Blog Importanta sorturilor si a altor piese de protectie in domeniul HORECA

Importanta sorturilor si a altor piese de protectie in domeniul HORECA

Este foarte important pentru un bucatar sa inteleaga importanta imbracamintei de protectie, cum ar fi sorturile, bonetele sau jachetele. Toti cei care lucreaza in bucatarie trebuie sa aiba cunostinte de baza despre echipamentul de protectie. Sortul este o piesa de protectie foarte buna deoarece acopera hainele si poate preveni contaminarea incrucisata cu hainele dvs. si alimentele.

Uniforma bucatarilor

Majoritatea persoanelor nu stiu ca exista motive intemeiate pentru fiecare obiect de imbracaminte care formeaza uniforma unui bucatar.

Jacheta pentru bucatari

Jacheta tipica pentru bucatari este realizata din bumbac gros. Acest material este important deoarece izoleaza impotriva caldurii intense de la cuptoare si aragazuri. Tesatura este suficient de groasa pentru a proteja bucatarul de oparirea cu lichide fierbinti sau de stropirea cu ulei incins, precu si de socurile termice, intrucat in timpul programului de lucru, bucatarii trec constant de la zone calde la zone reci de depozitare. Intrucat exista doua randuri de nasturi, bucatarul are posibilitatea de a schimba partea de inchidere a jachetei atunci cand una dintre partile laterale se murdareste in timpul programului.

 

Jacheta Kent Chefs

Material: Kingsmill 190g, 65% Poliester, 35% Bumbac

Jacheta Kent Chefs a fost conceputa pentru lucrul in conditii de temperature ridicate. Jacheta cu design classic din material usor de intretinut, mentine starea de racoare, oferind confort celui care o poarta.

Jacheta este prevzuta cu nasturi detasabili si buzunar aplicat pe maneca.

Detalii suplimentare si pret aici

big_c734y1620_0226_c734bkr

Pantaloni bucatar

Bucatarii poarta pantaloni de culoare neagra, sau pantaloni in carouri negru cu alb.

 

Pantaloni Greenwich Chefs

Material: 100% Bumbac, 190g

Pantalonii Greenwich Chefs sunt foarte confortabili si practici. Sunt prevazuti cu buzunare laterale, un buzunat cu capsa aplicat pe coapsa, buzunar cu laist si fixare cu carlig.

Detalii suplimentare si pret aici

big_s884681_0040_s884chr

Sort bucatar

Este confectionat de obicei din bumbac gros si este purtat in jurul taliei cu ajutorul unui snur lung. Protejeaza bucatarul de stropirea cu lichide fierbinti. Protejeaza de asemenea jacheta si pantalonii bucatarului de tot felul de pete.

Sort din Bumbac cu Pieptar

Material: 100% Bumbac, 280g Caracteristici:

  • Bretea ajustabila
  • Clame

Detalii suplimentare si pret aici

big_s840y1642_0056_s840bkr

Boneta bucatar

Boneta protejeaza impotriva caderii parului in mancare. Reduce de asemenea transpiratia si ofera un plus de confort bucatarului in timpul programului. In general, bucatarii poarta echipamente de protectie de culoare alba, dar albul are un dezavantaj major - petele, care sunt foarte frecvente in bucatarie, pot fi foarte vizibile. In zilele noastre, unii bucatari sunt mai moderni si poarta bonete negre, care deviaza de la traditionala boneta alba de bucatar.

Boneta Bucatar

Material: Kingsmill 190 gr, 65% Poliester, 35% Bumbac

Detalii suplimentare si pret aici

big_s899y1646s899bkr

 

SafetyOne
/