aer, reducând astfel amplitudinea undelor.

Antifoanele externe se pot monta pe o lamă de fixare pe cap sau prinse pe părțile laterale ale unei căști de protecție.

Procesul de pierdere a energiei sonore, cunoscut sub numele de atenuare, poate fi intensificat prin utilizarea de dopuri de urechi în combinație cu protectoarele pentru urechi.

Factori de care trebuie să ținem cont atunci când selectăm antifoanele externe adecvate pentru job:

Când trebuie să luăm în considerare purtarea unor antifoane externe cu nivel de protecție mai scăzut?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să punem mai întâi alte întrebări:

  • Timpul de expunere este mai scurt de patru ore? Nivelul de protecție al protectoarelor de urechi se bazează pe expunerea la zgomot de-a lungul unei zile lucrătoare de opt ore. Dacă expunerea este mai mică, trebuie avută în vedere o protecție mai mică a antifoanelor externe.
  • Ai nevoie să auzi informații importante de la colegi, semnale de avertizare, etc? Atunci și acesta este un caz când trebuie luat în considerare un nivel de protecție mai scăzut sau utilizarea unor căști de protecție cu un nivel electronic independent.
  • Suferi de pierderea auzului? Dacă ai o tulburare de auz, este posibil ca deja să îți fie destul de greu să înțelegi ce vorbesc colegii în medii zgomotoase. Dacă optezi pentru cel mai înalt nivel de atenuare a zgomotului pentru protecția auditivă, este posibil să îți fie și mai dificil să comunici cu ceilalți sau să auzi alarmele de avertizare.

Protector Urechi Clasic

Protector Urechi Clasic - Produs ușor si robust, confecționat din ABS și polistiren, potrivit pentru confortul zilnic. Atenuare excelentă a zgomotului.

Click pentru a cumpara acest produs

Când trebuie să optăm pentru antifoane externe cu nivel înalt de protecție auditivă?

Din nou, răspunsul la această întrebare este dat de răspunsul la alte întrebări, cum ar fi:

  • Zgomotul constă în principal din zgomot de frecvență joasă? Dacă zgomotul este în principal de frecvență joasă, trebuie luată în considerare alegerea unui model de căști de protecție cu nivel ridicat de protecție auditivă, deoarece zgomotul de frecvență joasă este mai dificil de blocat.
  • Jobul tău implică purtarea zilnică sau ocazională a ochelarilor de protecție, a vizierelor, etc? Atunci când combinăm protecția urechilor cu ochelari de protecție, viziere, etc., trebuie să fim siguri că performanța antifoanelor externe nu este afectată negativ. Dacă nu ești sigur că te afli într-o astfel de situație, cere sfaturi și îndrumări suplimentare de la personal avizat, sau optează pentru o pereche de antifoane externe cu un nivel de protecție puțin mai ridicat. Doar ca să fii sigur!
  • Există alte surse de zgomote în apropiere? Dacă există alte surse de zgomot în apropiere, de asemenea trebuie să optezi pentru antifoane externe cu protecție ridicată

Protector Urechi Super

Protector Urechi Super - Produs extrem de ușor pentru utilizare îndelungată, confecționat din ABS și HIPS (polistiren de impact). Oferă protecție auditivă sporită. Caracteristici: cupe din spuma de polistiren rezistent la impact, sistem fixare multiplă.

Click pentru a cumpara acest produs

Când trebuie să purtăm antifoane externe cu funcții suplimentare?

Zgomotul este intermitent sau jobul tău presupune deplasarea continuă înăuntrul și în afara unor zone zgomotoase? Dacă te afli într-una din aceste situații, ia în considerare selectarea unor căști pentru urechi cu atenuare dependentă de nivel. Antifoanele externe cu atenuare dependentă de nivel protejează împotriva zgomotului impulsiv sau intermitent periculos, permițând, în același timp, conștientizarea situației.

Căști Electronice pentru Urechi

Căști Electronice pentru Urechi - Protector electronic complet funcțional, confecționat din ABS și polistiren, ce comprimă automat impulsurile dăunătoare şi zgomotele continue la un interval auditiv sigur sub 85 dB, dar care permite sunetelor normale să fie auzite fără limitări sau întreruperi. Intensifică sunetele joase pentru a permite auz mai bun. Control pentru volum integrat. Baterii incluse.

Click pentru a cumpara acest produs

Jobul tău implică sarcini monotone sau staționare, fără nevoia de a auzi semnale de alarmă, etc? Atunci poți opta pentru o pereche de antifoane externe cu radio AM/FM încorporat. Angajații care poartă căști de protecție cu radio sunt mai productivi și mai motivați la locul de muncă.

Protector Radio pentru Urechi

Protector Radio pentru Urechi - Produs ușor de dimensiunea unei palme, confecționat din ABS și polisteren, care oferă reducere excelentă a zgomotului. Posibilitatea recepționarii frecventelor de radio FM 88 ~ 108M Hz ceea ce permite flexibilitate de recepție în zona de lucru. Baterii 2X 1,5V ușor de înlocuit.

Click pentru a cumpara acest produs

Vizitează Safetyone.ro pentru mai multe modele de antifoane externe pentru protecția urechilor. Produse certificate UE, de calitate superioară, de la producători de renume în domeniu!

SafetyOne
/