Blog Bocanci cu bombeu

Bocanci cu bombeu

Standardele in vigoare privind siguranta muncitorului la locul de munca, prevad in mod clar ca angajatorul este responsabil pentru a se asigura ca angajatii sai poarta incaltaminte de protectie atunci cand lucreaza in zone unde sunt expusi unor potentiale pericole.

In calitate de angajator, este de competenta dvs. sa asigurati muncitorilor incaltamintea de protectie potrivita pentru pericolele implicate de natura muncii.

Exista numeroase tipuri de incaltaminte de protectie, toate adaptate in functie de mediul si potentialele riscuri pentru care urmeaza sa fie utilizate.

bocanci-cu-bombeu

Bocancii cu bombeu sunt un tip de incaltaminte de protectie potrivita pentru cei care lucreaza in medii unde exista pericole precum obiecte in cadere sau care se rostogolesc, taieturi si perforatii. Intr-un asemenea tip de accident, o pereche de bocanci de protectie cu bombeu care respecta standardele de protectie in vigoare, poate face diferenta intre un banal accident de munca, si schilodirea pe viata a muncitorului implicat in accident.

Bombeurile pentru bocancii de protectie sunt de obicei fabricate din hotel, aliaj de aluminiu si materiale compozite. Otelul este cel mai raspandit si cel mai testat material in protectia degetelor de la picioare. Este preferat de producatori pentru care este accesibil si puternic, si pentru ca destul de putine alte materiale pot atinge sau depasi rezistenta, mobilitatea si elasticitatea otelului.  Cu toate acestea, bombeurile fabricate termic din rasini si compusi din fibra de sticla castiga popularitate pe zi ce trece. Indeplinesc aceleasi standarde de siguranta si confera acelasi nivel de protectie ca si otelul, cu cateva beneficii notabile: sunt mai usoare in greutate, nu sunt conductoare de caldura sau frig in conditii de temperaturi extreme si sunt non-metalice. Ca dezavantaje, bombeurile din compozit trebuie sa fie mai mari si mai groase decat cele din otel pentru a oferi aceeasi protectie. De aceea, bocancii cu bombeu din rasini sau materiale compozite par mult mai mari ca dimensiune, unii utilizatori acuzand chiar ca se simt diferit in picioare fata de bocancii cu bombeu din otel.

Bocancii prevazuti cu bombeu din otel sunt ideali pentru o varietate de medii de lucru potential periculoase. Cateva dintre beneficii:

  • Materialul si designul unic imbunatatesc rezistenta la alunecare
  • Nu se intareste, rigidizeaza si nu crapa, nici in conditii de frig extrem
  • Impermeabilitate 100%
SafetyOne
/