Blog Ce este îmbracamintea ignifuga?

Ce este îmbracamintea ignifuga?

Imbracamintea ignifuga (FR) este un tip de echipament de protectie individuala (PPE) conceput pentru a proteja lucratorii de incidente legate de foc. Exista In principal doua tipuri de Imbracaminte FR, care sunt adesea confundate, motiv pentru care este important sa facem distinctia Intre aceste optiuni de Imbracaminte ignifuga:

Imbracaminte rezistenta la flacara

Substanta utilizata pentru a fabrica combinezoane rezistente la flacara este inerent rezistenta la jaratic si scantei. Aceste tipuri de Imbracaminte de protectie sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de imbracaminte rezistenta la foc. Combinezoanele de inalta calitate rezistente la foc se sting singure, ceea ce Inseamna ca nu vor continua sa arda odata aprinse de un foc sau o flacara. Obiectivul principal al utilizarii imbracamintei rezistente la flacara este reducerea gravitatea leziunilor provocate de arsuri.

 

AF53 Combinezon Araflame Gold

Produs de inalta calitate marca Portwest, din gama Araflame PLUS Flame Resistant. Ofera protectie ignifuga deosebita. Materialul Araflame este moale si respirabil, dar asigura rezistenta sporita la uzura. Ideal pentru o serie de industrii, inclusiv petrol si gaze, petrochimie si multe altele. Calitatile naturale ingnifuge nu se vor estompa. Protejeaza impotriva caldurii radiante, convective si de contact.

Vezi produsul in magazinul nostru online

 

Imbracaminte ignifuga

Substanta utilizata pentru a fabrica imbracaminte de protectie ignifuga este cea care este tratata chimic, pentru a ii oferi calitatea de ignifuga. Diferenta este ca materialul original din care se fabrica acest tip de Imbracaminte de protectie, nu este inerent rezistent la foc; in fapt, este fabricat din bumbac sau dintr-un amestec de bumbac. Combinezoanele ignifuge sunt, de asemenea, capabile sa se auto-stinga atunci cand sunt expuse la flacari sau la un incident cauzat de incendiu.

 

FR98 Combinezon Wildland Fire

Un produs marca Portwest din gama Bizflame Flame Resistant. Combinezon perfect pentru activitatile de stingere a incendiilor in mediu natural pentru vreme calda. Confectionat din material inovativ usor, cu rezistenta sporita ignifuga cu caracteristici specifice pentru protectia utilizatorului de riscurile asociate incendiilor exterioare.

Vezi produsul in magazinul nostru online

 

Este important de retinut ca imbracamintea ignifuga nu este in intregime ignifuga - la inceput, se aprinde atunci cand este expusa la foc, dar se va auto-stinge dupa aceea. In acest mod, previne raspandirea focului catre alte parti ale corpului si haine si ajuta lucratorii sa evite potentiale evenimente catastrofale.

Pentru mai multe modele de imbracaminte de protectie ignifuga, vizitati SafetyOne.ro. Distribuim echipamente de protectie personala de inalta calitate, de la producatori de top precum Portwest, la preturi avantajoase.

SafetyOne
/