Blog Mic ghid de siguranță pentru sudori

Mic ghid de siguranță pentru sudori

Sudura este o activitate periculoasă la locul de muncă, iar măsurile de siguranță impuse pentru sudură sunt concepute pentru a proteja angajații de pericolele acestei activități.

Siguranța pentru activitățile de sudură poate fi implementată prin efectuarea unei instruiri adecvate, inspectarea echipamentelor de sudură, iar lucrătorii trebuie să cunoască bine de măsurile de siguranță înainte de a efectua activități de sudură pentru a reduce la minimum riscul de vătămări corporale.

De ce este importantă protecția ochilor?

Afecțiuni la nivelul ochilor pot apărea din cauza luminii intense și a radiației pe care o poate produce un arc de sudură. Ochii pot suferi leziuni și din cauza zgurei fierbinți sau a altor resturi din zgură fierbinte și alte resturi de metale care pot zbura de la sudură în timpul răcirii, tăierii sau măcinării.

Protejați-vă ochii de lumina de la sudură, purtând o cască de sudor accesorizată cu un filtru de umbre care este potrivit pentru tipul de sudură pe care îl practicați.

Purtați mereu ochelari de protecție cu scuturi laterale atunci când așchiați sau șlefuiți o piesă, dacă nu purtați o cască de sudură.

Ce trebuie știut despre dispozitivele respiratorii atunci când sudați?

Protecția respiratorie este necesară atunci când ventilația nu este suficientă pentru a îndepărta fumul de sudură sau când există riscul de deficiență de oxigen.

Alegeți și utilizați aparatele respiratorii în conformitate cu reglementările aplicabile. Căutați sfaturi de specialitate, efectuați o evaluare a pericolului și optați pentru cel mai bun dispozitiv respirator adecvat pentru activitatea de sudură practicată.

Ce TREBUIE și ce NU TREBUIE în materie de îmbrăcăminte de protecție pentru sudură?

TREBUIE

Purtați îmbrăcăminte din bumbac greu tricotat, din 100% lână sau bumbac pentru a vă proteja împotriva radiațiilor UV, de scântei și flăcără deschisă și de metale încinse. Tratamentele de ignifugare devin mai puțin eficiente în cazul spălărilor repetate.

Îmbrăcămintea trebuie să fie mereu curată, fără pete de uleiuri, unsori și contaminanți combustibili.

Purtați cămăși cu mâneci lungi, cu manșete cu nasturi și cu guler pentru a proteja gâtul. Culorile întunecate împiedică reflectarea luminii.

Purtați îmbrăcămintea în straturi. Pentru a preveni transpirația, evitați să vă îmbracați prea gros în condiții de vreme rece. Hainele ude duc la pierderea rapidă a căldurii corporale. Jachetele din piele pentru sudură nu sunt foarte respirabile și puteți să transpirați dacă sunteți îmbrăcat prea gros.

Purtați un o șapcă ignifugă sau o glugă de protecție pe sub cască pentru a vă proteja capul de arsuri și radiații UV.

NU TREBUIE

Nu purtați inele sau alte bijuterii.

Nu purtați îmbrăcăminte din amestecuri sintetice sau materiale sintetice. Țesatura sintetică poate arde puternic, se poate topi și poate produce arsuri neplăcute pe piele.

 

Dacă sunteți în căutarea unui magazin online cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte de protecție pentru o gamă largă de industrii și activități, Safetyone.ro este alegerea cea mai bună ăentru dvs.! Produsele noastre provin de la producători de top și garantează cel mai înalt nivel de calitate. Siguranța și protecția clienților noștri este prioritatea noastră nr. 1!

SafetyOne
/