Blog Standarde de siguranta pentru combinezoanele de protectie

Standarde de siguranta pentru combinezoanele de protectie

Înainte de a începe munca, evaluați cu atenție riscurile de care trebuie să vă protejați pentru a fii siguri ca alegeți combinezonul de protecție potrivit pentru locul de muncă. Domeniile tipice care necesita purtarea unui combinezon includ manipularea substanțelor chimice, decontaminarea solului, controlul bolilor, gestionarea produselor petroliere, curățarea industrială, curățarea rezervoarelor/bazinelor, vopsirea prin pulverizare, industria farmaceutică sau agricultura.

Combinezoane de protecție

Toate combinezoanele de protecție sunt produse și aprobate conform Categoriei III. În cadrul acestei categorii, toate combinezoanele de protecție sunt împărțite 6 tipuri care indică gradul de protecție pe care îl oferă fiecare combinezon. Tipul 1 oferă cea mai mare protecție.

Toate hainele de protecție trebuie fabricate conform Categoriei III pentru a fi desemnate îmbrăcăminte de protecție. Asta înseamnă că există anumite cerințe de bază pentru proiectarea combinezonului, care trebuie respectate. Combinezoanele care nu sunt prevăzute cu nici un fel de marcaj, înseamnă că pot fi utilizate doar pentru protecție împotriva murdăriei obișnuite.

​​​​​​​Standarde EN pentru combinezoanele de protecție

Categoria III

Descrierea design-ului hainelor de protecție destinate protecției împotriva riscurilor grave sau fatale. Combinezoanele trebuie să fie omologate.

Tipurile 6 și 6B

Oferă protecție limitată împotriva produselor chimice lichide. Protejează atunci când există riscul de stropire pe combinezon, EN 13034. Tip 6B protejează împotriva particulelor contaminate biologic, EN 14126.

Tipurile 5 și 5B

Protejează împotriva particulelor periculoase, EN 13982. Tipul 5B protejează împotriva agenților infecțioși, EN 14126.

Safetyone.ro va pune la dispoziție diferite tipuri de combinezoane de protecție, pentru majoritatea domeniilor de aplicare.

 

Combinezon BizTex SMS Tip 5/6

Acest combinezon SMS poate fi îmbrăcat ușor peste echipamentul de lucru. Oferă protecție sporita de tip 5& 6. Articol rezistent la rupere si abraziuni. Caracteristicile includ gluga, manșetele si betelia elastice. Material: BizTex SMS 55g.

Vezi produsul in magazinul nostru online

 

 

Tipurile 4 și 4B

Protecție la pulverizare lichidă: Combinezoane ale căror elemente de legătură sunt etanşe la lichide. Testarea penetrabilității trebuie efectuată conform EN 369 pentru a furniza informații privind protecția în legătură cu substanțe chimice individuale, EN 14605. Tipul 4B protejează împotriva agenților infecțioși, EN 14126.

 

ST70 Combinezon BizTex® MicroUltra 3/4/5/6

Acest combinezon oferă rezistenta mecanica excepționala, protecție la lichide si particule. Confecționat din polipropilena microporus laminata durabila, asigura o bariera excelenta împotriva agentilor chimici si a agentilor infectiosi. Rezistenta fizica a tesaturii si flexibilitatea sa asigura protectie si confort chiar si in cele mai dure medii de lucru.

Vezi produsul in magazinul nostru online

 

 

Tipurile 3 și 3B

Proteție la jeturile de lichide. Protecție împotriva lichidelor: Combinezoanele sunt aprobate pentru a rezista la lichide comprimate, de ex. din furtunuri și duze. Combinezoanele trebuie să aibă cusături sudate. Tipul 3B protejează împotriva particulelor contaminate biologic, EN 14126.

Tipul 2

Etanșeitate limitată la gaze. Combinezoanele împiedică pătrunderea prafului, a lichidelor și a vaporilor la suprapresiune, EN 943.

Tipul 1

Combinezoane rezistente la gaze: combinezoane complet etanșe, EN 943.

Pentru mai multe modele de combinezoane de protecție, vizitați site-ul nostru de îmbrăcăminte și echipamente de protecție, Safetyone.ro.

SafetyOne
/