Blog Îmbrăcămintea din fleece, sau cum să te menții cald în anotimpul rece

Îmbrăcămintea din fleece, sau cum să te menții cald în anotimpul rece

Locul tău de muncă implică multe activități desfășurate în aer liber? Dacă da, atunci este esențial să îți procuri, sau să te asiguri că angajatorul tău îți asigură îmbrăcămintea de protecție potrivită care să îți ofere siguranță și căldură în anotimpul rece. Acum ca frigul se apropie cu pași repezi, vom discuta mai jos despre îmbrăcămintea din fleece, adecvată pentru activitatea în aer liber pe temperaturi scăzute.

Îmbrăcămintea fleece este o metodă corespunzătoare pentru a te menține la căldură și în confort, mai ales dacă se poartă ca strat de mijloc pe sub o geacă de lucru de iarnă.

Denumit inițial fleece polar când a fost dezvoltat în 1979, fleece-ul a fost conceput pentru a depăși lâna. A devenit de atunci o piesă de îmbrăcăminte de iarna esențială care te menține cald și confortabil atunci când petreci timp în aer liber.

Deci, ce este fleece-ul?

Ironia acestui textil, este că fleece-ul este un material sintetic denumit după blana naturală (lâna) a oilor. Este fabricat în mod obișnuit din poliester și poliester reciclat, fleece-ul este un material remarcabil ținând cont cât de moale și purtabil este.

De obicei, îmbrăcămintea din fleece acționează ca un strat intermediar între stratul de bază (maiou) și stratul exterior (geaca). Eficiența fleece-ului constă în faptul că captează căldura corporală și menține această căldură.

Calitățile și avantajele îmbrăcămintei din fleece

  • Fleece-ul este un material izolant fabricat din fibre hidrofobe, ceea ce îi conferă calitatea de a respinge apa (impermeabil) - Asta înseamnă că este izolant, dar în același timp nu captează apa, astfel că nu te îngreunează atunci când te uzi.
  • Respirabilitate - Fleece-ul poate ține mai cald decât lâna, oferind în același timp respirabilitate și rezistență la vânt.
  • Relativ mai ușor comparativ cu lâna
  • Se spală la mașină
  • Capabil de uscare rapidă
  • Moale, confortabil, nu provoacă mâncărimi pe piele

Ce tipuri de fleece există pe piață?

Ține cont de greutate atunci când selectezi fleece-ul ideal

Atunci când fleece-ul a fost fabricat pentru prima oară, articolele de îmbrăcăminte au fost împărțite în grupuri în funcție de greutatea lor. Această clasificare se păstrează și se utilizează încă în prezent, iar fleece-ul continuă să fie descris în grame pe metru pătrat (gsm).

Greutate ușoară

Fleece-ul care cântărește mai puțin de 200 gsm este considerat ușor. Se întâlnește în descrieri și sub denumirea de microfleece.

Fleece-ul ușor oferă un nivel înalt de respirabilitate. Adecvat pentru a fi purtat ca strat intermediar în ținuta de zi cu zi la muncă, în anotimpul rece.

Microfleece-ul este adecvat pentru activitățile intense în condiții meteo mai blânde - ideal atunci când jobul necesită flexibilitate.

Greutate medie

Cu o greutate între 200 și 300 gsm, fleece-ul de greutate medie este mai puțin flexibil față de microfleece. Poate fi utilizat ca strat exterior în condiții mai reci sau ca strat intermediar atunci când vremea este geroasă și ai nevoie și de geacă și bluză de corp.

Comparativ cu microfleece-ul, îmbrăcămintea din fleece de greutate medie este semnificativ mai călduroasă, oferă o izolare mai bună, este mai confortabil și oferă o respirabilitate mai sporită.

Greutate mare

Un fleece cu greutate mare este unul care atinge 300 gsm. Se potrivește cel mai bine în condiții de temperaturi extrem de scăzute, atunci când jobul nu te solicită fizic foarte mult.

Vă prezentăm mai jos alegerile noastre din cele trei categorii de fleece-uri comercializate de Safetyone.ro:

Pulover Microfleece Staffa

Microfleece din poliester 100%, 160g  - ultra ușor si moale, perfect pentru a fi purtat singur sau ca strat intermediar pe sub geacă. Confortabil, pentru un stil de viață activ. Nu se scămoșează.

Click pentru a cumpara acest produs

Jachetă Fleece Yukon Matlasat

Fleece 280 gsm 100% Poliester, Țesătura căptușeala: 100% Poliester 60g, Material umplutura: 100% Poliester 100g, un produs care garantează căldura in zilele reci cu vânt puternic. Este prevăzut cu o membrană impermeabilă în interiorul căptușelii interioare. Această membrană nu va permite pătrunderea vântului prin îmbrăcăminte, iar tu vei obține mai multă căldură, cu mai puține straturi de haine.

Click pentru a cumpara acest produs

Jachetă Fleece Portwest Texo Heavy 2 Tonuri

Fleece 400 gsm 100% Poliester.  Fleeceul Portwest Texo este potrivit pentru orice condiții de lucru. Ideal pentru activități outdoor si indoor. Fleece de calitate superioara cu finisare anti scămoșare.

Click pentru a cumpara acest produs

Vizitați Safetyone.ro pentru mai multe articole de îmbrăcăminte fleece, de la producători de top din domeniu. Alege să te menții cald în iarna aceasta purtând îmbrăcăminte din fleece!

SafetyOne
/