Blog Antifoane interne pentru protecția urechilor

Antifoane interne pentru protecția urechilor

Ce considerăm a fi zgomot excesiv?

Înainte de a intra în subiectul legat de modul de funcționare al antifoanelor interne, este important să înțelegem nivelurile diferite de expunere la zgomot și modul în care acestea te pot afecta. Pentru o mai bună înțelegere a nivelurilor de expunere la zgomote, facem o comparație cu unele sunete obișnuite de zi cu zi:

  • Conversație normală - 60 dB
  • Mașini de tuns iarba - 90 dB
  • Club de noapte - 100 dB
  • Concert în aer liber - 90 - 140 dB
  • Motor cu reacție - 140 dB
  • Lansare rachetă - 180 dB

Deci, cât de mult poate suporta urechea umană? Majoritatea experților sunt de acord că expunerea la opt ore de zgomot continuu la 85 dB (decibeli) sau mai mult ar putea duce la pierderea cumulativă și permanentă a auzului. În schimb, nivelurile de expunere la zgomot la 130 dB sau mai mult pot provoca daune permanente instantanee. În majoritatea cazurilor, pierderea auzului poate trece neobservată până când pierderea auzului sau simptomele asociate sunt deja grave și poate chiar ireversibile.

Protecția urechilor cu ajutorul antifoanelor interne

Protejarea urechilor trebuie să fie o prioritate pentru a preveni deteriorarea auzului.

Antifoanele interne reprezintă una dintre cele mai utilizate forme de protecție a auzului. Ele sunt simplu de utilizat, eficiente și necostisitoare. Deși unele persoane le consideră destul de inconfortabile de purtat, în special lucrătorii care trebuie să le poarte ca regulă obligatorie, pe scară largă, antifoanele interne sunt considerate a avea o importanță critică în prevenirea pierderii auzului datorită zgomotului.

Antifoanele interne sunt utilizate în general la locul de muncă pentru a proteja urechile utilizatorului împotriva zgomotului excesiv, dar ele pot fi utilizate cu succes și în alte scopuri de protecție, precum pentru a proteja urechile muncitorilor împotriva pătrunderii apei, corpurilor străine, prafului sau a vântului excesiv.

Spre deosebire de protectoarele sau mufele de urechi, antifoanele interne (dopurile de urechi) sunt introduse în canalul urechii, ceea ce poate oferi o protecție sporită a auzului, aspect care le face să fie alegerea optimă în zonele cu zgomot extrem.

Dopurile de urechi sunt de asemenea mai mici ca dimensiune, ceea ce poate însemna că sunt mai ușor de purtat cu echipament de protecție suplimentar, cum ar fi ochelarii de protecție și protecții pentru cap. Antifoanele interne sunt preferate predominant în zone cu climă mai caldă, deoarece antifoanele externe (căștile de protecție) pot deveni incomode în condiții de temperaturi ridicate.

Antifoanele interne variază foarte mult; de la dopuri de urechi de unică folosință, la dopuri de urechi re-utilizabile pre-turnate. Există, de asemenea, antifoane interne concepute pentru sarcini specifice, cum ar fi în industria muzicală și agricultura.

Tipuri de antifoane interne

Dopuri de urechi reutilizabile - o modalitate ieftină pentru a te asigura că ești mereu pregătit. De regulă sunt fabricate dintr-un material din silicon moale și pot fi curățate după utilizare pentru reutilizare ulterioară. Dopurile de urechi se găsesc la vânzare în varianta cu șnur sau fără.

Dop pentru Urechi TPE Reutilizabil cu șnur - Dopuri de urechi reutilizabile din TPE (elastomer termoplastic), material care se mulează rapid după forma urechii la contactul cu canalul auricular. După câteva minute reacționează la căldură, astfel produsul se adaptează oricărui utilizator.

Dop pentru Urechi TPE Reutilizabil cu șnur

Dopuri de urechi reutilizabile din TPE (elastomer termoplastic), material care se mulează rapid după forma urechii la contactul cu canalul auricular. După câteva minute reacționează la căldură, astfel produsul se adaptează oricărui utilizator.

Click pentru a cumpara acest produs

Antifoane interne de unică folosință - opțiunea cea mai ieftină pentru utilizarea ocazională, dar dacă intenționezi să porți dopuri de urechi des, se merită să optezi pentru o pereche de antifoane interne reutilizabile. Dopurile pentru urechi de unică folosință trebuie aruncate după fiecare utilizare și sunt în general fabricate dintr-un material spumant.

Dop pentru Urechi din Spuma de Poliuretan

Produs confecționat din spuma din poliuretan rezistenta, care se mulează după conturul urechii. Ușor de utilizat. Oferă protecție excelenta. Ambalaj igienic.

Click pentru a cumpara acest produs

Antifoanele interne trebuie purtate corect și să se potrivească corect pentru a-și face bine treaba. Achiziționarea de dopuri pentru urechi ieftine sau utilizarea unor dopuri de urechi care nu se mulează bine, nu doar că nu te vor ajuta, dar pot provoca mai multe daune urechilor tale.

Vizitează Safetyone.ro pentru o multitudine de modele de antifoane interne pentru protecția urechilor!

SafetyOne
/