Blog Cum să ne îmbrăcăm corect pentru sezonul rece

Cum să ne îmbrăcăm corect pentru sezonul rece

Chiar daca vremea de afară ne duce cu gândul mai degrabă că urmează vara, nu ne putem lăsa păcăliți de temperaturile neobișnuit de calde pentru această dată. Adevărul este că iarna se apropie, și trebuie să fim pregătiți să facem față frigului.

Acum, când vorbim de iarnă, de temperaturi scăzute, ne gândim automat la haine cât mai groase. Dar trebuie să știți că hainele groase nu înseamnă neapărat că vom fi protejați de frig și că ne vor menține calzi și confortabili pe parcursul unei zile de muncă în aer liber.

Hainele groase rezolvă doar o parte din problemă. La fel de important, sau poate chiar puțin mai important este să ne îmbrăcăm corect pentru anotimpul rece, adică să știm cum să purtăm inteligent articolele de îmbrăcăminte pentru a obține maximul de protecție și confort pe care îmbrăcămintea de iarnă îl oferă.

Deci, care sunt regulile ce trebuie respectate în ceea ce privește vestimentația pentru iarnă?

Trebuie să ne îmbrăcăm conform vremii. Acesta este un aspect foarte important în abordarea vremii friguroase. Dar cum facem asta corect? Mai jos am listat o serie de sfaturi în acest sens:

Trebuie să ne îmbrăcăm în straturi - Este mai recomandat să îmbrăcăm mai multe straturi mai subțiri care țin cald, decât mai puține straturi groase. Straturile mai multe și mai subțiri oferă o izolare mai bună, și vă va permite să mai îndepărtați din straturi dacă temperatura urcă și vă încălziți.

Tricou Termic cu Mâneci Lungi

Detalii

Un tricou cu mâneca lungă, confecționat din Poliester 50%, Bumbac 50%, 200g, care oferă căldura optimă in orice moment. Materialul permite pielii sa respire cazul in care condițiile meteo devin prea calde. Gulerul rotund îl face ideal pentru purtare sub îmbrăcăminte.

Tricou Termal cu Mâneci Scurte

Detalii

Tricou termic confecționat din 50% Poliester, 50% Bumbac 200g. Croiala tradiționala a produsului menține căldura in partea superioara a corpului. Caracteristici: material respirabil, guler rotund

Îmbrăcăminte de iarnă în funcție de activitatea depusă - În ceea ce privește îmbrăcămintea de iarnă pentru locul de muncă, este recomandat să ne îmbrăcăm adecvat pentru nivelul de activitate. Asta înseamnă cu nu toate meseriile necesită același efort sau același interval de timp petrecut ai aer liber la temperaturi scăzute, astfel că și îmbrăcămintea de lucru pentru iarnă trebuie să fie diferită. Hainele de iarnă pentru cineva care petrece câteva ore la frig dar care depune efort fizic ridicat vor fi diferite față de îmbrăcămintea de iarnă pe care o va purta un muncitor care petrece multe ore sedentare la temperaturi scăzute.

Cumpărați o pereche de cizme termoizolante - Ideal ar fi ca căptușeala să fie din lână sau un material sintetic - bumbacul nu este indicat. Căptușelile pentru încălțămintea de iarnă pot fi achiziționate și separat. Dacă nu optați pentru bocanci sau cizme care au deja căptușeală, atunci pentru a putea utiliza o căptușeală separat, trebuie să cumpărați o pereche de bocanci, ghete sau cizme de iarnă cu 2 numere mai mari decât purtați în mod obișnuit. Este foarte important de reținut acest aspect!

Bocanc de Protecție Steelite™ S3 CI, Căptușit

Detalii

Potrivit mediilor reci de lucru. Material carâmb: Piele Șpăltuită. Material talpă : PU/TPU. Caracteristici: 200 Jouli Bombeu Otel, Încălțăminte antistatică, Certificare CE, Strat izolant, Talpa cu densitate dubla unit, Zona de sprijin cu absorbție de energie, Talpa exterioara rezistenta la căldură- 200, Talpa exterioara rezistenta la uleiuri, Strat superior rezistent la apă, Talpa exterioara rezistenta la alunecare (SRC), Talpa intermediara din otel, Talpa intermediara din otel rezistenta la înțepături (PR), Bombeu de protecție din otel -impact (I), compresie (C).

Purtați șosete speciale pentru anotimpul de iarnă - Șosete groase de iarnă care mențin căldura  sunt importante pentru a vă păstra picioarele calde și uscate. Din nou, ca și în cazul căptușelii pentru încălțămintea de iarnă, lâna este cea mai bună, deși la mare căutare sunt și șosetele din "fleece" sintetic de calitate. Puteți purta mai multe straturi de șosete, dar aveți grijă ca picioarele să fie confortabile și să nu opriți circulația.

Șosetă pentru Vreme Extrem de Rece

Detalii

Produs pentru temperaturi scăzute. Oferă protecție sporita. 2 straturi, proprietăți antifungice, termice, impermeabile. Material: 40% Lână, 40% Fibra acrilica, 20% Nailon, 100% Viafil®

Purtați o geacă, parka, jachetă sau combinezon de iarnă de bună calitate - În general, când vorbim de gecile de iarnă, cu cât mai groase, cu atât mai bine.

