Blog La ce sa fim atenti cand alegem o salopeta cu protectie chimica?

La ce sa fim atenti cand alegem o salopeta cu protectie chimica?

Salopetele cu protectie chimica au fost concepute cu scopul de a oferi protectie in potriva pericolelor fizice, chimice si biologice pe care le pot intalni in timpul lucrului.

Salopetele pentru protectie chimica personala ofera protectie impotriva stropirilor chimice si pot fi rezistente la diferite substante chimice corozive, cum ar fi:

  • Acizi
  • Cleiuri
  • Metale grele, cum ar fi mercur, plumb, cadmiu si aluminiu.
  • Pesticide
  • Solventi

Autoritatile de reglementare in domeniul protectiei impotriva substantelor chimice, au creat un manual de imbracaminte de protectie chimica pentru a ajuta la determinarea a patru niveluri de risc la care ar putea fi supusi lucratorii.

Nivelul A - Acest tip de salopete cu protectie chimica ofera cel mai mare nivel de protectie a pielii disponibil. Acest tip de imbracaminte trebuie sa fie etans la vapori, la gaze si rezistent la stropire. Acest tip de salopeta de protectie trebuie purtat doar atunci cand exista o amenintare potentiala pentru viata si sanatate. La acest nivel, masurile de protectie necesita si un aparat de respiratie autonom (SCBA).

Nivelul B/C - Aceste salopete cu protectie chimica vor proteja impotriva stropirii chimice, dar nu si impotriva expunerii la vapori sau gaze. Salopetele pot fi sau nu complet incapsulate, deoarece este necesar un nivel mai mic de protectie a pielii. Si la acest nivel de protectie este necesar si un SCBA (aparat de respiratie autonom).

Nivelul D - Aceste tipuri de salopete pentru protectie chimica ofera cel mai scazut nivel de protectie si sunt purtate atunci cand nu exista un potential pericol chimic. Acestea sunt uniforme de lucru normale, care ofera protectie minima impotriva unei expuneri foarte mici si pot fi de unica folosinta.

Cum alegem corect salopeta pentru protectie chimica

Alegerea materialului si stilului potrivit pentru salopeta cu protectie chmica este, de asemenea, importanta pentru siguranta ta. Atunci cand optezi pentru material, este important sa iei in considerare urmatoarele calitati:

Timpul de penetrare - reprezinta timpul necesar unei substante chimice pentru a penetra prin salopete, odata ce apare expunerea.

Rata de permeatie - Viteza cu care o substanta chimica trece prin salopete odata ce a avut loc penetrarea.

Design-ul salopetei - Se refera la modul in care este cusuta salopeta. Materialul din care sunt confectionate salopetele cu protectie chimica poate fi imbinat prin cusatura sau sudura (cusatura sudata). In cazul cusaturilor, se pot forma "orificii de ac" care ar putea permite penetrarea substantelor chimice.

In cazul cusaturilor sudate, o banda de sudura se aplica peste cusatura capsata si ofera un nivel mai mare de protectie.

Intra acum pe Safetyone.ro si alege dintr-o gama generoasa de salopete pentru protectie chimica, marca Portwest.

ST70 Combinezon BizTex® MicroUltra 3/4/5/6 – Combinezon cu ciclu de viata limitat, confectionat din material: BizTex™ Micro Plus 82g. Ofera rezistenta mecanica exceptionala, protectie la lichide si particule. Confectionat din polipropilena microporus laminata durabila, asigura o bariera excelenta impotriva agentilor chimici si a agentilor infectiosi. Rezistenta fizica a tesaturii si flexibilitatea sa asigura protectie si confort chiar si in cele mai dure medii de lucru.

CR12 Salopeta cu pieptar rezistenta chimic - Salopeta confectionata din 80% Poliester, 20% Bumbac 245g. Ofera protectie atat zonei inferioare cat si superioare a corpului. Confectionata din polibumbac de calitate superioara, ofera rezistenta si durabilitate. Caracteristicile sale includ buzunare inchise in partea inferioara si la spate, oferind protectie maxima. Gradel rezistent pentru retinere excelenta a culorii

SafetyOne
/