Blog Beneficiile incaltamintei adecvate in industria alimentara

Beneficiile incaltamintei adecvate in industria alimentara

incaltaminte-adecvata-industria-alimentara

O bucatarie comerciala cu activitate intensa - intr-un hotel, un restaurant de tip fast-food sau in cel mai bun restaurant din oras - ar putea fi unul dintre cele mai periculoase locuri de munca. Podele alunecoase, cutite ascutite, suprafete fierbinti, echipamente mobile si grele, spatii congestionate - toate aceste sunt 'invitatii' pentru accidente. Si daca adaugam la acest mix de pericole agitatia din timpul pranzului sau cinei, obtinem reteta perfecta pentru un accident dezastruos si costisitor. Dar in ciuda tuturor pericolelor existente in bucatarie, alunecarile si cazaturile sunt cele mai frecvent intalnite. Conform unor studii, s-a stabilit ca alunecarile si cazaturile precum si alte accidente in bucatarie constituie majoritatea cererilor de compensatie ale lucratorilor din industria serviciilor alimentare. Astfel, protectia picioarelor reprezinta un instrument util pentru profesionistii din industria sigurantei care vor sa reduca alunecarile si cazaturile.

Totul incepe cu incaltamintea adecvata

Intrucat din ce in ce mai multi angajatori vad beneficiile incaltamintei rezistenta la alunecare in reducerea incidentelor de alunecare si cazatura si au inceput sa cumpere produsul, din ce in ce mai multa incaltaminte etichetata drept rezistenta la alunecare intra pe piata. Atentie insa, foarte multa incaltaminte intens comercializata, promovata si vanduta pe piata pe piata drept incaltaminte rezistenta la alunecare, are performanta mediocra.

Specialistii din domeniul sigurantei la locul de munca recomanda angajatorilor, in special celor care desfasoara activitati de amploare, sa se documenteze cu atentie si sa se asigure ca incaltamintea si producatorul au rezultate bune.

Atunci cand masuram performanta unui pantof, exista doua caracteristici notabile ale pantofilor rezistenti la alunecare care ii deosebesc de pantofii uzuali de strada: materialele si designul talpii. Materialul incaltaminte anti-alunecare este mai moale si conceput pentru durabilitate, intrucat compusii mai moi adera mai eficient la suprafata podelei.

Confortul pantofilor este de asemenea un aspect important al sigurantei. Confortul sporeste energia si creste astfel siguranta. Sa te simti confortabil in incaltamintea pe care o porti, inseamna sa fii in siguranta. Daca doriti o incaltaminte ideala pentru industria alimentara, aceasta ar trebui sa acopere osul gleznei, suficient de inalta incat sa protejeze acest os sensibil - daca un bucatar-sef cara o tigaie grea si accidental o scapa si aterizeaza pe osul gleznei, acesta ar putea fi infirm pentru cateva zile sau chiar mai mult.

Incaltamintea rezistenta la alunecare marca Portwest destinata lucratorilor din industria alimentara este testata independent conform EN ISO 13287:2012, rezultatele obtinute pentru coefiecientul de alunecare depasind cerintele standardelor de siguranta. In aceste conditii, gama Portwest de incaltaminte anti-aluncare este cea mai sigura alegere a lucratorului din sectorul alimentar.

Modelele Portwest precum:

sunt fabricate din microfibra rezistenta la apa, ideale pentru utilizarea in prelucrarea produselor alimentare, acolo unde siguranta este extrem de importanta.

SafetyOne
/