Combinezon de iarnă

Detalii

Impermeabilitatea completa si durabilitatea sporita sunt caracteristicile cheie ale acestui combinezon. Designul contemporan este completat de finisajul de calitate si atenția pentru detalii. Caracteristicile includ banda reflectorizantă pentru vizibilitate sporită, genunchiere întărite, buzunare multiple, închidere la glezna cu fermoar. Gluga ascunsa pentru funcționalitate sporită. Material: 100% Poliester, Fibra Oxford 300D, Strat superior din poliuretan, rezistent la pete 190g, Țesătură căptușeala: 100% Poliester 60g. Material umplutura: 100% Poliester 170g

Jachetă Perth Stormbeater

Detalii

Jacheta impermeabila în stil clasic cu mare rezistență la uzură, potrivita pentru activități in aer liber. Dotata cu toate caracteristicile pe care le așteptați sa le găsiți într-o jacheta practica pentru aer liber, include doua buzunare mari burduf pentru unelte si alte elemente de care aveți nevoie la îndemâna si un guler de catifea cu gluga împotriva ploii si vântului. Material: 100% Poliester, Strat superior PVC 210g. Țesătura căptușeala: Corp: 100% Bumbac Tartan, 130gManeci: 100% Poliester, 60g. Material umplutura: Corp: 100% umplutura Poliester, 200gManeci: 100% umplutura Poliester, 100

Purtați un strat de bază pentru membrele inferioare - "Strat de bază" poate fi sub formă de indispensabili (izmene) combinezon de corp, colanți sau dresuri termoizolante pentru femei, sau orice piesă de îmbrăcăminte de corp care poate oferi o bază călduroasă, ușoară, pentru îmbrăcămintea de iarnă. Produsele din lână Merino sunt recunoscute ca fiind dintre cele mai bune straturi de bază disponibile pe piață. Purtarea mai multor straturi și pentru zona inferioară a corpului este la fel de importantă ca purtarea straturilor multiple pentru zona superioară. Se întâmplă de multe ori să purtăm multe piese de îmbrăcăminte în partea de sus a corpului, iar la picioare să avem doar pantalonii de exterior. În acest caz, nu suntem protejați corespunzător împotriva frigului, pentru că de cele mai multe ori, frigul ne ia de la picioare.

Pantaloni Termici

Detalii

Produsul, confecționat din 50% Poliester, 50% Bumbac 200g, creează un strat călduros în partea inferioara a corpului. Fibrele de poli bumbac si țesătura materialului păstrează căldura in interior. Manșetele si betelia elastica asigura o adaptare perfectă.

Purtați o căciulă, glugă, etc. - Deși este un mit că cea mai mare parte din căldura corporală se pierde prin cap, acoperind orice parte expusă a corpului ne ajută la menținerea căldurii corpului.

Căciulă Thinsulate Sherpa

Detalii

Exterior 240 gsm 100% poliester polar, interior 65% polistiren, 35% poliester (3M Thinsulate™), căptușeală 100% poliester, imitație blană de oaie, nu se scămoșează, respirabil, căptușeală de culoarea materialului, etichetă 3M Thinsulate™ insulation laterală, ajustabil, perfect pentru imprimare cu transfer sau broderie.

Purtați mănuși - Orice model de mănuși adecvate pentru sezonul rece. Degetele și mâinile sunt foarte vulnerabile la frig, așa că trebuie să le păstrăm acoperite cât mai mult.

Mănuși Ski Impermeabile

Detalii

Mănuși impermeabile pentru multiple întrebuințări. Căptușeala moale micro fleece oferă izolare adițională. Material: 100% Poliamida 142g, Captuseală: Micro-fleece Poliester 100% 120g, Căptusire: 100% Poliester 80g. Dexteritate sporita in zona palmei si a degetului arătător. Oferă protecție termică si dexteritate.

Aveți grijă să fiți uscați în permanență - Atunci când ne udăm iarna, frigul se instalează și mai repede. Pentru a ne feri de umezeală iarna, trebuie să purtăm îmbrăcăminte impermeabilă sau măcar cu o oarecare rezistență la apă.

Jacheta Argo 3-in-1

Detalii

Combinând funcționalitatea cu designul modern, aceasta jacheta 3-in-1 oferă protecție impermeabila, rezistenta împotriva vântului si respirabilitate. Adaptabila tuturor anotimpurilor, jacheta Argo include fleece-ul interior care poate fi folosit separat in condiții de frig dar pe vreme uscata. Caracteristicile includ gluga împachetabila, acces personalizare si 7 buzunare ample inclusiv buzunare cu fermoar atât pe jacheta exterioara cat si pe fleeceul interior. Material: 100% Poliester, Strat Superior PU 135g. Țesătura căptușeala: Corp: 100% Polyester Mesh. Glugă, Partea inferioara si Mânecile: 100% Poliester Taffetta 190T

Pentru mai multe articole de îmbrăcăminte de iarnă, vizitați Safetyone.ro.Produsele noastre sunt de calitate înaltă, de la producători de top în domeniu, iar prețurile sunt corecte!

SafetyOne
/