Blog Ce mănuși de protecție purtăm în sezonul rece?

Ce mănuși de protecție purtăm în sezonul rece?

Zilele sunt mai scurte, nopțile mai reci - vrem, nu vrem, iarna ne bate la ușă.

Așa cum gospodinele se pregătesc cu de toate pentru iarnă, așa și muncitorii trebuie să se pregătească pentru lucrul în condiții de iarnă.

Discutăm în acest articol despre protecția mâinilor în anotimpul rece, respectiv despre mănuși.

Mâinile sunt cele mai importante instrumente ale muncitorului, și dacă nu sunt protejate corespunzător în condiții de temperaturi scăzute și extrem de reci, rezultatul pot fi incomod în cel mai bun caz sau chiar periculos (pentru tine și colegii tăi) în cel mai rău caz.

Pericolele cauzate de stresul din cauza frigului asupra mâinilor

  • Degerături: toți am văzut imagini: mâini diforme, umflate. Vezicație severă. Vârfurile degetelor înnegrite. Înghețarea țesutului pielii poate avea consecințe dureroase, iar efectele pot rămâne pe viață. Odată deteriorat, acest țesut va fi mai predispus la degerături în viitor. Mai mult decât atât, nu vorbim doar de temperaturi sub-zero grade și vânturi năprasnice de care trebuie să se protejeze lucrătorii. Manipularea instrumentelor și mașinăriilor metalice încurajează transferul rapid de căldură din mâini, lăsându-le și mai sensibile la pericolele degerării.
  • Înmulțirea accidentelor la locul de muncă: când o pereche de mâini dibace devin reci și neîndemânatice, lucrurile tind să nu meargă bine. Fără dexteritatea și precizia necesare pentru a face treaba în mod eficace și în siguranță, degetele înghețate încep să-și piardă aderența, de la menținerea strânsorii pe o scară, la capacitatea de a ține strâns un obiect care ar putea răni persoane sau provoca alte daune dacă sunt scăpate.
  • Productivitate redusă: Timpul înseamnă bani. Iar timpul pe care îl petreci încercând să-ți încălzești mâinile, nu este productiv. Același principiu se aplică și în cazul timpului petrecut să aduni obiectele scăpate, sau mai grav, atunci când oprești lucrul pentru a evaluezi daunele provocate de scăparea obiectelor din mână.

Ținând cont de cele de mai sus, iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să alegi mănușile  de lucru adecvate pentru iarnă:

    • Menține-ți mâinile uscate pentru a păstra căldura - Mănușile ude pot avea rezultate drastice. Pe măsură ce umezeala pătrunde prin mănușă, temperatura corporală începe să scadă, dând senzația de frig. Odată ce temperatura corporală scade în aceste condiții, va trebui să-ți scoți mănușile ude și să mergi unde înăuntru să te încălzești. În funcție de locul de muncă, este posibil să nu ai această opțiune. Soluția? Alege o pereche de mănuși de lucru de iarnă care oferă un anumit nivel de rezistență la apă. Nivelul corect depinde chiar de jobul în sine, variind de la tratarea mănușilor cu ceară pentru o rezistență ușoară la apă, sau optând pentru niște mănuși impermeabile, precum cele din exemplul de mai jos, comercializate de SafetyOne.ro:

Mănușă Impermeabilă HI VIS

A450 Manusa Impermeabila HI VIS – Fabricate din PVC, Spuma, Bumbac, concepute pentru lucrul in cele mai solicitante condiții. Căptușeala izolantă si manșeta tricotată mențin mâinile calde si uscate. Stratul dublu întărit de PVC este rezistent la ulei, grăsimi si apa.

Click pentru a cumpara acest produs

  • Alege cel mai bun material pentru mănușile de lucru de iarnă - Alegerea materialului izolator pentru mănușile tale de lucru pentru iarnă este foarte importantă, și există câteva opțiuni din care poți alege, printre care acril boa, flanel din bumbac și fleece din spumă.

Una dintre opțiunile preferate de noi este mănușa de lucru AP02 Thermo Pro Ultra. Este în fruntea listei noastre pentru că este concepută să capteze aerul din jurul mâinii tale pentru a te menține cald. Este subțire, astfel că nu îți va limita mișcările, și nu permite transpirației să adere la piele, pentru a nu permite să scadă temperatura corpului.

Thermo Pro Ultra

Utilizând tehnologii inovative, aceste mănuși sunt impermeabile la apa și uleiuri. Lichidele nu adera de suprafața mănușilor si se rostogolesc fără a se impregna. Căptușeala retine căldura si permite reparabilitatea, iar finisajul din palma mărește aderenta.

Click pentru a cumpara acest produs

Vizitează Safetyone.ro pentru a descoperi toată gama noastră de mănuși de protecție pentru sezonul de iarna. Ai grijă de mâinile tale și alege produse la calitate la prețuri corecte!

SafetyOne
/