Blog Uniformă bucătari – ce ar trebui să poarte bucătarii și bucătarii-șef în bucătărie?

Uniformă bucătari – ce ar trebui să poarte bucătarii și bucătarii-șef în bucătărie?

Începeți o nouă slujbă în bucătărie? Atunci trebuie să te pregătești corespunzător și să cumperi uniforma potrivită. Atunci când lucrați într-o bucătărie foarte aglomerată și mereu într-o atmosferă încinsă, este posibil să vă pătați hainele zilnic, fie că vorbim de stropi de mâncare sau accidente cu vărsări de alimente. Sosul de roșii îi "chinuie" mereu pe bucătarii-șef îmbrăcați în jachete albe imaculate.

Consultați lista noastră de mai jos pentru a fi siguri că algeți hainele și încălțămintea potrivite care trebuie purtate în bucătărie:

Jachetă de bucătar: neagră sau albă?

Nu este întotdeauna ușor să alegi jacheta potrivită pentru lucrul în bucătărie. Majoritatea angajatorilor permit atât jachete albe cât și jachete negre în bucătărie, dar este o idee bună să vă întrebați întotdeauna șeful dvs. înainte de a cumpăra.

Când lucrezi ca bucătar-șef, o jachetă albă de bucătărie prezintă risc mare de a fi "atacată" de sos bolognese sau supe cremă. De aceea, unii bucătari-șef preferă jachetele negre, dar negrul este de asemenea predispus la pericole precum sosurile de brânză, făină sau zahăr. Când vine vorba de pete în bucătărie, pare că nu prea ai șanse de câștig, indiferent de ce culoare are jacheta purtată, nu-i așa?

Cel mai important lucru de reținut atunci când cumpărați o jachetă este să vă asigurați că aceasta nu este prea strâmtă și că este fabricată dintr-un material respirabil, cum ar fi bumbacul, pentru a vă ajuta să vă mențineți uscat în timpul unei ture lungi. Lucrul cu mâncăruri fierbinți și ritmul rapid de lucru din bucătărie pentru a scoate comenzile cât mai repede pot să te facă să te simți "încins" și transpirat, de aceea o jachetă de bucătar dintr-un material ușor te ajută să te simți mai răcorit în timpul serviciului.

Buzunar pentru pix

Când vă cumpărați o jachetă de bucătar, încercați să alegeți una prevăzută cu buzunar pentru pix aplicat pe braț sau pe piept. Întrucât sunteți constant în picioare și în mișcare atunci când lucrați în bucătărie, este util să aveți un buzunar pentru a purta un pix, pentru atunci când aveți nevoie să scrieți urgent o notă sau să editați o comandă. Nimeni nu vrea să alerge după un pix în iureșul constant din bucătăriile comerciale.

Pantaloni de bucătar: negri, în carouri sau ... cu dungi?

Încă o dată este recomandabil să vă întrebați angajatorul înainte de a cumpăra o pereche de pantaloni de bucătar. Unii angajatori de exemplu pot considera neprofesioniști pantalonii de bucătar în dungi sau în carouri, în timp ce alții nu au o problemă cu asta. Există multe culori și modele de pantaloni de bucătar pe piață, așa că asigurați-vă că investiți în pantaloni care nu sunt foarte mulați și care au o croială lejeră, întrucât în bucătărie aveți nevoie de pantaloni care susțin mobilitatea și vă oferă ventilație.

Pantalonii cargo cu buzunare aplicate pe picior sunt utili, pentru că buzunarele pot fi umplute cu lucruri importante precum pixuri și linguri curate. Lucrul în bucătărie nu seamănă cu munca de birou, ca bucătar, trebuie să îți ții lucrurile esențiale cu tine.

Bonete de bucătar sau plase de păr?

Dacă aveți păr lung, este important să respectați regulamentele de sănătate și siguranță, și anume vă țineți părul prins la spate. Lucrul în bucătărie este deja foarte greu, fără a trebui să vă confruntați cu jena atunci când un client trimite hrana înapoi pentru că a găsit un fir de păr - părul dvs!

Bonetă - seamănă cu o formă de tartă, boneta de bucătar este ideală pentru părul scurt dar crescut, deoarece acoperă frumos pe partea de sus a capului și ajunge la urechi.

Bonetă cu inserție elastică - o bonetă mai largă, prevăzută cu o inserție elastrică la spate, astfel încât să vă puteți lega părul lung la spate și să-l băgați în bonetă. Acest model de bonetă acoperă întreaga linie a părului.

Bandană - ideală pentru părul lung și scurt, bandana este ca o eșarfă mare care se întinde peste frunte și se leagă la ceafă.

Plasă de păr - rapidă și simplă, plasa de păr poate părea puțin plictisitoare în comparație cu o bonetă de bucătar, dar își face treaba foarte bine. Este întotdeauna ușor să păstrați niște plase de păr în buzunar pentru zilele în care uitați să vă aduceți boneta la lucru.

 

SafetyOne
/