Blog Cum alegem bocancii de iarnă potriviți

Cum alegem bocancii de iarnă potriviți

Poate fi destul de dificil să găsești o pereche perfectă de bocanci pentru iarnă. Există atât de multe modele din care să alegeți, atât online cât și în magazinele locale, încât uneori pur și simplu nu știi ce să alegi.

Pentru ca alegerea să fie mai simplă, ar trebui să știi clar ce caracteristici îți dorești de la o pereche de bocanci sau de ghete de iarnă. Astfel, atunci când vei alege bocancii de iarnă perfecți, poți să pui în balanță designul bocancilor cu modul în care îți satisface nevoile funcționale.

Decide dacă confortul este o prioritate

Planifici să parcurgi distanțe lungi prin zăpadă în mod regulat, sau vei folosi bocancii de zăpadă rar și pentru perioade scurte de timp? Decide cât de confortabili trebuie să fie bocancii tăi de iarnă, bazându-te pe modul în care îi vei utiliza.

Dacă ai de gând să încalți acești bocanci des și pentru activități destul de lungi, atunci ar fi oportun să investești mai mulți bani în ei.

Dacă bocancii de iarnă îi trebuie doar sporadic, atunci ai putea să faci rabat de la confort, și să alegi o pereche de bocanci mai ieftini.

Ai nevoie sau nu de izolație termică?

Vrei ca picioarele tale să se mențină calde atunci când te distrezi sau desfășori activități prin zăpadă, dar nu vrei nici să îți fie prea cald. Atunci trebuie să ții cont de temperatura la care vei folosi bocancii și să te hotărăști cât de cald vrei să îți fie. Suntem diferiți, și ce e confortabil și plăcut pentru cineva, poate fi destul de inconfortabil pentru altă persoană.

Ne întoarcem din nou la activitatea pe care o veți desfășura atunci când purtați bocancii: dacă activitatea este destul de statică, atunci cu siguranță ai nevoie de un grad de izolare termică mai ridicat, dar dacă în schimb activitatea ta presupune mult efort fizic și alergătură continuă, trebuie să ții cont și de cantitatea de căldură pe care corpul tău o va produce, și astfel, o izolare termică mai ridicată poate fi prea mult pentru tine. Nu vrei ca picioarele tale să se încingă, asta sigur nu e confortabil!

Există pe piață bocanci care sunt prevăzuți cu căptușeală detașabilă, astfel încât poți spori caracterul izolant al bocancilor dacă dorești. Căută bocanci cu o astfel de opțiune dacă dorești să poți controla nivelul de izolare termică al bocancilor tăi.

Bocanc de Protecție Steelite™ S3 CI, Căptușit

Potrivit mediilor reci de lucru. Material carâmb: Piele Șpăltuită, Material talpa : PU/TPU. Caracteristici:  200 Jouli Bombeu Otel, Încălțăminte antistatica, Certificare CE, Strat izolant, Strat superior rezistent la apă, Talpa exterioara rezistenta la alunecare (SRC)

Decide dacă ai nevoie de bocanci de iarnă impermeabili

Majoritatea oamenilor vor bocanci de iarnă impermeabili pentru ca picioarele lor să nu se ude de la zăpadă sau ploaie. Depinde din nou de activitatea pe care o vei desfășura: dacă vei sta mai mult în spații închise, atunci nu ai neapărat nevoie de bocanci impermeabili, ci doar de bocanci care să îți țină picioarele calde. Dar dacă vei desfășura activități în aer liber, supus condițiilor vreme, atunci cu siguranță ai nevoie ca bocancii tăi să fie impermeabili, pentru ca picioarele tale să fie uscate tot timpul.

Cu toate acestea, există diferite niveluri de impermeabilizare. Modelele de bocanci cu grad ridicat de impermeabilitate tind să fie mai puțin elegante decât alți bocanci care nu sunt concepuți pentru a fi utilizați în condiții foarte umede. Cu toate acestea, există o mulțime de bocanci disponibili pe piață care sunt semi-impermeabili și sunt și destul de atractivi.

Dacă încălțămintea de iarnă este doar rezistentă la apă, nu și impermeabilă, ar trebui să te gândești să achiziționezi o căptușeală suplimentară pe care să o folosești în cazul în care prima se udă.

544W Bocanc Aeneas S3 + CI + HI + SRC

Principalele sale caracteristici tehnice sunt: coeficient ridicat anti-alunecare, cu o foarte înaltă rezistență a ruperii la abraziune și o înaltă rezistență a izolației la rece. Zona tampon pentru impact în zona călcâiului și curbură anatomică în zona fluierului piciorului care îmbunătățește flexibilitatea piciorului. Material: piele naturală impermeabilă.

Bocanci înalți, sau scurți?

Cu cât sunt mai înalți bocancii, cu atât te protejează mai bine de zăpadă. Întreg piciorul și zona gleznei îți sunt protejate de zăpadă, deci de umezeală. De asemenea, bocancii mai înalți oferă susținere mai bună în zona gleznei. Există și bocanci înalți destul de flexibili, trebuie doar să menționezi acest aspect atunci când dorești să achiziționezi o pereche de bocanci.

Bocanc CompositeLite™ Traction, 10 inch (25cm), S3 HRO CI WR

Acest model este alegerea ideala pentru industria de petrol si gaze. Talpa rezistenta la ulei si combustibil asigura o excelenta rezistenta la alunecare. Pielea șpăltuita superioara păstrează picioarele calde in condiții de frig si permite picioarelor sa respire si sa rămână confortabile in medii calde. Acest bocanc special proiectat va oferă siguranță atunci când este necesar.

Pe de altă parte, bocancii mai scurți îți oferă mai multă flexibilitate de mișcare și de asemenea bocancii mai scurți sunt mai ușor de încălțat și descălțat.

FC12 Bocanc Compositelite™ S3, Căptușit

Produs potrivit activităților la temperaturi foarte scăzute. Oferă protecție maxima împotriva frigului cu componentele sale din compozit care păstrează căldura.

Pentru o gamă largă de modele de bocanci de lucru de iarnă, vizitează SafetyOne.ro. La noi sigur vei găsi pereche potrivită pentru nevoile tale!

SafetyOne
/