Blog Gama de costume Structural Fire pentru pompieri

Gama de costume Structural Fire pentru pompieri

costume-pentru-pompieriCostumele de pompieri din gama Structural Fire sunt confectionate din 3 invelisuri (straturi): un strat exterior, un strat-bariera rezistent la apa si un strat-bariera rezistent termic, toate avand diferite functii:

  • stratul exterior protejeaza impotriva arsurilor cauzate de conductia termica; este un material rezistent la temperaturi foarte ridicate, avand rolul de prima protectie impotriva caldurii, flacarilor si abraziunii, protejand captuseala interioara.
  • bariera rezistenta la apa protejeaza impotriva patrunderii apei din exterior, permitand in acelasi timp iesirea vaporilor interni de umezeala. Aceasta abilitate de a „respira” permite racirea prin evaporare a corpului pompierului. Este important ca straturile sa fie uscate tot timpul, pentru a evita transferul de caldura dinspre stratul exterior prin celelalte straturi, catre piele.
  • bariera termica si captuseala ofera protectie impotriva caldurii la apropierea de o flacara.

Intre fiecare dintre aceste straturi, exista pungi de aer, care impreuna cu straturile de tesatura, ajuta la o izolare mai buna a purtatorului, in cele mai extreme situatii.

Gama Solar Gama Solar a fost conceput pentru a rezista la niveluri ridicate de caldura pentru perioade scurte de timp, fara a lua foc, minimizand astfel procentul de arsuri pe corp, in situatiile cand un pompier este expus la temperaturi foarte ridicate si flacari.

Toate costumele de pompieri din gama Solar Structural Fire sunt certificate EN469:2006 – Nivelul 2 pentru cele mai inalte cerinte. Costumele sunt concepute pentru a cantari cat mai putin posibil, fara a compromite siguranta pompierului sau calitatea articolului de imbracaminte.

Stresul provocat de caldura

Munca fizica prestata intr-un mediu cu temperaturi ridicate sau foarte ridicate, duce la cresterea temperaturii interioare a corpului. Simturile naturale ale corpului sunt depreciate de una sau de toate dintre urmatoarele conditii:

-          temperatura ambientala este prea ridicata

-          stratul de izolare al imbracamintei blocheaza transferul de caldura in afara corpului

-          imbracamintea nu permite evaporarea transpiratiei

Atunci cand temperatura corpului creste foarte mult, rezultatele pot fi:

-          incordarea corpului, fortarea organismului

-          epuizare fizica

-          accident vascular cerebral

Modelele din gama Solar Structural Fire

solar3000Jacheta Solar 3000 - vezi pret

  • Certificat EN469:2006 Nivelul 2.
  • Incorporeaza tehnologia Nomex®, marca inregistrata a companiei  DuPont™.
  • Stratul exterior este confectionat din 60% meta-aramid si 40% vascoza ignifuga 260gm (Lenzing®). Bariera respirabila si rezistenta la umezeala este confectionata din 50% poliester ignifug tricotat si 50% membrana poliuretana 85gm. Captuseala termica este confectionata din fibra aramid ignifuga netricotata (50% aramid si 50% vascoza), 260gm. Stratul exterior din Nomex® /Vascoza ignifuga Lenzing® este un material ignifug care nu se topeste, are un grad ridicat de rezistenta la abraziune si de rezistenta a culorii, si protejeaza componentele interioare. Membrana respirabila din poliuretan protejeaza impotriva patrunderii apei si permite corpului sa elimine transpiratia. Stratul termic din material netricotat retine pungile de aer pentru a oferi o mai buna protectie termica, iar stratul interior din material tricotat protejeaza impotriva caldurii la apropierea de o flacara.

solar4000Jacheta Solar 4000 - vezi pret

  • Certificat EN469:2006 Nivelul 2.
  • Unul dintre bestseller-urile industriei,  modelul Solar 4000 este proiectat ergonomic pentru a reduce volumul mare de material, maximizand mobilitatea.
  • Materialul Nomex® Tough Ripstop 195gm este confectionat din 75% Nomex® (meta-aramid)/ 23% Kevlar® (para-aramid) si 2% fibre de carbon P-140.
  • Nomex® Tough Ripstop este un material ignifug, nu se topeste si nu exsuda, este rezistent la majoritatea uleiurilor industriale, solventilor si chimicalelor cu nivel ridicat de abraziune, si este stabil dimensional.
  • Tehnologia plus Wickwell™ prezenta la captuseala muta tine transpiratia departe de corp.

solar5000Jacheta Solar 5000 - vezi pret

  • Certificat EN469:2006 Nivelul 2.
  • Sistem de protectie nou, cu greutate mai mica.
  • Sistemul TenCate Millenia™ este confectionat din: TenCate Millenia™- MI 9180 - 180gm, 39% polibenzimidazol, 59% Para-aramid si 2% fibre anti-statice. TenCate Millenia™- MI 9180 este cel mai usor si mai rezistent strat exterior de pe piata de profil. Ramane flexibil si suplu, chiar si dupa expunerea termica.
  • Captuseala termica cu tehnologia Wickwell™ tine transpiratia departe de corp. Este confectionata din TenCate - CZ703 - 130gm, captuseala GoldCheck™.
  • Bariera termica si pentru umeazala: TenCate - CX140 - 140gm, o combinatie intre bariera termica din meta-para aramid si membrana impermeabila din poliuretan.
SafetyOne
/