Blog Boneta sau bandana de bucătar – necesitate sau fashion?

Boneta sau bandana de bucătar – necesitate sau fashion?

Părerile sunt împărțite între bucătari atunci când se pune întrebarea: purtăm sau nu bonetă sau bandană atunci când lucrăm în bucătărie? Sunt mulți bucătari și bucătari-șef care nu agreează ideea de a purta ceva pe cap atunci când gătesc, și pot alege să facă asta atunci când dețin un business. Dar majoritatea celor care lucrează într-o bucătărie comercială, sunt "obligați" de angajatori să poarte ceva pe cap atunci când gătesc pentru clienți.

Deși nu există vreun cod de sănătate care să oblige la purtarea unui articol de vestimentație pentru cap, dacă ne gândim strict din punct de vedere al igienei și al mâncării pe care o servim într-un restaurant, este perfect de înțeles de ce ar trebui ca toți bucătarii sa își acopere podoaba capilară atunci când pregătesc mâncăruri delicioase.

Purtarea unei bandane sau a unei bonete de bucătar servește mai multor scopuri. În primul rând, șansele de a vă trezi cu un fir de păr în farfurie sunt reduse considerabil. În al doilea rând, părul lung se poate încurca foarte ușor în echipament sau poate lua foc, și nu vorbim aici doar despre părul foarte lung; un singur fir de păr poate provoca un dezastru. În al treilea rând, chiar își dorește cineva să se trezească cu un fir rebel care intră în ochi sau care vă gâdilă pe frunte atunci când aveți mâinile ocupate și alergați de colo colo prin bucătaria aglomerată? Boneta de bucătărie este confortabil de purtat și vă protejează și de sudoarea care poate să apară atunci când mențineți un ritm alert în bucătărie.

Există o multitudine de opțiuni atunci când vine vorba despre acoperirea capului atunci când lucrați în bucătărie, iar diversitatea bonetelor și bandanelor de bucătar existente pe piață, vă asigură că găsiți ceva care nu vă face să vă simțiți ca și cum ați lucra într-un restaurant prea rigid.

Bonetele, bandanele, pălăriile sau șepcile de bucătar oferă un mod confortabil și elegant pentru ca personalul care lucrează în bucătărie să rămână fresh și răcorit în căldura bucătăriei, ținând părul departe de față și permițând în același timp degajarea aerului și umezelii.

Bonetele și șepcile de bucătar sunt de asemenea adaptate pentru o potrivire perfectă, fiind prevăzute cu un sistem de închidere Velcro® reglabil.

Vă prezentăm mai jos cele mai căutate modele de bonete și bandane comercializate de Safetyone.ro

S899 Boneta Bucatar

Detalii

Material: Kingsmill 190g: 65% Poliester, 35% Bumbac, Strat superior Texpel 190g

Gradel rezistent pentru retinere excelenta a culorii. Finisaj Texpel. Finisajul premium rezistent la pete respinge uleiurile, apa si murdaria.

S896 Boneta

Detalii

Material: 100% Bumbac 280g

Materiale contrastante: 100% Poliester 65g

Confectionat din bumbac 100% pentru pentru rezistenta excelentă. Tesatura racoroasa din plasa. Fileu par pentru acoperire totala par. Elastic pentru a tine parul strans

Creata in mod special pentru catering, aceasta Boneta este alegerea ideala pentru industria alimentara. Partea posterioara alungita ofera acoperire excelenta pentru par in timp ce marginea cu elastic asigura fixare precisa.

C600 Palarie Trilby

Detalii

Material: 100% Plasa Nailon

SafetyOne
/