Fleece-ul, materialul minune care ne tine de cald iarna

Principalul beneficiu al fleece-ului este eficacitatea sa de a capta căldura emanată de corpul uman și de a menține căldura. Această țesătură sintetică este fabricată în general din poliester, dar poate fi confecționată și din bumbac. Poliesterul este un material fabricat de om, compus din două produse derivate din petrol care pot fi fabricate din plastic reciclat (puncte bonus!). Fleece-ul pe bază de poliester este, de asemenea, extrem de durabil și rezistent la umiditate.

În trecut, îmbrăcămintea naturală de lână era cea mai căutată pentru cei care doreau să lupte împotriva frigului și să le fie cald atunci când stăteau afară pe temperaturi scăzute. Cu toate acestea, datorită disponibilității sale în masă și a accesibilității sale, fleece-ul a devenit mult mai căutat în defavoarea lânii, deoarece ține mai cald și, în general, îmbrăcămintea din fleece este mult mai ușoară, ceea ce conferă o libertate de mișcare mullt mai mare pentru cei care sunt nevoiți să presteze muncă fizică în aer liber în condiții de iarnă.

Care sunt avantajele și dezavantajele privind îmbrăcămintea din fleece?

Avantaje

Ø  Extrem de moale

Ø  Flexibil, ușor și confortabil

Ø  Durabil

Ø  Foarte respirabil

Ø  Rezistent la umiditate

Ø  Își menține capacitatea de izolator atunci când se udă

Dezavantaje

Ø  Inflamabil

Ø  Nu este rezistent la vânt

Ø  Nu poate suporta spălarea la temperaturi foarte mari, uscarea pe tambur sau călcatul

Ø  Predispus să atragă praf, scame, păr de animale, etc. datorită cantității mari de electricitate statică

Este flecee-ul impermeabil?

Răspunsul scurt este NU.

Răspunsul lung este că Nu, nu este impermeabil, deși nu contează foarte mult întrucât acest aspect nu are un impact foarte mare asupra eficacității fleece-ului.

Datorită faptului că fleece-ul este rezistent la umezeală și este foarte respirabil, puloverul din fleece purtat zi de zi la muncă se va păstra în condiții foarte bune pentru o perioadă lungă de timp chiar dacă de exemplu, cel care îl poartă transpiră mai mult într-o zi. De asemenea, chiar dacă materialul super-moale nu este rezistent la apă pentru a face față ploii torențiale, acesta rămâne izolant chiar și atunci când este ud, astfel că dacă vă prinde o ploaie și sunteți îmbrăcat cu un hanorac de fleece, acesta nu își va pierde brusc puterile magice.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că fleece-ul trebuie să fie uscat foarte atent, deoarece este inflamabil și nu suportă prea bine căldura dacă temperatura este prea mare. Deci, dacă vă prinde ploaia, asigurați-vă că uscați sau călcați jacheta din fleece și dacă o uscați pe un radiator, asigurați-vă că acesta nu este fierbinte, deoarece ar putea arde fleece-ul.

Tipuri de îmbrăcăminte din fleece pentru munca în aer liber

Fermoar scurt sau fermoar lung?

În general, puloverele și gecile din fleece sunt prevăzute ori cu fermoar lung, de la gât până la solduri, ori cu fermoar scurt, care pornește de la gât și până în zona pieptului. Fermoarul lung te ajută să te dezbraci ușor de fleece dacă îți este prea cald, iar fermoarul scurt poate fi deschis până la piept pentru a permite aerului proaspăt să-ți ventileze corpul dacă te încălzești în timpul serviciului.

Pulover Micron Fleece Mid Layer Top

Confecționat la exterior din g/m² 100% poliester, micropolar foarte moale. Este prevăzut cu fermoar scurt, mâneci raglan perfect cusute. Croială dintr-o țesătură care se întinde, cusătura de tip flatlock și cusătura pe spate ascunsă. Manşete

Bluză Fleece Full Zip – Fleece

Confecționat dintr-un fleece de greutate medie de 300 g/m², 100% poliester de tip polar (Smoke 75% poliester, 25% viscoză). Este prevăzut cu fermoar pe toata lungimea în culoarea produsului, tăietură raglan cu cusături flatlock pe umeri, mâneci cusute drept, buzunare oblice cu fermoar. Bluza se strânge în partea de jos cu ajutorul unui șnur.

Anti-scămoșare

Fleece-ul anti-scămoșare este fleece-ul care a fost tratat pentru a preveni formarea de mici biluțe de fire pe suprafața țesăturii. Aceasta este o caracteristică deosebit de valoroasă, deoarece păstrează îmbrăcămintea din fleece ca nouă și fără scame pentru foarte mult timp, ceea ce adaugă un plus la longevitatea sa.

Scămoșarea este rezultatul abraziunii în timpul spălării și uscării, precum și frecării excesive de alte suprafețe. Evitați să produceți prea multă frecare asupra fleece-ului, deoarece acest lucru va contribui la uzura îmbrăcămintei.

Jachetă cu fermoar Fleece Aran

Produs cu greutate medie potrivit pentru activități cotidiene, confecționat din Fleece 100% Poliester. Calitate superioară. Finisare anti scămoșare prin strat superior Anti-Agatare 280g. Este prevăzut cu mansete elastice, 2 buzunare.

Manșete reglabile

Îmbrăcămintea din fleece este uneori prevăzută cu manșete hemuri reglabile pentru a se fixa corect. O manșetă reglabilă îți permite să restricționezi trecerea aerului în îmbrăcăminte și să etanșați îmbrăcămintea într-o structură mai rezistentă la vânt.

Jacheta Căptușită Fleece Oban

Atunci când a fost testat împotriva altor competitori acest articol de îmbrăcăminte a ieșit învingător la rezistenta la apa, confort, căldură si calitatea de ansamblu. Accesul la imprimare face jacheta extrem de populară pentru brodare sau personalizare. Confecționată din 100% Poliester, strat superior PVC 230g,  țesătura căptușeală: partea superioară: 100% Fleece poliester, 280g, partea inferioara și mâneci: 100% poliester, 60g. Material umplutură: partea superioară: umplutură 100% poliester, 200g, mâneci: umplutură 100% poliester, 100g. Este prevăzută cu 4 buzunare pentru depozitare, fermoar reversibil pentru acces rapid si ușor, glugă ascunsă pentru funcționalitate sporită.

Pentru mai multe modele de îmbrăcăminte din fleece de calitate superioară de la producători de top în domeniu, vizitați Safetyone.ro, partenerul tău de încredere pentru echipamente de protecție și îmbrăcăminte de lucru.

Lasă un răspuns